Bosna i Hercegovina u21 - Kipar u21 110:72 (50842)Dobro veče ekipa
Kao i prethodnih nekoliko puta dolazim sa radosnim vijestima što je hvala Bogu dobro za nas. Još jedna pobjeda je upisana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
Mi kao domaćini smo dočekali reprezentaciju Kipra i upisali jednu laganu pobjedu što je bilo za očekivati, a to sam naveo i u samoj najavi ove utakmice.
Jedini dio utakmice gdje je bio egal jeste prvih 5 minuta kada su Kiprani pogodili svih 6 šuteva na otvaranju utakmica, a poslije toga je krenula potpuna dominacija naše reprezentacije. Uspjeli smo da postignemo ukupno 41 poen u ovoj četvrtini.
Da napomenem kako su obje reprezentacije odigrale sa istim trudom, a mi smo igrali motion napad dok su Kiprani odigrali patient.
U naredne dvije četvrtine smo takođe dobro igrali i dobili te četvrtine dok smo posljednju četvrtinu izgubili kada je već bilo sve završeno.
Najbolji u našim redovima je bio Mladenović koji je postigao 32 poena, a tome je dodao 2 skoka i 2 asistencije. Pored njega dobar učinak je imao i Odavića koji je ubacio 20 poena.
Kod gostiju je najbolji bio njihov PG sa učinkom 23 poena, 4 asistencije i 2 skoka.
Rezultati iz naše grupe:
Finska - Hrvatska 120:99
Albanija - Litvanija 45:148
Gruzija - Grčka 70:122
Tabela poslije 3.kola:
Bosna i Hercegovina 3-0 +172
Litvanija 3-0 +150
Grčka 3-0 +122
Hrvatska 1-2 -15
Finska 1-2 -19
Kipar 1-2 -49
Gruzija 0-3 -97