Egyszerű a dolog.
1. Ez egy show elsődlegesen, és csak utána sport. Ezt jó mindjárt az elején letisztázni. Ez nem olyan mint az európai kosárlabda. Teljesen más az alapja.
2. Fentebb írták, hogy mennyit keresnek, ezért az árért elvárják, hogy része legyél a shownak.
3. Amerikába a showtime miatt teljesen más felfogású ez az egész, LBJ van amikor 4-et lép leindításkor amikor leüti egyszer, de mivel "kosárra törő mozdulat" (vagy mi a fene) és a támadó játékot favorizálják, ezért elengedik ezeket a hibákat. A szabály néha nem szabály! Így aztán bírója válogatja, hogy mi éppen a szabály és mi nem. Vicces, de így van. Van amikor egy oldalon befújnak valakinek 3 db kis lépést, a másik oldalon meg kézilabdáznak a csapatok.
Nekem pl hányingerem van a védő 3mp-től. Minden támadásba lehetne szinte fújni, mégis meccsenként random szerűen 1-2 alkalommal ráfújják valakire. Kellenek a nagy fordítások nagy drámák befolyásolt meccsek és befolyásolt kimenetelek. Egy LAC-ot a döntőben fele annyian se néznének, mintha durant LBJ vagy sas indiana vagy mit tudom én mi lenne ott most. Ez meg már sportpolitika!
Én pont ezért nem szeretem annyira az NBA-t mint amennyire szeretni lehetne. Emlékszek, hogy amikor a kings döntőt játszott a lakersel, mennyire elfújták a meccset a lakers javára, mert a nagy-döntőbe kellett lenniük nekik.