"Azt se tudom egyenlőre mik a hosszútávú elképzelések edzésben pl Ferlingnél."
Való igaz, eddig nem beszéltünk erről. De az nem azért van, mert bizonytalanságban szeretnénk tartani, hanem mert eddig az U21-re kiválóan fejlődött, és a nagyválogatott szempontjából nyomon követtem, de nem lett volna különösebb értelme változtatni semmin. Remélem, hogy jól fog szerepelni a válogatottban.
Inkább én kérdeznék néhány dolgot, például azt, hogy tudnád-e vállalni egyikük (mondjuk Ferling) húzósabb fizuját is, mert a válogatott szint 17-18 körül van védekezésben, és szeretnék egy olyan játékost, aki emellett nagyon magas (19-20 körüli) 2 pontossal rendelkezik, az viszont nem kis fizu, bárkit edzel is mellette. Ezeket természetesen nem kell egyhuzamban elérnie, mert bizonyos edzésektől a 2 pontos is, és a belső védekezés is tud fejlődni másodlagosan.
Olyasmit egyébként el tudok képzelni (ha bedobót szeretnél), hogy kezdesz még egy kevés belső edzéssel (a magas embereket mindenképp edzened kell, feltételezem, hogy U21-es korukban sem állhatsz le az edzéssel, hogy a válogatottban töltött idő alatt is erősödjön az U21), és utána váltasz át kintire. A tempó és az 1-1- jó elképzelések, az OD sem árt, ha van, sokat lendítene rajtuk. Egy bedobónak viszont feltétlenül kell OD is, tehát akkor nem fog kimaradni. Ennek a fajta "leosztásnak" az az átka, hogy valószínűleg olyan bedobó jön majd ki a dologból, aki nem tud lepattanózni, de ezt már gondold át a saját csapatod szempontjából is.
Egy dologra felhívnám viszont a figyelmet, tényleg jóindulatból (Gilának is szól). Ferling és Vona is a nagyon sokat faultoló kategória (gondolom észrevehető volt az edzésük során is). Ezért lehet velük rizikó az U21-ben is, és én nem az edzettségi állapotuk miatt aggódom, mert az teljesen okés, hanem amiatt, hogy volt olyan meccs is, ahol Vona 12 perc alatt pontozódott ki, Ferling esetében pedig van egy olyan sorozat, amikor 9-ből 7 meccsén pontozódott ki.