BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Pitanja!

Pitanja! (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
98584.425 in reply to 98584.424
Date: 11/10/2009 2:48:58 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Narav oda ce odlucivati nijanse narednih sezona jer ima dosta jakih ekipa. I rekao sam da je promjena dobra, takodjer sam rekao da c edobro sluziti onima koji vole takticko nadmudrivanje, ako se varam ispravi me, to sam napisao u svom postu. Samo misli mda nece bas previse uticati na igru, no vidjecemo. Vidim ti se cuvo za kup pa zijanio

A dobro sta je tu je, tugovali su Spartanci, al ice se vratiti, Leonida im je obecao za jedno 3 sezone, nevjerovatan povratak i napad na trofeje, novi engine nas je dosta zeznuo, nismo imali vremena, 3 skroz cudne utakmice s kojima se Spartanci nisu mogli sloziti i to je to. Nista strasno

A to navedeno se do sada sve moglo i bez ovih promjena ak ose ne varam, nije se desilo jednom da takticki nadmudrim jace od sebe i pobjedim
Ali upravu si, detalji ce odlucivati, evo jos jednog novog i veoma lijepog detalja

This is where we hold them!
This Post:
00
98584.426 in reply to 98584.425
Date: 11/10/2009 3:08:33 PM
Overall Posts Rated:
242242
Kup je svakako prioritet i nije bilo razloga rizikovati ozlijede najboljih igrača jer je Paoča opak protivnik koji ima dobru i perspektivnu ekipu za narednu sezonu. Igra se jedna utakmica i sve je moguće.
Svakako čestitke metuzalemu za pobjedu, i ako se ne varam ovo mi je prvi poraz od kada su uključene kamere Sportkluba u Jazz Areni u sezoni 3 :)))
Iduće sezone prvoligaši, uključujući i moje dječake, morati će odlučiti da li je Kup ili Liga prioritet. Paralelna borba iscrpljuje formu, uništava trening i uzrokuje poraze u ligaškom dijelu tamo gdje ih možda ne bi trebalo biti.

Što se tiče povratka spartanaca u elitni rang uopšte ne sumnjam u isti ali borbu za trofeje iskreno vrlo,vrlo teško pored "starih" prvoligaša i trenutno vrlo ambicioznih drugoligaša kao što su Basketbalije i SGPrisonersi.

This Post:
00
98584.427 in reply to 98584.426
Date: 11/10/2009 3:18:00 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Pa i ocekivao sam takav rezultat s obzirom da je sad finale kupa, Brzolet jeste opasna ekipa, ali kada su je moji Spartanci uspjeli pobijediti pored tolikih nesreca i problema u enginu mislim da ti neces imati vecih problema...

Metuzalem odigrao fino i pobjedio sto mu i jeste bilo vazno Za sve postoji prvi put

Mah moglo se dosada ganjati i jedno i drugo, mozda s enece do kraja moci u oba ali eto vidjecemo..

Nista zivi bili pa vidjeli, Leonida inace, jedan od najvecih vojskovodja u historiji, ima tacne i precizne planove, zna sta zeli, sve je isplanirano kako treba, on ne grijesi. Napravice on opet svojih 300 u koje sada svi sumnjaju, kad se Spartanci probude iz 2 il 3 lige, vjerovatn oce im prva meta biti kup, a onda povratak u elitni rang, trenutno Leonida podsjeca na Abramovica sa svojim financiskim mogucnostima, ali pametn oce on to kasnije uloziti u svoje strateske ciljeve, Termopil ce biti neosvojim, i dalje tvrdim da spartanci za jedno 3 sezone idu na trofeje. Ako sam sada mogao izboriti opstanak u prvoj, bolji od dosta tih, sta cu tek moci nakon ovoga zato i vjerujem u svoje Spartance.

This Post:
00
98584.428 in reply to 98584.427
Date: 11/10/2009 3:35:53 PM
Overall Posts Rated:
242242
Rekoh da ne sumnjam da će se spartanci vratiti kao i mnogi drugi, wildbirds su jedan od svijetlijih primjera.
Meni je drago da ima optimizma i ambicioznosti jer to tjera ostale da ne spavaju. Ali koliko god da ima Leonida novca u jastuku, a ima to znamo :), to neće biti dovoljno.
3 sezone su zaista kratak rok da bi se stigli "teškaši" kao što su vukovi, punoglavci, muljavci...
Kakav god ti plan imao za osvajanje trofeja iste imaju i ti "kvarnjaci" :).
Pojedine od njih znam dugo,dugo godina i znam da dugoročno razmišljau. Vukove i Punoglavce ne poznam lično ali imam prilike vidjeti da su i njihovi planovi dugoročni sigurno.
Hoću ti reći da si ti zaista mogao/možeš da se nosiš sa nekolicinom prvoligaša ali sa gornjim domom u skorijoj budućnosti iskreno vrlo, vrlo teško.
Kako god ti napredovao napreduju i ostali.
PS:Novac koji imaš uštekan je relativna stvar jer ako se isti ne potroši inflacija ga može brzo "pojesti"

This Post:
00
98584.429 in reply to 98584.428
Date: 11/10/2009 3:50:20 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Mora biti optimizma, bice bice dovoljno, nada posljednja umire

Ma to mi je dovoljno 3 sezone, nemoj mi vukove, mogu ih i sada uzeti haha) Pitaj vuka ako mi ne vjerujes)

Moj plan je u biti veoma jednostavan ali eto da nebude šuplja, vidjece se sve za te 3 sezone
Evo sam ogledam logicki, sad u finalu kupa igra ekipa koju sam ja pobjedio, zasto to ja ne bi mogao za 3 sezone kada cu vjerovatno dosta ekipa prestici, a tebi ucitelju cu pokazati suprotno, da to nece biti tesko tesko)

Gornji sloj prve lige jeste dobar, ali mislim da cu vas moci sustici...
Kako ja god napredovao, drugi ne mogu toliko napredovati, plate su vam ogromne, ja ih ni ne primjetim skoro, igraci su vam stariji, napreduju teze i td...

Novac ne moze nigdje pobjeci, tu je on bice ga nadam se ja jos, potrosice s eon pametnjo.

Ili cu se vratiti u nevjerovatnom stilu, ili cu u stilu potonuti

This Post:
00
98584.430 in reply to 98584.429
Date: 11/10/2009 4:09:12 PM
Overall Posts Rated:
242242
Biti u finalu Kupa zahtjeva dobru ekipu i dosta sreće pri žrijebanju svakako.
Samo logika da ako sada u finalu igra ekipa koju si dobio zašto ti ne bi mogao je u principu pogrešna. Zašto? Paoču si dobio kući uz veći napor nego li što je on imao i to je jedan razlog.
Drugi puno važniji je budućnost. Ti si kupio cca 5 treniraca mladih i perspektivnih koji će tek za minimalno 4 sezone moći pokazati svoju moć. No morati ćeš kupiti za i starije iskusne centre i krila da te nose u II Ligi koja je sve ozbiljnija.
Za to vrijeme, na primjer , centri Paoče biti će bukvalno zvijeri. A vanjsku liniju on ne mora dirati narednih 6 sezona. Sve pare što uštedi, a uštediti će sigurno ostaju mu sa strane :)
Plate jesu velike kod najvećih ali su svakako i prihodi. Podignute cijene karate, pune dvorane i dobar marketing omogućuju da se posluje i sa dobrim prihodom.
Očekuje te veliki posao a meni će biti zadovoljstvo da pojedem svoje riječi ako budem pogriješio u prognoszama :)))

This Post:
00
98584.431 in reply to 98584.430
Date: 11/10/2009 4:17:19 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Pa dobro, mogao sam ja i sada ostati npr u ligi da ej sve normala bilo i eto bio bi u sredini negdje prve lige, i tu ostao, po tvojoj teoriji kad se vratim puno jaci mislis da cu se boriti u drugoj ligi

Neznam, zanimljive teorije, mozda je dio i istinit, mozda Spartanski brodovi potonu, a mozda Leonida odradi sve kako treba, mozda jos jednom pogleda zvijeri u oci i porazi sve, samo lagano vidjecemo, stojim iza svojih ijeci, kada osvojim prvi trofej sjeticu te se

PS: A te starije cu kupiti sa novcem koji ustedim, a bice ga jako mnogo

"No surrender" rekao je Leonida

This Post:
00
98584.432 in reply to 98584.431
Date: 11/10/2009 4:34:44 PM
Overall Posts Rated:
4646
Necu da ulazim u to vase nadmudrivanje ali je jedno sigurno da ce se veoma tesko stici ove elitne ekipe a to se zna koje su i pored tih starosti igraca kasnije se oni mogu prodat za iste pare i pojacat se mladjim igracima tj takozvani obrtni ciklus koji ce vukovi primjenut ove sezone to jest najavljivam kvalitetnih transfera ko nikad u zivotu jer osjecam da me konkurencija potisnula ove sezone:)

Moje rano ispadanje iz kupa sve mi je planove poremetilo to jest nakon ispadanja nisam mogao odrzat entuzijazam koji mi je i sad vrlo nizak nakon mojih silnih "laganica",medjutim mana kupa je upravo to sto se kvari trening ali bez dileme kup je kup,2 sezone sam dogurao mislim do finala i polufinala nisam siguran i zaradjivao pare od njega a sto je jos vaznije odrzavao entuzijazam na 10 do 11.

Bit cu realan ,glavni cilj ove sezone je da prodjem prvo kolo play offa to jest protiv garavaca jer ove sezone sam izgubio dominaciju na Istoku od punoglavaca,jos ne mogu da vjerujem kakve statistike imaju da su garavce dobili sa laganicom !!!

Jedno je sigurno da ce Vukovi sljedece sezone izmjenit 4 igraca i pojacat se u svakom segmentu igre tj.u svim formacijama a ne ova ofirna formacija "pod kos"

A Sto se tice spartanaca uvjeren sam da ce za dvije sezone napravit odlicnu ekipu,samo pametni transferi bez bacanja para,to cu ti ja pokazat sljedece sezone kad dovedem krkane koji rastavljaju dusu od tjela,ima 3 sezone nisam da valja napravio transfera vrijeme je da i to krene:)

From: Bevzil

This Post:
00
98584.433 in reply to 98584.424
Date: 11/10/2009 5:12:56 PM
Overall Posts Rated:
7474
Vezano za kup i balansiranje momčadi, ne znam, nisam nikad imao problema s tim... Recimo, trenirci su mi, dok je trajao kup, uvijek dobijali 48+ minuta tjedno, a zadnji tjedan, bez kupa, Škorjanec je odigrao oko 35 :)

Dugo mi je cilj bio da imam sve igrače u momčadi s plaćom preko 10 000 $, znači ujednačena momčad... Sad kad sam to postigao, dižem ljestvicu na 20 000 $, da imam zašto igrati :)

A ovo je moj najslabiji igrač (ne po plaći, nego po mojoj procjeni), Marin Kalan:

Jump Shot: prominent Jump Range: proficient
Outside Def.: prominent Handling: respectable
Driving: strong Passing: mediocre
Inside Shot: respectable Inside Def.: pitiful
Rebounding: pitiful Shot Blocking: atrocious
Stamina: strong Free Throw: average

Experience: mediocre

Ovakav igrač može dominirati čak i protiv drugoligaša u kupu, za prvu ligu je solidna zamjena... A čim skupim još love, zamijenit ću ga boljim igračem, tako da ću imati pet otprilike jednakih bekova i igranje kupa neće biti nikakav problem...

S centrima ću iduću sezonu vjerojatno prijeći na trening jedne pozicije i trenirati samo Berezansa, Livu i Škorjanca, dok ću drugu dvojicu mijenjati na PF-u... Tako bih i tu trebao jako brzo dobiti petoricu jakih igrača...

Jedini je problem što sam se vezao za neke igrače... Na kraju ću završiti trenirajući im slobodna čisto da ih ne moram prodavati :)

This Post:
00
98584.434 in reply to 98584.432
Date: 11/10/2009 5:13:39 PM
Overall Posts Rated:
5454
Ehh sto ste se raspricali :)))

Ajd rekoh da i ja nesto pametno napisem ,nisam odavno :D

Moje neko misljenje vezano za Leonidasa prvo :

Da sam na tvom mjestu ne bih ispadao u III ligu ,vec bi ostao u drugoj naravno ako upadnes u neku laksu (ne u moju ;) katastrofalnu ) vec u neku laksu gdje bi se mogao boriti za play off a ne za opstanak ,potrosio bih koji milioncic na 1 ili 2 unutrasnja igraca da ne zaostajes puno .Treniras te male djecake i ostajes u II ligi i tu si pred samim vratima kad god pozelis ako zelis da se vratis u velikom stilu :)
P.S-ovo je moje misljenje samo ;)

E dalje :) sto se tice uvazenog Gospodina Dadonija iskusnog "stratega" kako ga ja volim nazvati ;) hvala mu na komplimentu da sam i ja postao napokon ambiciozni II ligas koji grize vrata prve lige al nikako da tu rupu napravi i da prodje kroz njih ,al valjda ce se napokon moci proci kroz njih mozda i ove sezone ako ne iduce vrsim dominaciju :)
Dosta sam izmjenio sastav pred play off ,ali i glavni konkurent BasketBalije su za petama isto kao "brat blizanac" sta god ja uradim on ponovi i obratno ,takticko nadmudrivanje :)

E idemo dalje sto se tice Timbera mog dugogodisnjeg prijatelja kojeg znam nesto vise od 12 godina samo sto jos ne zivimo u istoj kuci ,vecinu dana provodimo zajedno itd znam da je vecina isto takva i siguran sam da ce on to sve takticki a i znalacki odraditi sto se tice transfera i da ce ponoviti proslogodinju sezonu finale kupa i finale lige :)

Nadam se da cu i ja napokon uci u tu elitnu ligu ,al necu se zalijetat ocu kao sto Leonidas kaze "u velikom stilu uci" i naravno tu i ostati ;)

Toliko od mene,nadam se da vam je prijao ovaj moj jedan post :))

by Mr.NelSa

From: muljito
This Post:
00
98584.435 in reply to 98584.434
Date: 11/14/2009 12:16:10 PM
Overall Posts Rated:
44
Ovdje nikad dosadno :)), inace najlaksi put za dostizanje uspjeha je 3 + 2 igraca, ta dvojica bi kao trebalo biti malo jaci i njih samo "doraditi" da budu igraci, nakon toga 3 na jednoj poziciji, po mojim procjenama to skracuje potrebno vrijeme za utreniravanje igraca za cijelu sezonu, doduse malo je triki sto za takvo nesto uvijek treba imati para, jal na racunu jal u igracima, doduse vecina nas to i ima. Vidim da je i bevzil tako nesto skontao :).

Advertisement