Mi gledamo sa dva razlicita gledista na taktike i formacije, npr. nesto sto se moze odigrati u drugoj trecoj ligi u prvoj ne mozes i slicno.
Npr. u A selekcijama zona 2-3 na LI koliko god da dobrog da i loseg, dok u U21 repkama ima drugaciji efekat iz razloga sto igraci nisu dovoljno istrenirani da bi napravili razliku konkretno u ovom primjeru 2-3 zone na LI.
Sto se tice ptb, prvo cemo da kazemo da je to jedna vrlo pouzdana taktika i ko zna da izvuce maksimum iz iste je u veoma povoljnoj situaciji. Sad konretno sto se tice ove utakmice ptb je dao poprilino lijep rezultat(mislim prije svega na napadacke ocjene) i ja se npr. ne bih slozio sa 80% zajednice da je Lisac ovdje grijesio sa ovim napadom, to da je mogao odigrati drugi stoji ali ne mislim da je napravio gresku sto je odigrao ovaj.
Moje misljenje je da je u ovoj utakmici problem bila odbrana, bacilo smo veoma niske ocjene za odbranu na m2m odbranu sto pokazuje da je nasa odbrana u globalu veoma losa kod igraca (mozda se varam i pricam gluposti trenutno) ali koliko mogu da vidim da je njihov napad u potpunosti probio nasu odbranu.
Ima ovdje dosta stvari za diskutovati, najlakse je biti general poslje bitke i govoriti sta i kako je trebalo i moglo, ali niko od vas ne garantuje da bi te taktike donjele bolji rezultat, sa LI-om ili Motion mi bi u potpunosti izgubili jedan napad i mislim da bi prosli gore, to je moje misljenje, naravno moguce da je pogresno i da se vecina ne slaze sa tim ali sta je tu je