BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt dziewiąty

czik cziak on de najt, akt dziewiąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244524.418 in reply to 244524.417
Date: 8/30/2013 8:23:26 AM
Penetrator City
IV.29
Overall Posts Rated:
309309
Tak święta racja ale dla (L) !!! :)

Patrząc realistycznie żaden klub z ekstraklasy nie awansuje do LM przez najlbliższe kilkanaście lat :)
Chyba , że jakiś arab zainwestuje swoje petro dolary :)

Last edited by Kowal at 8/30/2013 8:28:21 AM

This Post:
00
244524.419 in reply to 244524.418
Date: 8/30/2013 8:32:31 AM
Overall Posts Rated:
9494
Tak święta racja ale dla (L) !!! :)

Dokładnie. Mają teraz bardziej się zgrać i podobno nikt nie odchodzi. Tyle powiedział Boguś i zapowiada, że zimą kogoś kupi :):). Jeszcze nie wiadomo czy to będzie jakiś napastnik, ponieważ mamy młodego Mikitę i za jakiś czas Efir wróci.
Saganowski co prawda stary ale jary :):). 9 meczów i 5 bramek na koncie ma, czyli nie jest źle.

Last edited by Ta drużyna nie jest botem.. at 8/30/2013 8:33:47 AM

This Post:
00
244524.420 in reply to 244524.419
Date: 8/30/2013 8:37:17 AM
Penetrator City
IV.29
Overall Posts Rated:
309309
Sagan dobry ale przydałby się ktoś jak Luboja

This Post:
00
244524.421 in reply to 244524.420
Date: 8/30/2013 8:48:11 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z całym szacunkiem dla Ljuboli. Tyle dobrego dla Legii zrobił, ale pół rundy coraz gorzej grał. Często machał rękoma do sędziów niż grał.
W Legii potrzebny szybki napadzior, który będzie strzelał bramki i czasem trzymał piłki. Reżyserem gry jest przecież Radović.
Może Mikita coś odpali ;) Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

This Post:
00
244524.423 in reply to 244524.421
Date: 8/30/2013 9:00:58 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

Każdy może...ja też mogę strzelić wolnego z 20metrów Casillasowi, a że pewnie raz na 100 prób to już inna historia ;)

Wkurza mnie już ten skrajny fanatyzm i tłumaczenie Legii ze wszystkiego...mógł strzelić, ale nie strzelił...spieprzył sprawę, Legia przegrała z Lechią i tyle...widocznie nie zasługiwali na wygraną.

Jeśli ktoś ma milion okazji i nic z tego nie potrafi wykorzystać, to widocznie jest słaby i tyle, bo rasowy piłkarz nawet z 2 sytuacji wykręci gola...ludzie trochę więcej obiektywizmu, bo się śmiać i rzygać chce jak się patrzy na to pierdolenie głupot.

This Post:
00
244524.424 in reply to 244524.423
Date: 8/30/2013 9:05:22 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

Każdy może...ja też mogę strzelić wolnego z 20metrów Casillasowi, a że pewnie raz na 100 prób to już inna historia ;)

Wkurza mnie już ten skrajny fanatyzm i tłumaczenie Legii ze wszystkiego...mógł strzelić, ale nie strzelił...spieprzył sprawę, Legia przegrała z Lechią i tyle...widocznie nie zasługiwali na wygraną.

Jeśli ktoś ma milion okazji i nic z tego nie potrafi wykorzystać, to widocznie jest słaby i tyle, bo rasowy piłkarz nawet z 2 sytuacji wykręci gola...ludzie trochę więcej obiektywizmu, bo się śmiać i rzygać chce jak się patrzy na to pierdolenie głupot.

Czyli dobrze zrozumiałem, że Mila jest jeszcze słabszy, bo wczoraj nie trafił do pustej bramki :D

This Post:
00
244524.425 in reply to 244524.422
Date: 8/30/2013 9:14:44 AM
Overall Posts Rated:
9494
Sagan...dajcie spokój. Dobry to on był. Teraz to jest może zaledwie niezły ale też tylko na Ekstraklasę. Nim Europy Legia na pewno nie zwojuje. Dwaliszwili lepszy..tylko bez formy. W ogóle brak porządnego napastnika był zmorą Legii w tych eliminacjach.

Taki mały komentarz;-) Nie do końca związany z tematem:D
Osobiście bardzo przyglądałem się grze Sagana (mającego opinię silnego, dobrze przepychającego się i grającego głową zawodnika) z obrońcami na plecach. Nie dał rady żadnej piłki przejąć. Kiedy tylko nie wyszedł do podania na klepkę z obrońcą za sobą to zawsze tracił piłkę. Był za wolny i nie dał rady przytrzymać obrońcy. Nie potrafił chłopak pomóc drużynie w rozgrywaniu piłki i rozbijaniu obrony rywali.

Z kolei tak sobie to porównałem z Lewandowskim:D Co prawda mocno nie ten wiek i w ogóle nie ten kaliber zawodnika...ale trzeba przyznać, że Lewy potrafi świetnie cofać się do podania z obrońca na plecach, a poźniej jeszcze utrzymać się przy piłce. To nie jest łatwa sprawa...za to bardzo przydatna dla drużyny w ataku pozycyjnym! Wcale się nie dziwę, że ta Borussia nie chce go puścić, wystawia go w każdym meczu mimo i dała mu podwyżkę, mimo że przecież za sezon odejdzie za darmo!:-) U nas w Polsce to by trafił do Klubu Kokosa:D

Lewy, jak kasę dostanie to gra. Za darmo grać nie będzie :):) Widać, że w kadrze gra słabo i mało tej drużynie coś daje.
Nawet z San Marino karnego, by nie strzelił. Więc mi nic nie mów o Lewandowskim, bo on mnie ciągle wkurza. W BvB jest gwiazdą, natomiast w kadrze gra jak amator, więc nie dziwię się, dlaczego kibice nieprzyjemnie go pożegnali.

This Post:
11
244524.426 in reply to 244524.424
Date: 8/30/2013 9:30:12 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Czyli dobrze zrozumiałem, że Mila jest jeszcze słabszy, bo wczoraj nie trafił do pustej bramki :D

Co to ma do rzeczy? Ja nie jestem ani fanatykiem Lechii, ani Mili i szczerze nie obchodzi mnie kto jest lepszy, a kto gorszy...

Rozmawialiśmy o Legii i waszym zaślepieniu tą drużyną, nie potraficie zdrowo i obiektywnie ocenić ich gry, tylko nieustannie tłumaczycie - a to, że miał 100 okazji i nic nie wykorzystał bo nie wiem bramka była za mała, murawa dziurawa czy cokolwiek...sędzia ślepy i wszędzie widzi spalone, że powinni wygrać, a nie wygrali itp...zawsze jest wina KOGOŚ, a nie Legii i ich nieudolności.

Kreujecie z nich mistrzów świata, wielkich gwiazdorów, potentata w Ekstraklasie...tylko szkoda, że tego nie widać na boisku - w pucharach nie potrafią wygrać z drużynami słabych lig europejskich, a w naszej rodzimej lidze nie pokazują nic nadzwyczajnego. Ja rozumiem być kibicem jakiegoś klubu, chodzić na mecze, wspierać ich itd...ale trochę obiektywizmu - jak grają dobrze to spoko cieszcie się i wychwalajcie pod niebiosa, ale jak grają dno i kupę mułu to nie można ich ze wszystkiego usprawiedliwiać czy zwalać winę na kogoś/coś innego...dali ciała to potrzeba im trochę krytyki, żeby wzięli się do roboty i poprawili to co nie działa...jak się kogoś ze wszystkiego tłumaczy i głaszcze po główce, to będzie miał wyjebane w ciężką pracę i poprawianie tego co nie działa, bo skoro kasa się zgadza i wszyscy są zadowoleni, to po co.

Ja mam takie wrażenie, że w Legii to już wszyscy uważają się za supergwiazdorów i potentatów, ciągną potężną kabonę i woda sodowa odbija - mecze same się wygrają za nazwiska, bo rywal na widok mojego boskiego oblicza podda się bez walki.
Później biegają jak muchy w smole, gra przypomina bardziej podwórkową kopaninę, niż grę zawodowych piłkarzy zarabiających krocie jak na nasze krajowe warunki...wy fanatyczni kibice dalibyście się chyba zabić za swój klub (patrząc chociażby po tych komentarzach z forum)...śmieszne to wszystko.

Last edited by Huanito at 8/30/2013 9:40:34 AM

This Post:
66
244524.427 in reply to 244524.425
Date: 8/30/2013 9:44:15 AM
Overall Posts Rated:
635635
Ja się za bardzo nie znam na piłce bo jestem babą ale ty kolego to chyba już w ogóle się nie znasz , a jesteś tylko zapatrzony w jakiś jeden klub zwany Legia.

Wszedłeś na temat reprezentacji , której mecze akurat oglądam z mężem.
Mam więc coś do powiedzenia teraz na temat ostatniego ekscesu z Robertem Lewandowskim o którym zresztą było głośno.
A mianowicie ja jako kobieta zauważyłam , że ten chłopak daje drużynie narodowej bardzo dużo nawet jeśli nie strzela bramek.
Fakt , że z Danią zagrał akurat słabo ale weź sobie obejrzyj inne mecze reprezentacji i zauważ jak haruje na boisku.
Co do gwizdów na Roberta to było trochę nie fair bo czy na innych reprezentantów , którzy grają jeszcze słabiej tak gwiżdżą ?Nie ! A dlaczego ? Powodów jest wiele . Jednym z nich jest to , że jest to najbardziej medialny w chwili obecnej piłkarz jak i chyba najlepszy jakiego teraz mamy i zbyt wiele się od niego oczekuje zapominając , że drużyna to 11 zawodników i trener , który powinien dbać o dyscyplinę i założenia taktyczne ;)

PS. Co do gwizdania to ja bym wygwizdała całą drużynę Legii za stracone 2 bramki w 3 minuty na dodatek u siebie i nie ma , że ten to , a tamten tamto . Po prostu do wygwizdania . I nie ma gdybania , rzeczywistość jest inna .

Pozdrawiam

From: Pewu

This Post:
11
244524.428 in reply to 244524.427
Date: 8/30/2013 10:10:27 AM
Overall Posts Rated:
914914
Wygwizdanie to jak coś to należy się tym kibicom Legii. Nie wiem jak można się nazywać kibicem danego klubu skoro bardziej się mu szkodzi niż pomaga. Było 30 tys. euro kary oraz zamknięta trybuna za mecz wyjazdowy z Walijczykami . Teraz za drugie złamanie przepisów uefy raczej nie będą z nimi cackać się i dowalą im coś więcej. Odpalanie flar jest zabronione na stadnionach w Europie. Jeżeli nazywa się kibiców 12 zawodnikiem to z pewnością kibice Legii są nim, jednak w drużynie przeciwnej.

Advertisement