BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt dziewiąty

czik cziak on de najt, akt dziewiąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244524.417 in reply to 244524.416
Date: 8/30/2013 8:01:05 AM
Overall Posts Rated:
124124
Nie martwmy się, za rok będzie LM:)

This Post:
00
244524.418 in reply to 244524.417
Date: 8/30/2013 8:23:26 AM
Penetrator City
IV.29
Overall Posts Rated:
309309
Tak święta racja ale dla (L) !!! :)

Patrząc realistycznie żaden klub z ekstraklasy nie awansuje do LM przez najlbliższe kilkanaście lat :)
Chyba , że jakiś arab zainwestuje swoje petro dolary :)

Last edited by Kowal at 8/30/2013 8:28:21 AM

This Post:
00
244524.419 in reply to 244524.418
Date: 8/30/2013 8:32:31 AM
Overall Posts Rated:
9494
Tak święta racja ale dla (L) !!! :)

Dokładnie. Mają teraz bardziej się zgrać i podobno nikt nie odchodzi. Tyle powiedział Boguś i zapowiada, że zimą kogoś kupi :):). Jeszcze nie wiadomo czy to będzie jakiś napastnik, ponieważ mamy młodego Mikitę i za jakiś czas Efir wróci.
Saganowski co prawda stary ale jary :):). 9 meczów i 5 bramek na koncie ma, czyli nie jest źle.

Last edited by Ta drużyna nie jest botem.. at 8/30/2013 8:33:47 AM

This Post:
00
244524.420 in reply to 244524.419
Date: 8/30/2013 8:37:17 AM
Penetrator City
IV.29
Overall Posts Rated:
309309
Sagan dobry ale przydałby się ktoś jak Luboja

This Post:
00
244524.421 in reply to 244524.420
Date: 8/30/2013 8:48:11 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z całym szacunkiem dla Ljuboli. Tyle dobrego dla Legii zrobił, ale pół rundy coraz gorzej grał. Często machał rękoma do sędziów niż grał.
W Legii potrzebny szybki napadzior, który będzie strzelał bramki i czasem trzymał piłki. Reżyserem gry jest przecież Radović.
Może Mikita coś odpali ;) Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

This Post:
00
244524.423 in reply to 244524.421
Date: 8/30/2013 9:00:58 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

Każdy może...ja też mogę strzelić wolnego z 20metrów Casillasowi, a że pewnie raz na 100 prób to już inna historia ;)

Wkurza mnie już ten skrajny fanatyzm i tłumaczenie Legii ze wszystkiego...mógł strzelić, ale nie strzelił...spieprzył sprawę, Legia przegrała z Lechią i tyle...widocznie nie zasługiwali na wygraną.

Jeśli ktoś ma milion okazji i nic z tego nie potrafi wykorzystać, to widocznie jest słaby i tyle, bo rasowy piłkarz nawet z 2 sytuacji wykręci gola...ludzie trochę więcej obiektywizmu, bo się śmiać i rzygać chce jak się patrzy na to pierdolenie głupot.

This Post:
00
244524.424 in reply to 244524.423
Date: 8/30/2013 9:05:22 AM
Overall Posts Rated:
9494
Z Lechią grał na tyle dobrze, że mógł 2 bramki strzelić,ale niestety skuteczność słaba :(

Każdy może...ja też mogę strzelić wolnego z 20metrów Casillasowi, a że pewnie raz na 100 prób to już inna historia ;)

Wkurza mnie już ten skrajny fanatyzm i tłumaczenie Legii ze wszystkiego...mógł strzelić, ale nie strzelił...spieprzył sprawę, Legia przegrała z Lechią i tyle...widocznie nie zasługiwali na wygraną.

Jeśli ktoś ma milion okazji i nic z tego nie potrafi wykorzystać, to widocznie jest słaby i tyle, bo rasowy piłkarz nawet z 2 sytuacji wykręci gola...ludzie trochę więcej obiektywizmu, bo się śmiać i rzygać chce jak się patrzy na to pierdolenie głupot.

Czyli dobrze zrozumiałem, że Mila jest jeszcze słabszy, bo wczoraj nie trafił do pustej bramki :D

This Post:
00
244524.425 in reply to 244524.422
Date: 8/30/2013 9:14:44 AM
Overall Posts Rated:
9494
Sagan...dajcie spokój. Dobry to on był. Teraz to jest może zaledwie niezły ale też tylko na Ekstraklasę. Nim Europy Legia na pewno nie zwojuje. Dwaliszwili lepszy..tylko bez formy. W ogóle brak porządnego napastnika był zmorą Legii w tych eliminacjach.

Taki mały komentarz;-) Nie do końca związany z tematem:D
Osobiście bardzo przyglądałem się grze Sagana (mającego opinię silnego, dobrze przepychającego się i grającego głową zawodnika) z obrońcami na plecach. Nie dał rady żadnej piłki przejąć. Kiedy tylko nie wyszedł do podania na klepkę z obrońcą za sobą to zawsze tracił piłkę. Był za wolny i nie dał rady przytrzymać obrońcy. Nie potrafił chłopak pomóc drużynie w rozgrywaniu piłki i rozbijaniu obrony rywali.

Z kolei tak sobie to porównałem z Lewandowskim:D Co prawda mocno nie ten wiek i w ogóle nie ten kaliber zawodnika...ale trzeba przyznać, że Lewy potrafi świetnie cofać się do podania z obrońca na plecach, a poźniej jeszcze utrzymać się przy piłce. To nie jest łatwa sprawa...za to bardzo przydatna dla drużyny w ataku pozycyjnym! Wcale się nie dziwę, że ta Borussia nie chce go puścić, wystawia go w każdym meczu mimo i dała mu podwyżkę, mimo że przecież za sezon odejdzie za darmo!:-) U nas w Polsce to by trafił do Klubu Kokosa:D

Lewy, jak kasę dostanie to gra. Za darmo grać nie będzie :):) Widać, że w kadrze gra słabo i mało tej drużynie coś daje.
Nawet z San Marino karnego, by nie strzelił. Więc mi nic nie mów o Lewandowskim, bo on mnie ciągle wkurza. W BvB jest gwiazdą, natomiast w kadrze gra jak amator, więc nie dziwię się, dlaczego kibice nieprzyjemnie go pożegnali.

This Post:
11
244524.426 in reply to 244524.424
Date: 8/30/2013 9:30:12 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Czyli dobrze zrozumiałem, że Mila jest jeszcze słabszy, bo wczoraj nie trafił do pustej bramki :D

Co to ma do rzeczy? Ja nie jestem ani fanatykiem Lechii, ani Mili i szczerze nie obchodzi mnie kto jest lepszy, a kto gorszy...

Rozmawialiśmy o Legii i waszym zaślepieniu tą drużyną, nie potraficie zdrowo i obiektywnie ocenić ich gry, tylko nieustannie tłumaczycie - a to, że miał 100 okazji i nic nie wykorzystał bo nie wiem bramka była za mała, murawa dziurawa czy cokolwiek...sędzia ślepy i wszędzie widzi spalone, że powinni wygrać, a nie wygrali itp...zawsze jest wina KOGOŚ, a nie Legii i ich nieudolności.

Kreujecie z nich mistrzów świata, wielkich gwiazdorów, potentata w Ekstraklasie...tylko szkoda, że tego nie widać na boisku - w pucharach nie potrafią wygrać z drużynami słabych lig europejskich, a w naszej rodzimej lidze nie pokazują nic nadzwyczajnego. Ja rozumiem być kibicem jakiegoś klubu, chodzić na mecze, wspierać ich itd...ale trochę obiektywizmu - jak grają dobrze to spoko cieszcie się i wychwalajcie pod niebiosa, ale jak grają dno i kupę mułu to nie można ich ze wszystkiego usprawiedliwiać czy zwalać winę na kogoś/coś innego...dali ciała to potrzeba im trochę krytyki, żeby wzięli się do roboty i poprawili to co nie działa...jak się kogoś ze wszystkiego tłumaczy i głaszcze po główce, to będzie miał wyjebane w ciężką pracę i poprawianie tego co nie działa, bo skoro kasa się zgadza i wszyscy są zadowoleni, to po co.

Ja mam takie wrażenie, że w Legii to już wszyscy uważają się za supergwiazdorów i potentatów, ciągną potężną kabonę i woda sodowa odbija - mecze same się wygrają za nazwiska, bo rywal na widok mojego boskiego oblicza podda się bez walki.
Później biegają jak muchy w smole, gra przypomina bardziej podwórkową kopaninę, niż grę zawodowych piłkarzy zarabiających krocie jak na nasze krajowe warunki...wy fanatyczni kibice dalibyście się chyba zabić za swój klub (patrząc chociażby po tych komentarzach z forum)...śmieszne to wszystko.

Last edited by Huanito at 8/30/2013 9:40:34 AM

This Post:
66
244524.427 in reply to 244524.425
Date: 8/30/2013 9:44:15 AM
Overall Posts Rated:
635635
Ja się za bardzo nie znam na piłce bo jestem babą ale ty kolego to chyba już w ogóle się nie znasz , a jesteś tylko zapatrzony w jakiś jeden klub zwany Legia.

Wszedłeś na temat reprezentacji , której mecze akurat oglądam z mężem.
Mam więc coś do powiedzenia teraz na temat ostatniego ekscesu z Robertem Lewandowskim o którym zresztą było głośno.
A mianowicie ja jako kobieta zauważyłam , że ten chłopak daje drużynie narodowej bardzo dużo nawet jeśli nie strzela bramek.
Fakt , że z Danią zagrał akurat słabo ale weź sobie obejrzyj inne mecze reprezentacji i zauważ jak haruje na boisku.
Co do gwizdów na Roberta to było trochę nie fair bo czy na innych reprezentantów , którzy grają jeszcze słabiej tak gwiżdżą ?Nie ! A dlaczego ? Powodów jest wiele . Jednym z nich jest to , że jest to najbardziej medialny w chwili obecnej piłkarz jak i chyba najlepszy jakiego teraz mamy i zbyt wiele się od niego oczekuje zapominając , że drużyna to 11 zawodników i trener , który powinien dbać o dyscyplinę i założenia taktyczne ;)

PS. Co do gwizdania to ja bym wygwizdała całą drużynę Legii za stracone 2 bramki w 3 minuty na dodatek u siebie i nie ma , że ten to , a tamten tamto . Po prostu do wygwizdania . I nie ma gdybania , rzeczywistość jest inna .

Pozdrawiam

Advertisement