BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > PLK sezon 14

PLK sezon 14

Set priority
Show messages by
From: korsarz

This Post:
00
158995.410 in reply to 158995.409
Date: 12/4/2010 8:15:05 AM
Overall Posts Rated:
202202
z DT na mutancie robilismy sobie jaja żartując że 3,5 to tylko jakiś idiota może dać, a wtedy i tak będzie obcięte... od tego czasu okazało się że idiota się znalazł (ożesz q), GMy tną od kwoty po prowizji (ożesz q), a tak w ogóle to nie tną (ożesz q)...

gdyby nie tamten przypadek to pewnie bym żył w przekonaniu że nawet jak chudziol sprzeda to mu utną i będzie ok, ale jak widać powyżej mam jakieśtam powody sądzić że tak nie będzie

ps. sam planuję jednego grajka sprzedać 2x drożej niż kupiłem, ale to ma swoje podstawy we wzroście cen przed PO, lekkim treningu itp, a nie w szukaniu łosi na taką skalę

ps2. po penis jest 20% prowizji od transferu skoro przy zawyżonych cięta jest kwota bez tej prowizji? może mi któryś GM odpowie, bo bardzo mnie to ciekawi nadal

Last edited by korsarz at 12/4/2010 8:18:12 AM

This Post:
00
158995.411 in reply to 158995.408
Date: 12/4/2010 8:32:52 AM
Overall Posts Rated:
112112
Żebym to ja tylko Gutalja miał na myśli :) W kuluarach zawsze słynąłeś z dodawania grajkom w wycenie ekstra wartości marki z faktu grania dla Korsarzy ;) Gutalj potrzebował akurat 5 (?) wystawień...jego poprzednikom się po prostu udawało szybciej upolować jelenia...i tak było niezależnie od koniunktury na rynku. Wtedy nazywałeś to po prostu jakimiś dodatkowymi cechami, które widziałeś Ty, a nie widział ich rynek/wycena :)

Tak jakby znowu w tej dyskusji pokutuje Twoja subiektywna wycena grajków, którą nie wiadomo skąd czerpiesz :)
Ustaliliśmy, że Szacunkowa Wartość Rynkowa jest be...IMO Subiektywna Wartość Korsarzowa też ma swoje wady ;) Średnia pewnie też jest fuj...Mediana pewnie też...

Zatem oczywiście możemy się dalej przekomarzać na wiele podobnych tematów...tylko czy na pewno tak bardzo lubisz życie forumowe? :)

PS. Ja tu większość rzeczy przeliczam na $...Ile tną tym DT z transferu za pierwsze dni? Ile zazwyczaj zapłaci taki jeszcze pensji? Jeśli to co zostanie jest wynagrodzeniem za spędzony na TL czas to ja po prostu wolę z tego zrezygnować :) Ktoś woli niezdrowy tryb życia w nic nie znaczącej grze internetowej, a z drugiej strony ponoć jest tak wielu tutaj "luzaków" co tylko się bawią w grę...Pokaż, że się bawisz, a nie bądź kolejnym, który tylko o tym gada :)

PS2. Mendesa chcesz sprzedawać za 10mln? Zdrowo Cię pogięło? ;P

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 12/4/2010 8:38:32 AM

This Post:
00
158995.412 in reply to 158995.411
Date: 12/4/2010 8:38:48 AM
Overall Posts Rated:
202202
nie pamiętam żebym sprzedawał jakiś grajków za więcej niż są warci, tudzież jakiemuś jeleniowi za potrójną wartość, najczęściej jak sprzedaję dostaję minimum dwa bidy od różnych ludków... ani razu też nie słyszałem żeby ktoś zgłosił mój transfer do korekty... natomiast faktycznie zdarzało mi się nieraz kupować grajka powyżej ceny rynkowej, bo biłem się z jednym upartym tak samo jak ja, takich przypadków jednak tutaj nie obserwujemy...

btw. co oznacza moja subiektywna ocena?
chudziol kupuje za 400k i wystawia za milion... chcesz mi wmówić że w tym czasie (3 dni) realna cena grajka się o tyle zmieniła?

This Post:
00
158995.414 in reply to 158995.412
Date: 12/4/2010 8:56:35 AM
Overall Posts Rated:
112112
Co do pierwszego...Niestety wyjątkowo nie posiadam print-screenów...kopii mailów...zdjęć z fejsa...Nie udowodnię, więc przepraszam ;)

Co do drugiego...Subiektywna, więc jak czytam powyższego posta prawdopodobnie zawsze wtedy gdy używasz słowa "realna" :)

Bez wdawania się w szczegóły...Być może gdy chudziol kupował grajka "realnie" warty był 700k...kupił promocyjnie, sprzeda z dodatkową wartością marki weterana PLK...i właściwie wszystko jest ok :) Taki ktoś nazywa się businessman ;)

Na grajkach jacy chyba nas interesują ciężko robić DT, bo o nich biją się właśnie najlepsi w całym BB świecie...
Na takich różnych niedorobionych barachłach konkurujesz zazwyczaj zaś z jakimiś tak zwanymi jeleniami, szejkami, egzotykami...itp. Tacy mają kasę i nie zawahają się jej użyć, rolą DT jest tylko trafić kiedy oni nie śpią :)

Rozumiem skąd Twoja frustracja, ale wracamy do poprzedniego problemu...jak chcesz żyć niezdrowo to wchodź w to. Albo zabierz zabawki tym wszystkim jeleniom, szejkom i egzotykom...jest ich pewnie z 90% BB :)

This Post:
00
158995.415 in reply to 158995.413
Date: 12/4/2010 9:24:46 AM
Overall Posts Rated:
202202
ależ proszę, kupuj dowolnie grajków, trenuj (tak dorobiłem się mojej ekipy), sprzedawaj przed PO, kombinuj... oczywiście jak ktoś ma ochotę siedzieć po nocy i kupować grajków bez formy, żeby potem ich sprzedać w lepszym czasie z formą to nie ma problemu, ale niech to będzie po takich cenach które uzasadniają skille, zarobisz sobie 20% na grajku jak Ci się uda i super... ale nie machlojki za 300%, to już nie jest zwykły handel i zarabianie na lepszych porach transferu/formie/uroku sprzedającego, to jest zwykłe polowanie na jelenie i w efekcie bidowanie powyżej tzw. ceny rynkowej, co przypominam jest niedozwolone...

rzecz jasna jak zobaczę super okazję i grajka którego nikt nie chce mimo taniości to też sobie kupię i potem sprzedam (jak ktoś popatrzy w moje transfery to dawno temu takich iluś znajdzie), ale to zupełnie inny przypadek niż kupno za X i wystawienie za 3X, tak bardzi niedocenionych grajków na TLu po prostu nie ma

edit... Szefciu... niestety ale grajek warty 700k nie pójdzie za 300k, po prostu takich cudów nie ma przy tylu polujących na okazje, ci których chudziol kupił rzecz jasna są po cenach okazyjnych, ale ich "realna" wartość nie jest nawet zbliżona do kwoty za jaką chudziol ich wystawił i jeśli pójdą na nich bidy to przeca jest jawne złamanie zasad BB

Last edited by korsarz at 12/4/2010 9:26:54 AM

From: Joker
This Post:
00
158995.416 in reply to 158995.415
Date: 12/4/2010 11:19:05 AM
TOP TEN THUNDERS
II.3
Overall Posts Rated:
194194
A mnie cieszy transfer Leszka, widac ze wali w majty przed meczem ze mną i to grając u siebie :D
Swoją droga gościu musi byc dziurawy jak ser szwajcarski skoro zszedł za 2,0mln tylko przy takiej pensji ;] podania ma chociaż na poziomie 4 ??

This Post:
00
158995.417 in reply to 158995.416
Date: 12/4/2010 11:34:08 AM
Overall Posts Rated:
179179
Kolejna ciekawa dyskusja o transferach:))...wspomnę tylko, że wiele przytoczonych argumentów, to takie z którym się zgadzam, aczkolwiek:
1. Raban o zakupach Rawo został podniesiony, gdy termin rozegrania z nim meczu był bardzo bliski
2. Transfery Chudzielca stały się nagle taka zbrodnią gdy za parę dni będzie mecz w jego hali.

Korsarzu, obawiam się że gdybyś był miał inną sytuacje w tabeli, ta " kryminalna " działalność Chudzielców przeszła by bez większego echa;)).No co najwyżej kilka pojawiło by się kilka komentarzy na czacie:)).

This Post:
00
158995.418 in reply to 158995.417
Date: 12/4/2010 11:53:38 AM
Overall Posts Rated:
202202
że tak delikatnie powiem... mylisz się... patrzę na transfery to reaguję, nie moja wina że je robią wtedy kiedy je robią... poza tym akurat te chudzielca nie mają żadnego wpływu na nasz mecz, jak i zresztą żadnego nie miał ten rawo (a wręcz było mi na rękę że sprzedal mutanta jeśli o to chodzi)... innymi słowy, nie miierz innych swoją miarą (tak, wiem ze to przesada tak pisać, ale po prostu takie prawo forum ze każdy ma prawo pisać dowolne głupoty o innych, w tym wypadku sam się o to prosisz)

This Post:
00
158995.420 in reply to 158995.418
Date: 12/4/2010 12:06:04 PM
Overall Posts Rated:
179179
Nie uważam że to przesada, często najlepsze argumenty to te najbardziej trywialne. Pozwalają skutecznie zmienić obiekt zainteresowań;). Ty wyraziłeś swoja zdanie, ja swoje, tyle tym temacie:).

Advertisement