BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
297973.42 in reply to 297973.41
Date: 2/2/2019 2:53:56 AM
Fragmin Team
IV.12
Overall Posts Rated:
11191119
No i mnie Łukaszu zaimponowałeś... :) Znowu moja skromna osoba będzie mogła w czerwcu wychylić małe conieco z selecao :)

From: GM-Nie

This Post:
22
297973.43 in reply to 297973.41
Date: 2/2/2019 3:06:27 AM
Overall Posts Rated:
122122
Uwielbiam argumenty ad persona od kandydata na selekcjonera. Klasa. W mojej ocenie z punktu widzenia wyborcy, osiągasz wizerunkowe dno i próbujesz się w nim zakopać. Ale pewnie bardziej spodoba Ci się statystyczne podsumowanie Ciebie: przez ponad 25 sezonów aż przez sezon byłeś w PLK. To nie najlepiej świadczy o poznaniu przez Ciebie silnika tej gry. Uważasz że z kadrą osiągnął byś coś więcej?

From: Piłka

This Post:
11
297973.44 in reply to 297973.43
Date: 2/2/2019 4:00:32 AM
Czarni Słupsk#
PLK
Overall Posts Rated:
149149
Uwierz kiedys poziom bb byl znacznie wyzszy nizeli obecnie. Jedbak nie umniejsza to osiagnietemu przez Ciebie wynikowi, bo zrobiles swietny wynik.
A co to szewy poczatkowo oddalbym chetnie glos nawet oddalem, ale nie po takim marudzeniu, bo w tym wszystkim chyba nie o to chodzi.

From: Siwy

This Post:
77
297973.45 in reply to 297973.43
Date: 2/2/2019 4:10:28 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Nie chciałem nakręcać i tak napiętej dyskusji, ale nie mogę powstrzymać się od paru słów podsumowania.

1) szewaa sugeruje że to nasza wina, że przegrał, ponieważ jego wizerunek na forum jest już z góry ustalony.

Tylko że jest w tym wszystkim mały haczyk - co, gdyby szewaa zamiast utrwalania tego wizerunku postanowiłby za niego przeprosić, gdyż nie był on powodem do dumy? Tak, prawdopodobnie nazwałby to podlizywaniem się, ale wydaje mi się, że większość z nas nie uznałaby takiej decyzji za słabość szewyy, ale cieszyłaby się, że ten w końcu dojrzał. Myślę nawet, że po takiej decyzji wygrałby wybory w cuglach (a na pewno miałby mój głos), i zyskałby "autorytet", którego brak najwyraźniej tak mu przeszkadzałby w byciu selekcjonerem.

2) O ile nie zgadzam się z wytykaniem palcem szeewie "tylko" 1 sezonu w PLK (jakby nie patrzeć, to więcej, niż 95% menedżerów jest w stanie osiągnąć w trakcie gry w BB), tak denerwuje mnie postawa "jak będziecie robić coś dla kadr, to będziecie godni ze mną dyskutować". Aż się prosi o porównanie doświadczenia kadrowego szewyy z oponentami:
- szewaa - skaut NT przez niecałe 2 sezony
- Banan - mistrz Europy z U21, były selekcjoner NT
- gooziec - mistrz Europy z U21, był skautem U21 dłużej od szewyy
- Krzychu - były selekcjoner U21, był skautem U21 dłużej od szewyy
- Barteqr - był skautem U21 dłużej niż szewaa, stworzył od podstaw bazy
- Siwy - były selekcjoner U21, był skautem U21 dłużej niż szewaa
- Carisma - były selekcjoner NT

Nie mówię, że szewaa wystartował do wszystkich userów z poniższej listy, ale na pewno mamy tu co najmniej 6 osób, wobec których nie powinien on używać tego argumentu. W imieniu ludzi, którzy swoje dla NT odsłużyli, myślę, że trzeba naprawdę szanować osoby, którym się chce bardziej od nas. Niemniej my też zasługujemy na jakiś podstawowy szacunek.

Podsumowując, naprawdę mnie boli, że wbrew pozorom naprawdę dobry kandydat postanowił spuścić swoje szanse w kiblu przez swoje zachowanie.
Ale jeśli ta kadencja miała wyglądać tak, jak ta debata, to naprawdę się cieszę, że to tak wybuchło w momencie, w którym mogliśmy jeszcze uniknąć męczenia się z takim selekcjonerem przez najbliższe pół roku.

PS Też miałem głosować na szeweę, ale po serii ataków na Krzycha mi "przeszło".

Last edited by Siwy at 2/2/2019 4:11:44 AM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
1111
297973.46 in reply to 297973.43
Date: 2/2/2019 4:13:10 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
krótkie podsumowanie karkołomnej kampanii szewy: kandyduje se na menago Polska, bo mam taki kaprys. Nie przedstawiam żadnego programu ani koncepcji na reprę, bo mam wyjebane na to czy będziecie na mnie głosować czy nie. Pytanie: czy nie mam wy****** też na reprezentację Polski, ale to tajemnica, okaże się po wyborach. Macie na mnie głosować, bo jestem najlepszy, a jeżeli zagłosujecie na kogoś innego to jesteście spółdzielnią. Jako wyborcy nie macie prawa domagać się ode mnie koncepcji na reprezentację, bo to jest kiełbasa wyborcza i mam was w *****. Macie prawo tylko na mnie głosować, bo i tak nic sobą nie reprezentujecie. Moja sodówa osiągnęła najwyższy poziom w historii i co mi zrobicie?
A jak przez takie niespotykane w cywilizowanym społeczeństwie chamstwo i nieprofesjonalizm wybory przegrałem jeszcze przed ich rozpoczęciem: gardzę wami!
Czy coś pominąłem?
Nawet Bareja z Orwellem by czegoś takiego nie wymyślił, a Franek Smuda z Mourinho tego nie wykonał w realu XD
PS. Nie było żadnej spółdzielni. Niesłychany nieprofesjonalizm, wielkie chamstwo i prostactwo pewnego napompowanego kandydata na menago spowodowało, że ludzie nie mający często nic wspólnego ze sobą połączyli siły żeby szewaa nie został menedżerem kadry Poland. Koniec i kropka!

Last edited by akanders at 2/2/2019 5:40:13 AM

From: GM-Nie

To: Siwy
This Post:
11
297973.47 in reply to 297973.45
Date: 2/2/2019 5:41:59 AM
Overall Posts Rated:
122122
Ładnie to wszystko ująłeś. Tylko czy wytykanie jednego sezonu w PLK to coś złego? Uważam, że nie bo kadrę powinien prowadzić ktoś kto zna grę. Awans do PLK dopiero po 20+ sezonach raczej o tym nie świadczy... I podobnie jak większość na początku nie miałem nic do tego aby Szewaa objął stanowisko selekcjonera. I myślę, że jak większość po szopce, którą odwalił, zmieniłem głos. Co więcej uważam, że Carisma jest po prostu lepszym managerem bo bronią go wyniki.

From: Leszczym

This Post:
00
297973.48 in reply to 297973.47
Date: 2/2/2019 10:24:27 AM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
122122
Szopka Szewyy to fakt, ale jeśli celem było pobudzenie forum i zainteresowania dorosłą kadrą to efekt się jak najbardziej udał:) Głupio mi też samemu przed sobą, że mnie to trochę rozbawilo:) Dzialania Szewyy maja w sobie cos z filmow Larsa von Triera:)) Carisma to uznana marka i z przyjemnością na Niego zagłosowałem:)))

From: LukeRev

This Post:
00
297973.49 in reply to 297973.48
Date: 2/2/2019 11:26:25 AM
Overall Posts Rated:
162162
Najzabawniejsza kampania w historii :p
Szkoda, ze usunąłeś mojego posta, twoja decyzja. Podsumowanie akandersa w sumie lepsze, wiec ok.

From: Barteqr

This Post:
22
297973.50 in reply to 297973.45
Date: 2/2/2019 4:17:47 PM
Rush Them
IV.27
Overall Posts Rated:
226226
Second Team:
Farm Them
Nie dopisywałbym mnie do tego grona, bo managerem jestem raczej nędznym ;).

Swoją drogą, szkoda że szewaa się wycofał, bo pewnie pare głosów by zebrał.
Carisma ma duże doświadczenie, ale też nie deprecjonowałbym szewy, bo nie jest powiedziane, że nie byłby dobrym selekcjonerem.