no czekałem czy ktoś wychwyci problem z treningiem
szybko, cholernie szybko

więc rozwiązaniem są gadżety, im dłużej zawodnik jest w klubie i im więcej go wytrenowaliśmy tym więcej mamy z gadżetów
a jesli to jest wychowanek to już w ogóle

oczywiście wpływy z gadżetów musiałyby być znacznie wyższe niz obecnie a w pływy z TV niższe
myślę że mnie więcej musiałyby się zamienić wartościami
jeśli ktoś nie trenuje i ciagle kontraktuje nowych graczy - zero gadżetów
jeśli ktoś trenuje i gra wychowankami, a ine kontraktuje obcych- niech będzie ze nawet 300tys z gadżetów
inna sprawa ze jak ludzie przestaliby trenowac o skąd się wezmą nowi zawodnicy?
rynek zaraz by wymusił trening bo nagle na LT nie byłoby kogo kontraktowac, wylicytowane ceny byłyby coraz wyższe i znów trzeba by wrócić do treningu

jak to nie przekonuje to inny system:
każdy z graczy jest wyceniany automatycznie na podstawie wieku, potencjału i ilości skilli (ilości a nie jak teraz najlepszego skila i pozycji),
im więcej tym więcej warty oczywiście nie liniowo tylko w jakiejś potędze
bo liniowo to gracz z SS10 = 50 byłby tylko trzy razy mniej warty niż SS10 = 150
i teraz tak, jak sprzedajemy zawodnika to do tzw. banku BB - czyli do pośrednika
i stamtąd dopiero zawodnik trafia na LT od zera
czyli znów automatyczny system, bez żadnych niedomówień wytrenowałes dużo skila u młodego gracza, sprzedajesz drogo według cennika
wytrenowałes mało - sprzedasz tanio, i żadnego szczęścia czy pecha bo sie znalazł łoś lub nie znalazł
oba systemy funkcjonują/funkcjonowały w innych managerachgorszych od BB, ale w tym temacie, czyli handlu zawodnikami, lepszych, bo opartych na algorytmie a nie na szczęsciu i subiektywnych ocenach graczy i GM-ów
Last edited by darkonza at 11/8/2012 4:11:53 AM