Qrde Szefciu w moim wieku i z moją pracą, czytanie czegoś długiego co nie jest na papierze jest dla mnie mordęgą także weź to kondensuj (tyle dobrze, że Ciebie nauczyli robić spacje po znakach interpunkcyjnych).
Co do wad i zalet. Mamy, mam niestety wrażenie, do czynienia z niezrozumieniem pewnych podstawowych rzeczy, a mianowicie co jest bokiem na danej pozycji a co nie jest. Jeżeli ktoś wsadza C bez OD na PFa to on jest cwana gapa, a nie "system" jest do bani. Każdego skauta PFów uczulałem na niektóre skille nazwijmy je obwodowe, a to czy właściciele je trenowali to inna bajka. Także w akcji idziemy po złoto to co dla was jest bokiem, jest dla mnie bazą u PFa i właśnie dlatego uważam, że w przypadku PFa pod U21 nie ma czasu na to co dla mnie jest bokiem, u C nie mam zastrzeżeń, zresztą sam już z 5 razy pisałem, określmy pułap bazy dla każdej pozycji (ale każdej) i po jej osiągnięciu skupmy się na bokach, ale dopiero wtedy.
Czy każdy gracz musi grać w kadrze seniorów? Ja widzę kadrę seniorów jako zbiór graczy z potencjałem równym, wyższym od MVP, siedzących w PLK i II lidze i stale rozwijanych przez swoich właścicieli. Niestety ale opierając kadrę na graczach z niższym potencjałem, a więc słabszych nadal będziemy tu gdzie jesteśmy i nie ma się co czarować w tym temacie i tu chyba jest główny argument za tym, żeby nie szkodzić kadrze juniorów. Na dzisiaj mimo wszystko powinniśmy odmłodzić kadrę seniorów (bo potencjał ma młodzież), ale w przyszłości w wieku 22-23 lat mielibyśmy inkubator, z którego by wychodzili gotowi z przodu i z tyłu reprezentanci, na miejsce tych kilku, którzy co sezon z różnych przyczyn będą odpadać. Reszta tak jak w ht poliże parkiet (tam murawę) w kadrze U21 (U20) i tyle z ich zabawy z orzełkiem na piersi.
Akcja Myszy dziwna, ale kilku wasali pod kątem na początek kadry juniorów jak najbardziej nam się przyda, czy później będzie ich stać żeby zrobić krok w przód i trenować także pod kadrę seniorów, czas pokaże.
Niby ja jestem decyzyjny? Ja to mogę co najwyżej zdecydować czy dzisiaj podleję ogród czy zrobię to jutro:) Wygrałem pierwsze wybory, podczas których zapowiedziałem, że po nich zrobimy (wszyscy) system skautingu i tylko później co sezon dostarczałem wam świeżego materiału do obróbki pod kątem jak się okazało po sezonie U21, teraz imho potrzeba kompleksowej wizji która pozwoli tym graczom grać w NT (bo czemu ów system kończy się wieku 21-lat nie wiem, ale jak spytałem to dostałem listę nazwisk, a chyba nie o to chodzi?). Wizji, która nie zakończy fajnego rozwoju U21 (mogę się założyć z każdym o supa, że to U21 pierwsza zdobędzie medal, o ile jej szans nie przekreślimy reformami) i o to jedynie apeluję.
Znowu wyszło 1/3 posta do Ciebie, 2/3 do innych, także przeczytaj go, o ile to w ogóle możliwe, bez swojego egocentrycznego podejścia:)