BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217056.40 in reply to 217056.33
Date: 5/16/2012 4:46:28 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tak a to mi teda teď řekněte, jak budeme tu komunitu zvětšovat? Tvoje vyjádření se dá chápat tak, že vlastně se stávajícím počtem týmů se nedají lepší výsledky čekat.

Další nápad k zamyšlení. Podívejte se na poslední ME U21 a kdo tam získal stříbro a jak je ta země velká nebo spíše malá. Jedem si jen nějakou svojí koncepci? Nebo i studujeme ty ostatní země, na co se zaměřují a hledáme třeba u nich nějakou insipiraci a tipy, co třeba zkusit zařadit i do naší koncepce?

This Post:
00
217056.41 in reply to 217056.40
Date: 5/16/2012 4:59:34 PM
Overall Posts Rated:
7979
Naprosto souhlasím!!! Je to výborný příklad, kde jde vidět, že když je u kormidla správná osoba, tak to jde. Když byl německý manažer Acajou kdysi dávno, když jsem já s BB začínal u švýcarského NT patřili ke špici a teď je v U21 a opět mají úspěch a je jedno kolik manažerů v té zemi mají... :-)
Uhodila jsi hřebíček na hlavičku, tímto já v této diskuzi končím, protože pro mě upadl zájem o českou U21, když odešel Amare. Budu ale diskuzi sledovat, protože možná opět po dlouhé době dám někomu hlas ve volbách U21.

Last edited by Maxson at 5/16/2012 5:33:38 PM

This Post:
00
217056.42 in reply to 217056.13
Date: 5/16/2012 5:02:32 PM
Overall Posts Rated:
1111
1\ Malta Belorusko Gruzie Skotsko Anglie Finsko 'Bulharsko cekam ze bysme mely bez problemu s finama jit dal

2\ Turnaj utechy finale kde sme prohraly az ve 3 prodlouzeni s finama

3\ Ted nas ceka me ve finsku

4\ Pondeli 15:30 :)

5\ Budu hrat to co hraji v klubu rychla hra na v uvozovkach slabsi tymy a jinak se me osvedcila i hra ke kosi takze nemenil bych to nejak extra

A byl by si schopný takhle odpovědět anglicky?

Ano byl :)

This Post:
00
217056.43 in reply to 217056.22
Date: 5/16/2012 5:05:05 PM
Overall Posts Rated:
1111
Letos se opravdu objevili velice zajimavi kandidati. Hned chci rict, ze jsem dopodrobna necetl vsechny dlouhe prohlaseni, takze pokud reknu neco nee uplne presne, nebo neco, co uz se rozebralo, tak se omlouvam.

Celkove ke kandidatum:

Paulo - pro me zatim neprijatelny - psal jsi, ze Youngsters je nevhodny, proc?
rosomak - urcite zajimave a v budoucnu velka sance na zvoleni, zatim u me ne.
flumpinka - Zkusim strucne. Velice zajimave postavena kandidatura a z hlediska odpovedi velice precizne pripravena. Celkove mi ale nedochazi ten prinos. Nadseni nekoho pro tento system mi prijde pouze jako takove to klasicke - jee, neco noveho, to bude super, ale dal se zamyslet nebudu. Prijde mi, ze se vlastne jedna o neco, co tady je, jen se zviditelnenim hracu s vysokym potencialem. Proces trenovani techto hracu ale probiha a tim, ze jsou v U21, jim nikdo trenink nezajisti. O zvyseni motivace trenovani techto hracu mam pochybnosti, protoze v zasade urcite prevazuje pocet zajemcu o dobreho mladika, nez jich draft vyplivne - pocet kvalitnich hracu se nezmeni. Ale myslenka je to zajimava a vice mene bez velke starosti...
Honza - i kdyz nejde na verejnosti moc videt, jeho praci ocenuju a jeste mu dam sanci pokracovat.

Jen dodatek...flumpincin napad je dobry, ale ja bych ho trochu poupravil. Tzn. propojit pripravu na NT i s uspechem. Jak bych to videl. Kazdy rok bych vytipoval treba 3 nejvetsi talenty a ty bych vedl jinou cestou treninku. Ne takovou, ktera by vedla pro nejvetsi prospech pro U21, ale tou, aby co nejrychleji potrenoval nejpomalejsi treninky (u nejnizsiho veku se trenujou rychleji) a az by byly na prijatelnych urovni, teprve bych se dal na ostatni skilly. Samozrejme je otazka, kdo by je trenoval, protoze by asi moc uzitku prvni sezony neprinesli, ale posleze by mohli mit nejlepe nakroceno na nejaky vysoky soucet. Ted jde jen o to, jestli by se tato zmena v poradi treninku nekde ukazala, nebo by byl vysledek plus minus stejny. Tito hraci by pak byli soucasti U21 jako kompenzace za obetovani vykonu.

Doufam, ze jsem nerekl moc blbosti...preci jenom to pisu tak z placu:))

M.

Nelibi se me jeho nezajem delat svoji praci ... Na chatu nedavno psal ze s cizima manazerama nema cas komunikovat a nema cas kazdemu zvlast psat jak kdo skocil v treninku a jak trenuje

From: Casy

This Post:
00
217056.44 in reply to 217056.40
Date: 5/16/2012 5:05:39 PM
Overall Posts Rated:
1010
Myslím že počet uživatelů dané země není naprosto určující.
Také se mi zdá že je každoročně osloveno zbytečně mnoho manažerů s tím že mají hráče který se může dostat do U21. Z posledních sedmi sezón se mi stalo asi pětkrát, i když mi bylo naprosto jasné že čtyřikrát ten hráč neměl šanci ani kdybych se já nebo on zbláznil. Ohledně schopností skauta poradit jsem si v posledních dvou letech před dvěma sezónama už stěžoval.
Hlavní nechuť manažerů si myslím že je poměrně jednoduchá. Ekonomika celého Buzzerbeateru je dosti nestabilní, přihlašte se komu dobře funguje model koupit hráče po draftu za cca 500 k a po třech letech ho prodat za 2 - 3 M?
Ceny hráčů se neustále snižují a úroveň týmu neustále roste.
Myslím že poměrně zásadním krokem je z uživatelů udělat aktivní členy komunity.
Kolik lidí tady diskutuje, nebo alespoň diskusi a dění okolo českého BB sleduje?
Doufám že to není úplně mimo mísu.
Casy

This Post:
00
217056.45 in reply to 217056.6
Date: 5/16/2012 5:06:04 PM
Overall Posts Rated:
1111
Tvůj klub tady působí 1 sezonu. Je to tvoje první působení na BB? Pokud ne, jaký si měl klub předtím a proč si skončil?

Jsem Pavel Stašek myslim ze vic rikat nemusim :)

This Post:
00
217056.46 in reply to 217056.10
Date: 5/16/2012 5:07:48 PM
Overall Posts Rated:
1111
Flumpinka:

Zajímavý návrh, ale myslím, že to má několik problémů, které zmiňuješ i v negativech.

1) Nemyslíš si, že by tím utrpěla i česká komunita na BB? Hráči co by nedostali hráče s potenciálem 10/10+ a nemají peníze na nákup hráčů s takovým potenciálem (III. a IV. ligy - s tím budou mít problém určitě a II. ligy - někteří manažeři taky), že časem přestali hrát, protože by neměli koho trénovat do reprezentace. Myslím, že většiny z nás je cílem vytrénovat nějakého hráče do NT a nebo minimálně právě do U21.

2) Co s hráči potenciálem pod 10? Normálně by se do U21 hráči s potenciálem 7-9 dostali. Tady ne. Nyní, když se trénují, tak později jsou klíčovými hráči v týmech II. a III. lig. Takto by je neměl zájem nikdo trénovat, protože by se stejně nedostali do žádné z reprezentací. Není škoda se zbavovat takových potenciálů, protože by většinou končili v cizině.

3) Nemyslíš si, že by se pak mohl strhnout zbytečně boj mezi českými manažery o nějaké takové hráče a tím cena by šla zbytečně vysoko?

4) Nemyslíš si, že by upadl zájem o U21? Myslím to teď celkově od trénování, skautingu, sledování výsledků a další věci. Takto by prakticky byl jeden trenér pro NT i U21 s pomocí pár lidí. Ten kdo by vedl tým by prakticky jen nastavil sestavu na zápas a už se o nic nemusel starat, protože tréninkové plány by určoval stejně NT trenér.

Pavel:
Proč chceš vlastně vést NT U21 tým? Zajímáš se o něj i jinak než během voleb (zápasy, skauting, národní fórum, externí fórum....)? Trénuješ nyní někoho pro U21?

No je to jeden z cilu v teho hre vest nt tym :) tak kouknu na zapas no :) a ted trenuju hrace pro nt Miru Vanse :)

This Post:
00
217056.47 in reply to 217056.44
Date: 5/16/2012 5:41:28 PM
Overall Posts Rated:
154154
Myslím že počet uživatelů dané země není naprosto určující.
Také se mi zdá že je každoročně osloveno zbytečně mnoho manažerů s tím že mají hráče který se může dostat do U21.

Ekonomika celého Buzzerbeateru je dosti nestabilní, přihlašte se komu dobře funguje model koupit hráče po draftu za cca 500 k a po třech letech ho prodat za 2 - 3 M?
Ceny hráčů se neustále snižují a úroveň týmu neustále roste.

Myslím že poměrně zásadním krokem je z uživatelů udělat aktivní členy komunity.

Tohle jsou celkem zásadní podněty, sk terými se zotožňuji. S výjimkou toho posledního, není až tak důležitá aktivita, lae výsledky nebo alespoň vědět, co dělám a proč to dělám.Jinak se můžeme na fórehc plácat po zádech, ale tím se nic neudělá. Být aktivní na fórech je sice pěkné, ale samo o sobě to prospěšného člena komunity (to zní hrozně, prostě myšleno vzhledem k oboum reprezentacím) nedělá. A ne nadarmo se říká, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel (a raději říkám, že tímto nemyslím nikoho konkrétního, alespoň ne u nás).

Jedna věc dosud nezazněla a to, že při zmenšujícím se počtu hráčů můžeme být časem nuceni sahat i pro nižší potenciály, protože těch desítek pro NT nebude dost a bylo by fajn podchytit ty nejlepší devítky, aby nevznikla díra několika sezon. Spíš by mělo jít o počet nadějí pro NT v ročníku celkem než o počet desítek

Souhlasím, že se nejspíš trénuje zbytečně moc hráčů, kteří na u21 pokud se nic nepokazí, nikdy mít nebudou, už jen ty Youngstersovy svodky vypadají občas jako, že do u21 to může dotáhnout všechno co má dvě ruce, dvě nohy a správnou občanku. Ale přesní čísla neznám, to by musel potvrdit někdo jiný. Chápu, že asi každý, kdo vytáhne v draftu ne zas tak marného mladíka, bude zjisťovat jak je to z jeho šancemi na u21, případně pak i NT a že se někdy špatně říká, jak na tom daný hráč je, zvlášť, když z toho hráče majitel může udělat cokoliv a třeba by i mohl v jdenadvacet hrát druhé třetí housle, bude nějaký odpad a každá motivace k tréninku je dobrá a je zájem v něm majitele podpořit.

V neposlední řadě je to všechno spousta neplacené práce, takže různé pokusy o řešení problémů vždycky budou narážet na to, zda je zrovna k dispozici kolem u21 dost schopných a ochotných lidí.

From: Honza

This Post:
00
217056.48 in reply to 217056.40
Date: 5/16/2012 5:48:03 PM
Overall Posts Rated:
3737
Pečlivě jsem si pročetl celou diskuzi a padlo tady určitě pár zajímavých nazorů .
Tvůj nový systém je celkem zajimavý ale podle mě by tím začala trpět uroven týmů,kteří by nemohli trenovat 10 a10+ a tím i cele hry . Když jsem začínal tak mě hodně do začátku pomohli rady od trenera U21 (tehdy Amare a Nightwalker). Nebyt jeho plácal bych se ve sr....ch hodně dlouho . Podle mě jsme hodně manažerům ukázali jak do začátku trénovat a pracovat s týmem a i hodně manažerů díky tomu pokračovalo ve hře dál a zlepšovali se. Tímto systemem nastane ješte větší odliv manažerů (spíš nováčků) .

Když porovnám uroven 2 lig před několika sezonami a ted , tak je tam spousta hráčů co prošla U21 a pozvedla hru svého týmu a tím i kvalitu celeho BB. Ale nadruhou stranu můžeš oponovat , co je mě do ostatní komunity, když ja budu mít těch 15 hráčů ( ato ještě možná - protože z vlastní zkušenosti vím , jaka je někdy domluva) .

This Post:
00
217056.49 in reply to 217056.48
Date: 5/16/2012 6:13:40 PM
Overall Posts Rated:
154154
Jestli se nemýlím Slováci mají nějaku externí databázi, do které jim sami majitelé vyplňují updaty tréninků. To by mohlo trochu ušetřit síly vynaložené na skauting a pokud by to zároveň ukazovalo i (třeba součtové) srovnání v rámci daného ročníku, poskytovalo by to i slušnou zpětnou vazbu, jak si daný hráč vede a jak moc velkou šanci v proovnání s ostatními má. Asi by to chtělo jak rozdělit hráče na malé a velké (skilly spíše než nutně postavou), kandidáty na SF s vhodnou kombinací obran a srovnání podle výše obran i u jasně zaměřených jako doplněk k součtu, když obrany jsou příkladem pomaleji trénované ho skillu (alespoň OD). Nejsem ale programátor, berte to jen jako brainstorming.

Bylo by možná fajn, od začátku v daném ročníku sestavit z cca 36 (2x18) dva stínové týmy budoucí jedenadvacítky, dát vědět majitelům, že ten a ten hráč v tomhle užším výběru je a ostatním nazančit, že jejich hráči nejsou zcela bez šance, ale nejsou prioritou a zejména pokud jsou nižšího potenciálu, tedy pro u21 asi 5 a níž, u podkošáků 6 a níž (nevím, jak to teď je), tak netrénovat jinak, než vyplněním volného místa v tréninku, tedy dokud se jedou dvoupostové tréninky a najde se pro ně místo, nechť sbírají drobky, ale že je to pro potřeby klubu a bude je čase potřeba odstavit, aby nebrzdily či neblokovali místo perpspektivnějším. Samozřejmě mám ny mysli spíš odchovance, než aby si takové hráče manažeři přímo pořizovali. Zároveň by se tímto mohli rozdělit hráči pot.9(asi jen SF),10,10+ podle šance na u21 a dle toho následně volit tréninkový plán - tedy u těch pro u21 slabších (třeba i jen obrácenou výškou a rozložením skillů) bez omezení, pořadí tréninků přizpůsobit situaci a jen se vyvarovat tvoření přílišných monster.

Závěrem bych chtěl prohlásit, že budu pouze takto kibicovat a sám nehnu prstem :-)

PS: Tréninkové kapacity zatím klidně poskytnu, té osmimístné částky by taky byla škoda, přinejhorším bude 6 týdnů zaseknutý trénink na stejném skillu, ale nechci řešit minuty/formu a shánět se s přáteláky. I proto jdou hráči letošního ročníku z domu.

From: Honza

This Post:
00
217056.50 in reply to 217056.48
Date: 5/16/2012 6:13:52 PM
Overall Posts Rated:
3737
Nevím kdo přesně se ptal nato proč z draftu berem tolik hráčů (cca120-150) . Jen pro vysvětlenou....

1) (draft) Z těch řekněme 130 hráčů (to už je po selekci ale jsou tam i nýmandi) po obeslaní neodpoví vždycky tak minimálně 50 lidí a tím pádem jsou pronás ztraceni (manžer se bud nepřihlasí nebo prostě nereaguje) .
2) - ztěch zbývajích cca 80 po aktualizaci na konci sezony(kdy jim bude 19) zjistíme, že dalších cca 30 je na odpis (netrenovali , zbotovali, přestoupili,nebo jsou nahovno ...) a u dalších vidíme , že udělali jen pár skoků a nejspíš budou už nepoužitelní pokud manažer nezačně něco dělat.
3) - po aktualizaci na konci sezony,kdy jim je táhne na 20let se opět promažou hráči (manažer se po dobrém začátku vysral na trenink , trenuje si uplně něco jineho a nebo prostě kvůli nějakym skillum nato nemá) odpadne takhle dalších cca 20 hráčů .
4) Ve 20 letech vám zbude přibližně 30 hráčů , když to jde velice dobře a ztěch se pokoušíte něco udělat ( k reálnému použití jich je tak 15-18 ..... )

Bohužel , kdyby jsme dopředu věděli kdo bude a nebude chtí trenovat , tak jeto jednoduché . Takhle musíme doufat , že manažer vydrží celé 4 sezony v treninku a proto si nemůžem dovolit oslovit pouze 20 nejlepších a na konci znich budem mít možná 5 použitelných hráčů .

Advertisement