Igaz, amit írsz, de azt gondolom a játék lényege - minden ehhez fogható online sportjáték lényege - az edzés. Na, pont ezt lassították be és közbejött a felhasználók drasztikus csökkenése, ami felborította piacot. Élcsapat szinten, ha minden frontot komolyan veszel bajnokság és mellé a kupa is, mert anélkül sokszor lehetetlen jó bajnoki szezont hozni, akkor nem fér be ide még egy 0-ról edzett ifi sem. Sajnos gyorsan beláttam, amikor pár szezonnal korábban nekikezdtem egy olcsó, húzóembernek. A másik meg, hogy idefent a húzó potenciál már kevés, ide az edzettség maximalizálása miatt MVP-k, legendák kellenek. Esetleg bedobónak jók a szupersztár potosak is, de azok edzése is véges. S mindezt csak lentről indulva tudod megtenni.
Ott van hibája a rendszernek hogy:
- lassú az edzés - van olyan játék, ahol napi szinten van meccs és edzés. azt szeretem, mert van egy kiszámítható cél, amit magad előtt tisztán látsz. Itt meg sokszor ad hoc hoznak döntéseket, hirtelen újításokról…
- nincs elég ifi a játékban, ami olcsósítaná az árakat. Lehetne saját akadémia és ott is lehetne már edzeni a tehetséges ifiket, majd felhozni őket a felnőtt csapathoz vagy csak egy random jellegű ifihúzós módszer is megtenné feltéve, hogy nagyjából korrekten lenne megoldva. Esetleg a draft mellett is bevezethetnék ezeket, növelve az ifi merítést.
Azt se bánnám, ha napi szinten lenne kisebb mértékű edzés, hogy legyen olyan mozgatórúgó, ami itt tartja az embert és le is köti őt. Az nem jó, hogy sokan heti egyszer vagy kéthetente néznek fel. Ezzel már eleve elidegeníti magát a játék a játékosoktól.
Olyan újításokról már nem is beszélve, hogy időnként jó lenne új közegbe, másik csoportba kerülni kiesés nélkül, ne legyen, hogy egy "rivális" ellen 40-50 meccset játszik az ember. S ez néha már a valóságban is kezd unalmas lenni. Már messze nem olyan vonzó pl egy El classico, amikor évente akár 5-6-szor is meccselnek, mint abban az időben, amikor évi 2 meccs volt csak.
Nem is megyek bele bővebben, de az biztos, hogy lehetne mit fejleszgetni, hogy ne itt tartsunk, amikor is felhasználó szám történelmi mélységben van... (Csak megjegyzem, volt olyan is, hogy 55-60000 csapat volt!)
Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/8/2016 3:20:23 AM