... je ako ces ga trenirat na jednoj poziciji ... i onda se postavlja pitanje, a sta ostalim igracima ... sta ti vridi imat jednog reprezentativca i 10 prosjecnih ili cak losih ... druga je stvar da imas sređenu mocad, deset podjednako dobrih i onda radis specijalizaciju po pozicijama, a da su usto i mladi ... mislin da je idealan trenazni proces 2 pozicije, malo sporije, ali dobivas na sirini .... i naravno zrtvovat sezonu-dvi, ne gledat konacan rezultat, vec iskljucivo napredak samih igraca ...
... npr. sta ce dmakvi taj ulazak u play of i ta jedna utakmica, jer ako nemas momcad za napast visi rang, onda se orijentiraj na mlade i cekaj naredne sezone ... jer imat momcad prosjecnih olinjalih poluigraca za odigrat jednu utakmicu play ofa i tako svake sezone je totalni promasaj ... jbg-a znan ja da je tesko napravit zrtvu 2 sezone i ajmo rec, ubit napetost, ali da vidis kako je gust gledat svakotjedni napredak mladih igraca i one prekrasne zelene strelice ...
... ja iman hrpu mladih igraca, dakle svi osim grbavca (25) i Ungurysa (23) su jako mladi i svi lipo napreduju, a onaj poraz u prosloj sezoni doigravanja, te neodlazak u 2. ligu, je bio najbolja stvar sta mi se mogla desit .... ovu sezonu u miru razvijan igrace,a to nebi moga u 2. ligi i godina treniranja bi otisla u nepovrat ... ali ako ove sezone izborin visi rang, e pa tesko da ce te me vidit tako skoro u 3. ... jer cu imat 10-12 mladih i kompetentnih igraca ... i meni da bilo di zaskripi, uvik mogu nekog skupo prodat .... al cinjenica je da triba imat strpljenje za takvo nesto ... nije lako doc do novaca i kupovat prave igrace, vecinu sam moras s5tvorit i odgojit ... meni to zasad jako dobro ide ... evo u odnosu na ono finale iz zadnje sezone, pa ja san jaci jedno za 35-40 %, a tek je pola sezone proslo ... cak ni sljedece necu imat ono sta zelin o tih mojih pulenova, vec tek onu sezonu iza .... sad izbroji kad san ja napravio rez prije sezonu i po, te odredio strategiju razvoja, te mene sad, te ono sta ce bit za jos sezonu i po ..... dakle tri sezone odricanja i treniranja za neki rezultat ... i to da ne budes ples za jedno ljeto ...
... cak i da ostanem jos jednu sezonu, ima bi jos vise mogucnosti, ali ipak svakom je gust ic naprid, sta zbog gusta, sta zbog nemjerljivo boljih financija ... ja san tjedno u plusu tek oko 25 k ... sta je jadno ... ono sta san primjetio jest da pojedinim igracima velika placa ne odgovara igri na terenu, sta oce rec da su mu top dva skila razvijeni jako, a ostalo ajme majko .... primjer Hakim Issa od Langove .... prosle sezone ga moj Aveline (tada 17k place, a Isaa 28 k) pojeo za dorucak, upravo zato sta san mu ja gradio i sporedne skilove koji nisu tako skupi, a nadoknađuju manjak u nekim segmentima ... to je samo primjer, zato se i nekad cini nevjerovatno kako neko sa nominalno jacom momcadi izgubi utakmicu ... opce je pozano da san ja godinama ima jednu od najjeftinijih momcadi, a stalno san bio u vrhu ... sad je to ipak poraslo, jer i zahtjevi su veci .. nekom smisno izgleda recimo KC-u i C-u opalit 1-1 trening ili stavit beka sutera da sa njima trenira unutanju obranu ... ali bolje je imat 6 skilova na odlican (strong), nego dva sjajan (profilic) ... o tome se radi ...
... jos nesto sta se tice potencijala ... nemojte se mislit uzet i potencijal pocetna petorka ili zvijezda, ako naletite na dobrog igraca ... ne razvijaju se samo clan kuce slavnih ili MVP .... meni su osobno najdrazi vjeciti all star, jer nisu toliko skupi, a jako su zahvalni za trening ...
...