Nem kotozkodtel, koszonom a kommented, viszont szerintem ez azon a mondanivalon, vagy tenyen nem valtoztat amit irtam/tunk.
Ha ugy nezzuk en is reagalok a valtozasokra, csupan azt ecseteltem hogy a "reaagalas" 5-6 szezont jelent, valos idoben is 1 evet ami valjuk be oszinten egy csak az atlagnal joval elkotelezettebb, analitikusabb, ember szamara jarhato. Aki csak kikapcsolodast keres neki ebben nem sok orome lesz.
Azt ertjuk, latjuk szerintem hogy komplett csapatot nem tudsz kinevelni magadnak. Ha vesszuk azt hogy egy hasznalhato jatekos akivel II es I ligaban is szamolhatsz 24 eves kora korulre eri el azt az edzettsegi szintet, akkor 6 szezonrol beszelunk.
Amennyiben ezek az emberek melle szeretnel (es most vegyuk azt az idealis allapotot hogy 3 jol edzett jatekosod leszs a 4. lemorzsolodik, eladod), akkor is kell ket kezdo kaliberu jatekost venned (jelenlegi allas szerint, ezekben a ligakban hasznalhatok atlagosan 4-5 milla kozott mozognak) es az ugye szoba sem johet mint regen hogy 1-2 szazezres 30+ jatekossal egeszitetted ki, mert ezert a korosztalyert is elkernek 1, 1,5 millat, ami komplett penzkidobas bazi magas aron.
Ekkor felvetodhet a regi strategiai kerdes, 5 top kaliberu jatekossal, vagy inkabb 7-8 mellyebb cserevel akarsz jatszani? Amennyiben a masodik akkor meg kellenek cserek is, szoval szereny szamitasaim alapjan 12-15 milla korul kell kiadnod.
Ahhoz hogy ne kerulj ugyanabba a helyzetbe mint amiert en is lenullaztam magam par szezonnal ezelott, nyilvan ehhez legalabb 15-20 millas budgettel kell rendelkezz, hogy ne kerulj bajba kozep, hosszu tavon.
Maradjunk az en helyzetemnel, arrol tudok nyilatkozni, onnan kezdtem, hogy 1-2 szazezrem volt, nem millioim. Ennek a szezonnak a vegere zarni tudok 10 millas budgettel, az alapjan amit irtam.
Ha azt mondom ok, tobb toket szeretnek hamarabb akkor el kell oket adnom, es ujra kezdeni az edzest uj 18-evesekkel, kvazi megduplazom az idot hogy ujra II vagy I-be feljutas eselyes csapatom legyen.
Es aztan ha megerkeztel a terved vegere, osszejon a stabil II ligas csapat, akar feljutsz akar elkezded taposni a szezonokat ujra ott, fiatalt edzeni mar biztosan nem tudsz, mert azt a II liga nem birja mar el, azzal nem tudsz eredmenyesen bent maradni. Ha pedig nem leszel eredmenyes es fenntartod ezt a csapatot akkor meg kozelitunk megint oda ahonnan indultam, hogy a heti beveteled minimalis lesz, edzeni nem tudsz fiatalt, tehat a kozeptavu, vagy hosszutavu beveteled is megszunik.
all in all, szerintem azt taglalgatjuk hogy nehez, nem eppen felhasznalobarat, nem pedig azt hogy mindenkinek ugyanaz.
Sz.