No nézzük ezt is sorban.
Nem rád mondtam, hogy szerinted James a GOAT, sőt igazából az egész abból indult ki, hogy szerintem nem vezér, erre reagáltál te is, hogy nyertek és ő volt a legjobb, mi ez ha nem vezér. Hát pont ennyi. A győztes csapat legjobb játékosa. Az nem ugyanaz, mint a vezér. Nash akkor is a Suns vezére volt, amikor Amare jobb statokat hozott. A Showtime Lakersnek szerinted nem Magic volt a vezére? Pedig Worthy és Abdul-Jabbar sokszor hozott jobb statokat. Egyszóval a legeredményesebb játékos nem egyenlő a vezérrel.
Persze, sokat számítanak a gyűrűk. Csak éppen nem minden. Ok, hagyjuk Horryt, nézzünk igazi játékost. Stockon szerinted rosszabb irányító volt, mint Billups? Vagy mint Kerr? Na ezért nem minden a gyűrű, még akkor sem, ha igazi játékosokat hasonlítasz össze és nem sztárokat törülközőlengetőkkel.
Nem klónozásban gondolkodtam, mert szerintem annak úgy nincs is értelme. Ilyen alapon bebizonyítom neked azt is, hogy MJ sem volt akkora játékos, hanem minden a csapaton múlott. Rakd csak be Jordan klónját a Jazzbe a Stockalone mellé és játszd le újra a döntőt. Szerinted?
Úgy sem lehet egyik játékost sem megítélni, hogy kiveszed mindkét oldalról a két legjobbat (hozzáteszem 2007-ben a Spurs vezére Tim Duncan volt, de a csapat legjobb játékosát Tony Parkernek hívták). Ilyen alapon vegyük ki a 2010-es Lakersből Bryantet, a Bostonból meg Pierce-t. Gondolom, szerinted sem a Lakers lett volna a bajnok. Akkor tehát Kobe többet lendített a csapatán, mint James? Magyarul jobb játékos volt?
Igen, James a könnyebbik utat választotta, ezt mindenki tudja. Szerintem ez is azt mutatja, hogy nem mindenáron győztes típus. Felhozhatnánk itt a Boston Big3-jét is, bár van némi különbség. Ott egyrészt csere útján kerültek oda a játékosok, nem összebeszéltek titokban, másrészt ott 30 felettiek voltak mind, nem 26-27 évesek. A Cavs csapatépítése egy dolog, attól még egy győztes típus és vezér nem fog összetársulni két másik egyenrangúval 26 évesen gyakorlatilag a pályája egyharmadánál.
És hogy van-e ellene bármim? Nem vagyok ellene, még egyszer mondom. Azt vitatom mindössze, hogy nem vezér és nem győztes típus és erősen túl van hype-olva. Ja és fejben szerintem még az NBA-átlagot sem éri el, nemhogy az elitet. Mutasd meg, hol írtam, hogy nem jó képességű játékos.
Végre valamiben egyetértünk, tényleg egy olyan meccs sem volt, amit ő nyert volna meg. Szerencséjére a csapattársak keze nem remegett meg, sem triplánál, sem blokknál.
MJ HOF beszéde hogy jön ide? Nézd meg miket mondott, amikor bajnok, MVP, döntő MVP, stb lett. Hát nem így kezdte...
No de a kedvedért megnéztem újra MJ beiktatási beszédét, mert már nem nagyon emlékeztem, mivel kezdte:
1. Megköszönte
2. Megemlítette, hogy Pippen nélkül nem sikerült volna
3. Beszélt a példaképéről
4. Megemlítette a volt egyetemi edzőjét és csapattársait
5. Mesélt a családjáról
Nem igazán értem, mi ezzel a gondod. Ha ő is azt kiabálja, hogy "Hate now!" az jobban tetszett volna?
A trah-talk meg a játék része, MJ jó volt benne, bár Reggie Millernek a nyomába sem ért

Azt ne hidd, hogy James és Wade nem használják a trash-talkot. Csak manapság már nem szokták adásba adni, mert ugye az NBA-sztároknak többek között példaképeknek is kell lenniükl. A csapattársak baszogatása sem véletlen volt. Megmondom őszintén, ha James is úgy baszogatná a csapattársait néha, mint MJ tette (és itt nem a Cavs-es hisztikre gondolok), akkor sokkal inkább tartanám vezérnek.
És lehet, hogy te nem mondtad, de már a csapból is ez folyik és rohadt unalmas. A legjobb játékos még nem is annyira idegesítő, de a vezér, meg győztes típus igen, egyszerűen azért mert nem igaz, de mivel a tévében mondják, az emberek 90%-a elhiszi