"a kinti emberek edzése éri meg jelenleg.meg a BD-é!de ugyebár ez sokkal nagyobb áldozatot is követel, mint egy 3 skillű center edzés.ne hasonlítsuk a meztelen csigát a házas csigához.egy jó u21 center 3x 16 lehet ha jól tudom.próbálj meg ugyan ezt összehozni egy dh-nál-IR-nél.ott edzened kell 6 képességet(most már követeljük a benti védekezést és 2 pontost is ezért 8 képességet) a centereknél meg edzel 3-at.jó lenne ott is átállítani fejben a monsterezést kieg edzett multis edzéssé."
Nincs minden teljesen úgy, ahogy írod. A BD edzésénél igazad van, ott tényleg nagyon gáz normálisra megcsinálni valakit. Igyekszem is a közeljövőben összeegyeztetni az edzésüket, mert továbbra is úgy látom, hogy sokan arra mennek rá, hogy 9-10 skillből is erős legyen a játékosuk, pedig sokszor utaltam már arra itt, hogy az téveszme (ez utóbbi nem neked szólt, nem te írtál róla, csak megjegyeztem).
Amit viszont írsz, hogy kinti emberek 6 skilljének az edzése + 2 pontos, nem egészen helytálló. Erre is sokszor tettem már itt utalást, hogy a kinti játékosoknál nagyobb szerepet kap a skillek másodlagos fejlődése (azaz egy adott skill edzésétől más skillek fejlődése). A technikát például 5 másik skill edzi, mostanság már gyakran irányítóknál (!) is, de DH-knál mindenképpen azt tanácsolom, hogy minél kevesebb időt fordítsanak az edzésére, és fejlesszék a többivel. Nem kihagyni kell, csak kevesebbet foglalkozni vele. A tempóval hasonlóképpen. Élő példát tudok hozni, az egyik legtehetségesebb 22 éves irányítónknak hasonló tervet raktunk össze, ha a BB szelleme megóvja a sérülésektől, akkor el is juthat a célig.