BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP U21] 21. sezona

[REP U21] 21. sezona

Set priority
Show messages by
From: Mr.X
This Post:
00
224072.38 in reply to 224072.37
Date: 10/29/2012 2:28:17 PM
The Return
SKL
Overall Posts Rated:
6464
Odlična obramba :D 0-12 trojke in skupno 34-90 iz igre..Sicer nismo bili veliko boljši v napadu ampak vseeno zmaga je zmaga Čestitke !!!

This Post:
00
224072.39 in reply to 224072.38
Date: 10/29/2012 3:01:52 PM
Overall Posts Rated:
33
Mislim, da bo naslednja tekma proti bulgariji, kjer lahko po mojem mnenju pričakujemo podobno tekmo. Še enkrat vse čestitke koperboyu za izvrstno tekmo in seveda zmago.

This Post:
00
224072.40 in reply to 224072.39
Date: 10/29/2012 3:21:38 PM
Overall Posts Rated:
1616
Naslednja tekma bo proti Belorusiji. Drugac pa cestitam za zmago in upam da preskocimo tudi naslednjo stopnico. Sicer pa kaksen je najboljsi rezultat slovenske U-21 reprezentance?

From: Zippo80
This Post:
00
224072.41 in reply to 224072.40
Date: 10/29/2012 4:40:02 PM
Overall Posts Rated:
3636
Hi,

odlična tekma mladih Slovencev. Glede na to da smo imeli enthusiasm tam-tam in oni so igrali CT, sem zelo zadovoljen nad rezultatom. Sedaj nas čaka Belorusija, s katero smo že igrali v predtekmovanju...in valjda se nam hočejo maščevati. Igrajo doma in to zna bit problem. Poleg tega bo veliko odvisno od pripravljenosti igralcev v petek in seveda morebitnih poškodb.

Zato tiste ekipe, ki imajo U-21 raprezentante - pazite na game shape igralcev. Prejšnji teden so skoraj vsi imeli idealne minute in začuden sem bil ko sem videl DMI-je igralcev, saj so nekateri imeli slab DMI pa če prav so igrali od 60-66 minut...

Poleg tega naš čaka po morebitni zmagi nad Belorusijo ali Litva ali Estonija. Ko pogledaš njihove raprezentanci se zgroziš nad plačami. Lani je Estonija imela Parna, ki je imel čez 100k plače, sedaj imajo centra, ki ima samo 87k in drugi ima 62k in so valjda na proficient game shape... Litva pa kontrira z 56k in 36k...Upajmo da zmago Litva na CT...

Sicer pa je naša najboljša uvrstitev četrtfinale v sezoni 15. Drugače pa nismo prišli čez 16. finala (ok, v sezoni 11 smo bli v 8. finala...za statistiko), tako da pohvale.

Moram pa obvezno dodat sledeče - Glede na izbor igralcev, ki smo imeli to sezono smo dosegli enormen rezultat. Kostante še ni, ampak v par letih bo tudi to prišlo in bomo lahko parirali tudi najboljšim raprezentancam. Lani smo za malo zgrešili napredovanje iz skupine smrti z Grčijo, Francijo, Estonijo in Nemčijo.

Mislim, da samo takšni uspehi vodijo k temu, da se čim več novih trenerjev odloči za treniranje mladih upov za U-21, kjer potencijal ni tako pomemben (še predvsem apeliram na IV ligaše ki imajo super drafte - saj ne morejo izpasti).

Tako, da Koperboy - Congrats, keep up the good work.

L.p.

From: Zippo80

This Post:
00
224072.42 in reply to 224072.41
Date: 10/29/2012 4:42:03 PM
Overall Posts Rated:
3636
Hi,

popravek - Litva kontrira z 56k in 46k centri...

L.p.

This Post:
11
224072.43 in reply to 224072.42
Date: 10/30/2012 4:41:31 AM
Overall Posts Rated:
952952
Hvala lepa vsem za čestitke! Tudi sam sem spremljal celo tekmo in bil vesel, da se nas je kar nekaj nabralo proti koncu tekme, a žal ravno takrat nisem mogel kaj dosti komunicirati, ker je en mali škrat že skakal po meni

Če z eno besedo povzamem občutke po koncu tekme...končno! Končno je konec tekme in konec živčnosti ter čakanja bo-ne bo.

Na Latvijo smo se začeli pripravljati že od trenutka, ko smo izvedeli, da bo naš naslednji tekmec, in ga res dobro preštudirali. "Smo" rečem zaradi dveh razlogov: 1., ker mi Zippo ogromno pomaga in 2., ker kot pravi Primorec, ki živi zraven Italije, ne pozna dvojine. Na njihovih forumih smo našli kar nekaj informacij o Latvijskih ključnih igralcih, še posebej Tuncisu; Zippo je izračunal, da mora imeti met nekje 12/7, zato smo opustili idejo o 2-3 obrambi, ki bi nas verjetno stala zmage. Njihovi centri so boljši od naših, a na srečo je bil samo eden zelo dobro pripravljen, medtem ko smo imeli mi več zelo dobro pripravljenih centrov, začenši z Lavrenčičem, Handerjem in Vasilijem "best 6th man" Neumaistrom.

Prvič sem se tudi odločil, da uporabim Ostrovrška v prvi postavi, ki je sicer zelo dobro krilo, a do sedaj ga zaradi taktičnih izbir nikoli nisem mogel porabiti drugače kot menjavo, in zaupanje je zelo dobro upravičil.

Prav tako sem vesel, da se je za pravilno izkazala moja napoved glede superiornih menjav. Neumaister je sploh bil glavna zvezda, še posebej zaradi dobrih sekundarnih skillov. Kužnik je svoje minute tudi zelo dobro upravičil in je eden mojih bolj priljubljenih igralcev v U21 zaradi svoje zanimive razporeditve skillov. Šturm je bil mašina za skakanje, Zupan je največ dela opravil v obrambi, Slonjšak pa je v pičlih 7 minutah podelil kar 3 asistence ter enkrat skočil - to je bilo vse, kar sem rabil od njega in svoje delo je opravil izvrstno.

Zgonec se je izkazal kot pravi lider svoje ekipe in kljub malo slabšemu metu ter le 4 asistencam prevzel odgovornost takrat, ko je bilo treba: v zadnji četrtini, ko smo iz +4 prišli na -2 in sem postajal vedno bolj pesimističen, je z eno potezo - zadeto trojko, edino na tekmi! - kratkomalo izničil njihovo prednost in nas spet pripeljal v vodstvo. V ključnih trenutkih je tudi zelo dobro zadeval pod košem. Lavrenčič kot Lavrenčič - fenomenalen skakalec in obrambni igralec. V napadu je pobral kar pet žog ter odlično ustavil nasprotne centre (njihov skupen met: 5-17). Hander se je trudil po najboljših močeh, a je imel nehvaležno nalogo pokrivati njihovega najboljšega notranjega igralca. Vseeno je solidno opravil svojo nalogo in na srečo je Girulis od desetih prostih metov kar šest zgrešil.

Na koncu še beseda o Kresniku - nisem bil siguren, ali bi ga sploh dal v prvo postavo, ker sem si mislil, da bo zaradi malo slabšega meta precej zgrešil. Na koncu je bilo res tako, ampak z dobrim skokom in kar šestimi podajami v zelo težki tekmi je vse nadoknadil. Poleg tega je imel samo eno izgubljeno žogo.

Skok smo pričakovano izgubili, vendar le za 1. Glede na to, da so Latvijci ves čas igrali kar s tremi notranjimi igralci, smo se glede tega segmenta igre zelo dobro držali.

Kaj pa sama tekma? Hja, v prvih treh četrtinah se je bilo mesarsko klanje. Žogo po žogo, posest na posest smo si zgradili majhno prednost pred četrto četrtino, ki je nato skopnela hitreje kot lanski sneg. Ko sem mislil, da je vsega konec, je Zgonec prevzel pobudo v napadu, obramba pa je pritisnila in Latvijci niso več vedeli, kje se jih glava drži. Na koncu smo iz -2 prišli kar na +13, kar je res lepa razlika glede na to, da so Latvijci igrali z višjo zavzetostjo.

Nadaljevanje spodaj...

This Post:
00
224072.44 in reply to 224072.43
Date: 10/30/2012 4:43:32 AM
Overall Posts Rated:
952952
Ampak novi dan prinaša novo tekmo proti Belosurom, ki smo jih že premagali v skupinskem delu. Tokrat bodo za razliko od prejšnje medsebojne tekme imeli prednost domačega igrišča, neznanka pa je njihov entuziazem. Če sklepamo, da so včeraj Tajvanci šli na vse ali nič proti Belorusom, so tudi slednji odigrali na vso moč, kar nam olajša delo. Če pa so oboji igrali z normalno zavzetostjo, smo v škripcih, čeprav tega ne vidim; Tajvanci namreč niso imeli kaj izgubiti, saj če bi šparali entuziazem, bi tako in tako izgubili in tisti ekstra entuziazem jim ne bi nič koristil.

Glede na to, da smo za tekmo z Latvijo do petka mislili, da bomo odigrali 2-3, nato pa je trening en kup predvidevanj spremenil, se naslednje tri dni z Belorusijo ne bom obremenjeval, ampak rajši počakal trening in nato videl, kako in kaj. Zato zaenkrat tudi ne bom dajal nobenih napovedi razen seveda te, da gremo na zmago!

This Post:
00
224072.45 in reply to 224072.44
Date: 10/30/2012 4:12:30 PM
Overall Posts Rated:
130130
stats....tekme je zelo podoben pri obeh ekipah.Za malenkostjo na naši strani:razen skoka, pa smo imeli-podaje,met,met za 3,izgubljene,prestrežene žoge,blokade,manj prekrškov....
Prosti meti^^: 9-18 Latvija-Slo 26-21....to je bilo odločilno
Potek napada smo imeli veliko boljši...tako,da sta dobro sestavila ekipo za pod koš.Moje mnenje po zasebnih sporočilih,je bilo preuranjeno(igra na posta/teci in vrži-2-3 obramba),kajti ravno m2m nam je prineslo tiste majhne razlike v statistikah -_-
P.S-a treniramo proste mete?

This Post:
00
224072.46 in reply to 224072.44
Date: 10/30/2012 5:01:08 PM
Overall Posts Rated:
55
...
Glede na to, da smo za tekmo z Latvijo do petka mislili, da bomo odigrali 2-3, nato pa je trening en kup predvidevanj spremenil, se naslednje tri dni z Belorusijo ne bom obremenjeval, ampak rajši počakal trening in nato videl, kako in kaj.
...

Jaz sem optimističen. Mislim, da imajo oni vseeno večje težave s pripravljenostjo najboljših igralcev (veliko na zadovoljiv). Sploh, če slednja naključno pade Lihavetsu (v napadu dober v prodiranju in skoku?). Našim na manj skoraj ne more pasti (razen Lavrenčiču :-)), dočim se lahko pri njih dostojno dvigne le Rabatkevichu. V vsakem primeru upam, da bodo imeli večje težave pri menjavah. Bo pa zanimivo glede na to, da si že prej podrobno opisal taktiko iz naše prejšnje medsebojne tekme. :)

Oglašam se pa v bistvu za to, da čestitam za zelo uspešno vodenje U21. Neglede na nadaljevanje! ;)

This Post:
00
224072.47 in reply to 224072.45
Date: 10/31/2012 4:41:02 AM
Overall Posts Rated:
952952
Ja, prosti meti so velikokrat odločilni. Tudi tisti proti Al Džaziru, ki so jih nasprotniki zgrešili, so bili odločilni. Reprezentance velikokrat nabildajo primarne skille na račun vzdržljivosti in prostih metov ter enega od teh dveh skillov včasih pustijo celo na 1.

Tudi Lavrenčič bi lahko imel plačo prek 100 jurjev, ker je imel odlične začetne skille in hitro napredoval zaradi višine...pa je plača nižja ravno zaradi treniranja prostih metov in vzdržljivosti. Rezultati pa govorijo sami zase...

This Post:
00
224072.48 in reply to 224072.46
Date: 10/31/2012 4:42:02 AM
Overall Posts Rated:
952952
Hvala, hvala! Ej, če iz mojih prejšnjih opisov naše taktike proti njim zadenejo pravo obrambo v ponedeljek, svaka jim čast - niti jaz namreč še ne vem, kako bomo igrali

Advertisement