Hvala lepa vsem za čestitke! Tudi sam sem spremljal celo tekmo in bil vesel, da se nas je kar nekaj nabralo proti koncu tekme, a žal ravno takrat nisem mogel kaj dosti komunicirati, ker je en mali škrat že skakal po meni

Če z eno besedo povzamem občutke po koncu tekme...končno! Končno je konec tekme in konec živčnosti ter čakanja bo-ne bo.
Na Latvijo smo se začeli pripravljati že od trenutka, ko smo izvedeli, da bo naš naslednji tekmec, in ga res dobro preštudirali. "Smo" rečem zaradi dveh razlogov: 1., ker mi Zippo ogromno pomaga in 2., ker kot pravi Primorec, ki živi zraven Italije, ne pozna dvojine. Na njihovih forumih smo našli kar nekaj informacij o Latvijskih ključnih igralcih, še posebej Tuncisu; Zippo je izračunal, da mora imeti met nekje 12/7, zato smo opustili idejo o 2-3 obrambi, ki bi nas verjetno stala zmage. Njihovi centri so boljši od naših, a na srečo je bil samo eden zelo dobro pripravljen, medtem ko smo imeli mi več zelo dobro pripravljenih centrov, začenši z Lavrenčičem, Handerjem in Vasilijem "best 6th man" Neumaistrom.
Prvič sem se tudi odločil, da uporabim Ostrovrška v prvi postavi, ki je sicer zelo dobro krilo, a do sedaj ga zaradi taktičnih izbir nikoli nisem mogel porabiti drugače kot menjavo, in zaupanje je zelo dobro upravičil.
Prav tako sem vesel, da se je za pravilno izkazala moja napoved glede superiornih menjav. Neumaister je sploh bil glavna zvezda, še posebej zaradi dobrih sekundarnih skillov. Kužnik je svoje minute tudi zelo dobro upravičil in je eden mojih bolj priljubljenih igralcev v U21 zaradi svoje zanimive razporeditve skillov. Šturm je bil mašina za skakanje, Zupan je največ dela opravil v obrambi, Slonjšak pa je v pičlih 7 minutah podelil kar 3 asistence ter enkrat skočil - to je bilo vse, kar sem rabil od njega in svoje delo je opravil izvrstno.
Zgonec se je izkazal kot pravi lider svoje ekipe in kljub malo slabšemu metu ter le 4 asistencam prevzel odgovornost takrat, ko je bilo treba: v zadnji četrtini, ko smo iz +4 prišli na -2 in sem postajal vedno bolj pesimističen, je z eno potezo - zadeto trojko, edino na tekmi! - kratkomalo izničil njihovo prednost in nas spet pripeljal v vodstvo. V ključnih trenutkih je tudi zelo dobro zadeval pod košem. Lavrenčič kot Lavrenčič - fenomenalen skakalec in obrambni igralec. V napadu je pobral kar pet žog ter odlično ustavil nasprotne centre (njihov skupen met: 5-17). Hander se je trudil po najboljših močeh, a je imel nehvaležno nalogo pokrivati njihovega najboljšega notranjega igralca. Vseeno je solidno opravil svojo nalogo in na srečo je Girulis od desetih prostih metov kar šest zgrešil.
Na koncu še beseda o Kresniku - nisem bil siguren, ali bi ga sploh dal v prvo postavo, ker sem si mislil, da bo zaradi malo slabšega meta precej zgrešil. Na koncu je bilo res tako, ampak z dobrim skokom in kar šestimi podajami v zelo težki tekmi je vse nadoknadil. Poleg tega je imel samo eno izgubljeno žogo.
Skok smo pričakovano izgubili, vendar le za 1. Glede na to, da so Latvijci ves čas igrali kar s tremi notranjimi igralci, smo se glede tega segmenta igre zelo dobro držali.
Kaj pa sama tekma? Hja, v prvih treh četrtinah se je bilo mesarsko klanje. Žogo po žogo, posest na posest smo si zgradili majhno prednost pred četrto četrtino, ki je nato skopnela hitreje kot lanski sneg. Ko sem mislil, da je vsega konec, je Zgonec prevzel pobudo v napadu, obramba pa je pritisnila in Latvijci niso več vedeli, kje se jih glava drži. Na koncu smo iz -2 prišli kar na +13, kar je res lepa razlika glede na to, da so Latvijci igrali z višjo zavzetostjo.
Nadaljevanje spodaj...