BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: MarVaD

This Post:
00
122418.38 in reply to 122418.30
Date: 12/16/2009 6:46:40 AM
Overall Posts Rated:
00
Pokud to nebude vadit tak se k tomu jeste vyjadrim nebo spis odpovim. takze heslovite

to Amare : Jak jsem psal poprve me ten mail spis (jake slovo pouzit) "rozladil". Nebylo to nic kvuli cemu bych ti hned musel psat a zadat Nightwalkerovu hlavu, ale taky dvakrat stastnej jsem z toho nebyl. S docentem udrzujeme cilou komunikaci skrze BB mail, tak jsem se mu o tom zminil.

To Nightwalker : Nebylo by lepsi misto prazdne fraze radsi napsat konkretni taktiku nebo pripominku? Beru to tak ze mas na starosti jen ty "neposlusny" managery tech snad neni 100 ze 150 celkovych ne? Nebyl by lepsi mail ve stylu "U21 potrebuje nekoho na doskok, ty mas hrace se solidnima doskokama a kdy budes v tom tak muzes rovnou vylepsit....." ????

This Post:
00
122418.39 in reply to 122418.38
Date: 12/16/2009 7:03:18 AM
Overall Posts Rated:
33
Mozem aj ja nieco ktomu povedat ako NT trener viem sa citit do situacie. Su rozne tipy hracov, u niektorych je jasne vidno, ze kde maju svoje nedostatky, co by mali trenovat atd. u nich nie je tazke naordinovat trening. Iny pripad zas ked mam hraca ktory je vsestrannejsi a vedel by som ho predstavit na roznych poziciach preto nechcem vopred urcovat smer jeho treningu a opytam sa najprv majitel, ze ake su jeho plany. Zas ja som dostal od nasich NT trenerov podobny mail ale nepovazoval som to za spam, rad som im napisal moje plany potom my na to poslali mail kde to este doplnili zo svojim nazorom. A ked sa ti tento stil nepaci tak mu odpevadaj podobnym napr. ake mas plany? ty ma napises ja neviem povedz ty :D ale hlavne aby si mu nieco napisal a nezaluj sa niekomu inemu ze ten je zas aky nepuslusny a ake spamy mi posiela hehe

This Post:
00
122418.40 in reply to 122418.28
Date: 12/16/2009 7:16:08 AM
Overall Posts Rated:
154154
Nejprve jsem jim napsal normalni vitaci zpravu, kde se mi ozvalo tak 8 lidi, po tydnu kdy jsem nedostal odpoved(a vedel ze se prihlasili), jsem napsal trochu ostreji a hned zacali reagovat at uz negativne nebo ne. Dostal jsem ty hrace na starost kvuli jejich nekomunikaci s LA-Punkfloidem a tudiz jsem zvolil tvrdsi metodu a zkousel je popr donutit k prodeji, ne vzdy se to dari, kdyz clovek nekomunikuje nebo me posle do haje, co nadelam, ale jak jsem zminil tak tretina spolupracuje, posila skilly coz povazuji za uspech a muj pristup za nutne zlo.

Možná by stálo za tpo se občas zastavit, vydechnout a uvědomit si, že ostatní manžeři tu nejsou pro reprezentaci a pro vás, ale vy pro ně. Jakkoliv nevděčně to zní, je to prostě tak a vždycky to tak bude. Nemáte prostě legitimní důvod být nepříjemní na někoho, kdo nesdílí vaše nadšení pro národní tým. Je to nevděčná role, jen tak vás někdo nepochválí, ale kritika vždycky dříve nebo později přijde, s tím je třeba počítat, bylo bvy naivní se domnívat, že to bude jinak. Ona i ta kritika, oprávněná či neoprávněná, konstruktivní či dewstruktivní, je projevem zájmu, že někomu není reprezentace lhojstejná.

This Post:
00
122418.41 in reply to 122418.32
Date: 12/16/2009 7:24:09 AM
Overall Posts Rated:
33
hráč A - 1 1 1 1 1 1 16 16 16 10 - plat cca. 213k
hráč B - 12 7 8 12 12 7 12 14 15 6 - plat cca. 96k

Vidim, ze SB je slabsi o -6 skillov vs dalsie inside skilly vlastne v pripade hraca B je to najslabsi skill. Nechcem teraz, povedat ze preco si nedal vacsi doraz na SB vseobecne sa podcenuje a tento pripad sa stahoval nato ze si chcel ukazat cenovy rozdiel ale PF/C by mohol mat aj lepsi SB. Mne osobne taky tip hraca v Ceskom NT chybal aj preto som zobral do timu Friedla a nesklamal ma. Urcite by to zvysil naklady u hraca ale ked uz podkosovy hraci vedia blokovat vsetkych hracov na palubovke + ked vezmes, ze je potom prilezitost na protiutok tak ti vyjde ze SB je celkom uzitocne + sa to neodzrkadluje v ratingoch takze je to akasi skryta zbran :)

From: Amare

This Post:
00
122418.42 in reply to 122418.40
Date: 12/16/2009 7:41:40 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
ostatní manžeři tu nejsou pro reprezentaci a pro vás, ale vy pro ně. Jakkoliv nevděčně to zní, je to prostě tak a vždycky to tak bude.

Nemyslím, že je to tak, a jsem rád, že jsi tu svůj pohled na věc takhle promptně vyjádřil, protože se tím leccos vysvětluje.

Já tady jako trenér U21 nejsem pro manažery, kteří se mnou nekomunikují a díky svému sobectví (nebo jak to jinak nazvat) kašlou na hráče, který by mohl být jednou v NT. A myslím, že jim kvůli tomu klidně můžu vynadat.
Naopak jsem tu (a rád) pro ty, kterým na obou českých národních týmech záleží a věnují se svým hráčům, jak to jde. Když to vezmu podle sebe - v době, kdy jsem nebyl kouč U21 - jsem měl za svou povinnost, abych trénoval svého prvního dobrého hráče Lorence tak, jak si tehdejší trenér U21 přál, a změnil jsem mu i trénovanou pozici, i když jsem si o tom myslel tehdy svoje (dnes vím, že to byl správný požadavek, samozřejmě). A byl jsem dokonce i hrdý na to, že mám v týmu kandidáta repre, i když tam nakonec odehrál jen pár zápasů.
Takže můj pohled je ten, že vztah manažeři - repre je obousměrný, a vždycky se rád potřebám NT přizpůsobím v klubu. Rozhodně to nevidím tak, že trenér NT, ať už to bude kdokoli, je tady kvůli mě. A doufám, že tak to vidí většina z nás, klubových manažerů. Nebo alespoň ti z nás, kdo vidí dál, než na svůj vlastní týmový dvoreček.

From: docend24

This Post:
00
122418.43 in reply to 122418.42
Date: 12/16/2009 8:02:20 AM
Overall Posts Rated:
154154
ostatní manžeři tu nejsou pro reprezentaci a pro vás, ale vy pro ně. Jakkoliv nevděčně to zní, je to prostě tak a vždycky to tak bude.

Nemyslím, že je to tak, a jsem rád, že jsi tu svůj pohled na věc takhle promptně vyjádřil, protože se tím leccos vysvětluje.

Ty víš, že to tak není, ostatně (i) pro u21 trénuji dva hráče. Byl bych docela rád, kdybyste se tuhle diskusi stále nesnažili přenést na osobní bázi.

Ale to, že kdo se zaregistruje do téhle hry, není povinnen hrát pro potřeby reprezentace a zajímat se o ni je prostě fakt. Takže z tohle důvodu jim prostě nádavat nemůžeš, jestli se budou řídit tvými pokyny je jen jejich vlastní rozhodnutí. To, že povětšinou by se jim řídit se reprezentačními požadavky vyplatilo na tom nic nemění. Můžeš si myslet, že je to od nich nerozum, ale slovy Járy Cimrmanna, to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat.

This Post:
00
122418.44 in reply to 122418.40
Date: 12/16/2009 8:49:40 AM
Overall Posts Rated:
3030
Nemáte prostě legitimní důvod být nepříjemní na někoho, kdo nesdílí vaše nadšení pro národní tým

No o tomhle by se dalo polemizovat, nekdo nema zadneho pekneho hrace s vysokym potencialem a rad by se o nej staral atd a nekdo ma 3 napr nebo 1 ale netrenujeho a jeho pak z jeho letargie muzes zkouset dostat ruznym zpusobem, nejdriv podobrem a pak treba po zlem, presvedcovaci metody jsou ruzne, kdyz nebude chtit a ja ho nepresvedcim, muze se na me vyprdnout a pak popr napsat Tobe :-) (joke)

This Post:
00
122418.45 in reply to 122418.44
Date: 12/16/2009 9:29:05 AM
Overall Posts Rated:
3636
Puvodne jsem se do tedle "debaty" nechtel vubec zapojovat ale holt musim. Kdyz mi dosel prvni mail od PunkFloida tak jsem z enho taky dvakrat nadsenej nebyl. Nejak jsem nechapal co mi co rikat do toho jakyho hrace mam prodat(to je na prvni mail docela silna kava - bud trenuj podle nas nebo se ho zbav hnupe). Napriklad Hancika planuju vytunit a pak prodat (a abych rekl pravdu repre je mi u nej ukradena chci ho jen za co nejvic prodat). JE to mozna svinarna (stejne si myslim ze na U21 nema), ale je to jen moje volba a VY mi do ni nemate co kecat. Jasne muzete mi napsat co by podle vas bylo lepsi, ale jakmile jednou odpovin ne/nezajem/nasr.. tak nemate zadny pravo me dal otravovat. A uz vubec nemate pravo mi vynadat (to byl ulet Amare!!!!)

This Post:
00
122418.46 in reply to 122418.43
Date: 12/16/2009 9:35:13 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Já bych to jen doplnil.
Samozřejmě každý má právo na jakýkoli mail někoho z realizačního týmu napsat něco ve stylu: "Hraju si svým stylem, repre mě nezajímá a už mi, prosím, ohledně mých hráčů nepiš a prodávat je taky nehodlám". Předpokládám, že s takovým manažerem již dále komunikovat nechceme.
Spíše jde o ty, kteří nereagují vůbec a nebo ti něco slíbí, ale pak dělají něco jiného. Je pochopitelné, že s těmito manažery se snažíš komunikovat dále a snažit se v první případě navázat kontakt a ve druhém přijít na to, v čem je problém (můžou to být různé důvody, třeba že hraje hráče na SF, ale trénuje SG apod.).
Obvykle po těch manažerech nechceme nic, co by vyloženě škodilo jejich klubu. Troufnu si říct ze svého působení u U21, že spousta manažerů se díky informacím, které získaly ode mne díky tomu, že měli v týmu nějaký český talent, rychleji adaptovala a dokázali týmu rychleji zvednout úroveň, než by tomu bylo, kdyby se v tom "plácali" sami.

Jedinou věcí, která je problematická je jednopostový vs. dvoupostový trénink. Podle mne pro některé týmy je vhodnější jednopostový trénink, pro jiné dvoupostový trénink. V dnešní době jsme se již dostali do situace, že pro seniorský NT asi nikdo nevytrénuje hráče, pokud mu bude trénovat dvoupostově vlastnosti, které jde trénovat jednopostově. I když v minulosti to šlo, např. hráč, který má nevyšší součet vlastností v ČR (což je můj Erik Žalud) byl valnou většinu kariéry trénován dvoupostově, až v posledních sezonách trénoval častěji jednopostově. Takže pouze v této jediné věci můžeme chtít po manažerech něco, co je pro jejich tým ne úplně to nejlepší, pokud je to zrovna tým s dostatkem mladých hráčů na trénink a celkově s dostatkem hráčů, aby odehrál v silné sestavě 2-3 zápasy týdně. Ale vždycky je to o dohodě. Ale musím říct, že spousta manažerů je velice vstřícných a jsou ochotni trénovat dle našich požadavků.

This Post:
00
122418.47 in reply to 122418.45
Date: 12/16/2009 9:40:30 AM
Overall Posts Rated:
1212
Omezme se prosím na fakta a ne na nepravdivé smyšlenky, ještě k tomu dost citově zabarvené. Moje maily majitelům vloni draftovaných hráčů měly přesně tuto podobu:

Zdravíčko, tvůj hráč X z letošního draftu bude od nynějška v hledáčku skautů české reprezentace U21. Protože se momentálně starám o databázi našich 18letých a 19letých hráčů, chtěl bych tě požádat, jestli bys mi neposlal plány, které s tímto hráčem máš: zejména jestli ho budeš trénovat a jak ho budeš trénovat. Pokud hráč bude trénovat, tak ti také mohu poslat doporučení na trénink přímo pro tvého hráče, které bude vytvořeno tak, aby měl co největší šanci dostat se do reprezentace U21 a později možná i do seniorské reprezentace.

Zároveň bych tě chtěl poprosit, abys mě v případě jeho umístění na přestupovou listinu co nejdříve informoval, abych měl přehled.

S díky a pozdravem,
LA-PunkFloid

This Post:
00
122418.48 in reply to 122418.46
Date: 12/16/2009 9:42:27 AM
Overall Posts Rated:
3636
Abych to uvedl na pravou miru...ja se tu nehadam o tom co je spravny a spatny, ale na co mate a nemate pravo.

Advertisement