BuzzerBeater Forums

Poland - II.4 > Sezon 28

Sezon 28

Set priority
Show messages by
From: Jax

This Post:
00
260124.373 in reply to 260124.372
Date: 9/18/2014 1:04:23 AM
Overall Posts Rated:
773773
wystarczyło by ograniczyć liczbę transferów w sezonie i kupna i sprzedaży grajków w jednym klubie do jakiejś liczby i by moim zdaniem temat zamknęło handlowania juniorami i nie tylko .. A tak to dzisiaj se kupuje mutanta i bez żadnych konsekwencji moge go sobie np wywalić albo wystawić na TL . Inne juz bym podejmował decyzje gdybym był czyms ograniczony np górną granicą pensji czy czymś w tym rodzaju . Teraz jestem nawet w stanie sobie wyobrazić sytuację że kupie sobie 2 mutanciorów w poniedziałek za jakies śmieszne pieniądze ( tak jak ja to zrobiłem za 2 tysie ) gram nimi 3 mecze jak mam PP i wywalam w niedzielę .

Bidowałem niedawno kilku mutantów pod koszem i schodzili naprawdę za śmieszne pieniądze w sumie za takie że opłacało by sie ich kupowac tylko na zagranie 2-3 meczy i wywalenie .

Szukanie jelenia sprowadza się w sumie do jednego do wystawienia grajka powyżej ceny "rynkowej" niż jego umiejętności . Tu moim zdaniem jest największy problem - czyli ocena co grajek umie i do czego on mi sie faktycznie przyda . Do tego wprowadziłbym solary cap ograniczające pensje do pewnego poziomu na każdym poziomie ligowym tak aby pomysły na skład decydowały a nie moc pieniądza ( chociaż to już trochę GDP pomaga zrobić - tylko problem jest taki ze jeszcze trzeba te GDP trafić i mieć swój skłąd też umiejętnościowo nie tak bardzo odbiegajacy od rywala ) .

@Aimar - powiedz mi w czym ci Balcerek nie pasował :-)) ? ( mam go od dobrych 4 sezonów w zakładkach więc bacznie obserwuje gdzie jest sprzedawany i kto biduje dlatego wiem że byłes nim zainteresowany ) Kupuj coś bo nudnawo jest bez transferów , jak chcesz tak jak mówiłem mogę ci cos sprzedać . Tego mojego nowego nie chcesz ??? Wieczorem go wystawię na TL , też sobie poszukam jelenia /łosia / barana czy jak go tam nazwiemy :-))

From: aimar

To: Jax
This Post:
00
260124.374 in reply to 260124.373
Date: 9/18/2014 1:50:17 AM
Overall Posts Rated:
16491649
Balcerek mi pasował jak najbardziej. Nie było mnie w czasie DL i ktoś mnie najzwyczajniej w świecie przebił:-(

This Post:
00
260124.375 in reply to 260124.374
Date: 9/18/2014 2:17:19 AM
Overall Posts Rated:
773773
Balcerek mi pasował jak najbardziej. Nie było mnie w czasie DL i ktoś mnie najzwyczajniej w świecie przebił:-(

Zaczynasz widzę coś sensowniej kombinować :-))Problem jest tylko taki ze tego typu grajków jest jak na lekarstwo w zakłądkach mam ich raptem chyba 3 o podobnych/lepszych umiejętnościach .

Już nie podkoszowe mutanty tego jest zdecydowanie więcej i są tani w zakupie ? :-)

This Post:
11
260124.376 in reply to 260124.375
Date: 9/18/2014 5:11:12 AM
Overall Posts Rated:
16491649
Przeciez pisalem ze szukam czegoś na obwod, jak znajde to pomysle czy potrzeba mi jeszcze czegoś pod koszem. Narazie piorytet to ktos dobrze rzucajacy z obwodu. Nie ciagnij mnie za język, nie mogę zdradzic planow byc moze najwiekszemu oponentowi w walce o awans:-)

This Post:
00
260124.377 in reply to 260124.376
Date: 9/18/2014 5:46:11 AM
Overall Posts Rated:
773773
Przeciez pisalem ze szukam czegoś na obwod, jak znajde to pomysle czy potrzeba mi jeszcze czegoś pod koszem. Narazie piorytet to ktos dobrze rzucajacy z obwodu. Nie ciagnij mnie za język, nie mogę zdradzic planow byc moze najwiekszemu oponentowi w walce o awans:-)

Problem jest taki że ludzi grających dobrze z obwodu za dużo i niedrogich nie ma , Jak są to maja wysokie OD i maja wysokie pensje . A jak jeszcze chcesz żeby dobrze bronili pod koszem i mieli IS to trzeba dać majątek :-)) . W stylu Balcerak na wysokim poziomie skili naprawdę za wielkiego wyboru nie bedziesz miał .

Ja wcale nie ciągne cię za język ani też nie mam jakiejś wielkiej ambicji awansować za wszelką cenę , owszem chciałbym to zrobić , ale musze też założyć scenariusz ze mi się to nie uda i musze mieć jakąs wtedy alternatywę a nie chcę moich najlepszych grajków tez sprzedawać w takim wypadku . Kupiłem tego mutanta bo po pierwsze był tani po drugie tragiczny nie jest a po trzecie mam kontuzjowanego najważnieszego grajka pod koszem ( a idzie jeszcze cały czas bój o 1 miejsce w konfie , chociaz i 2 złym by zapewne nie było )

Wystawie tego nowego dzisiaj na TL cenę dam oczywiście nie 2 tysie ale tak powiedzmy ze 400 tysi :-) .Sprzeda się to dobrze jak sie nie sprzeda tez tragedii nie będzie . TLw mutantach w chwili obecnej widzę lekko oszalał i ceny ida w górę :-)

Czekam w sumie na najważniejszy moment czyli na koniec bungi .

From: korsarz

This Post:
00
260124.378 in reply to 260124.373
Date: 9/18/2014 6:15:21 AM
Overall Posts Rated:
202202
Masz rację, tylko co z tego?
celem BBków nie jest stworzenie gry o jak najrówniejszych szansach, tylko o jak największej liczbie użytkowników, w tym w szczegolności tych kupujących Supportery... a więc nadal będzie ileś opcji które powodują że osiągany wynik zależeć będzie od czasu spędzonego na TL, farcie przy bidowaniu grajków, etc... to niestety czyni z BB grę bardziej opartą na pieniądzu, a mniej na taktyce... co widać także po tym kto z naszej ligi awansuje

This Post:
00
260124.379 in reply to 260124.378
Date: 9/18/2014 6:51:13 AM
Overall Posts Rated:
773773
Ta liczba użytkowników im ciągle spada więc powinni się zdecydowac albo pieniądze w grze są celem ( czyt. kupowanie sobie awansu ) albo pieniądz jest tylko środkiem do pewnego celu ( czytaj - wygrania ligi jakiejś ligi ) .

Naprawdę dalej jestem przekonany ze solary cap by załatwiało temat bo trzeba by było zacząć kombinowac z taksami a zarazem i z grajkami .

Dla mnie silnik tej gry jest świetny , a zarazem stał sie bardziej logiczny szczególnie po trenowaniu bloków ;-))

Aimar jak kupisz 2 mutantów to Twoje pensje będą pewnie tak koło 1 mln nie za dużo trochę ? :-)) Nie chcesz naprawdę tego mojego nowego ?? Pensja 200 czyli spełnia Twoje kryteria po drugie osłabiasz konkurencję po trzecie wiesz że ci wtedy odpuszczę , wydanie 400 tysi to naprawdę pikuś jak na Ciebie i pomyśl jak wzrasta pewność awansu :-)))

Last edited by Jax at 9/18/2014 7:02:14 AM

This Post:
00
260124.380 in reply to 260124.379
Date: 9/18/2014 7:09:52 AM
Overall Posts Rated:
16491649
To golas na gorze zapewne a u mnie kazdy zawodnik jest wielofunkcyjny, niestety musze odmowic. Oczywiscie doskonale zdaje sobie sprawe jakie ceny obecnie sa za konkretnych SG i ze jest ich na rynku jak na lekarstwo. Chyba zapomniales w czym sie specjalizuje:-)
Gram juz tyle sezonów, pomyślałem jak nie teraz to kiedy? Będę vegetowal jak Pimpek ciagle w tej samej lidze?:-)

This Post:
00
260124.381 in reply to 260124.379
Date: 9/18/2014 7:13:17 AM
Overall Posts Rated:
16491649
O wlasnie zauważyłem co jakis koles z Tajwanu wyczynia, Jax nie bij -not guilty! :p

This Post:
00
260124.382 in reply to 260124.380
Date: 9/18/2014 7:29:32 AM
Overall Posts Rated:
773773
Nie wiem czy taki golas :

Rzut z wyskoku: solidny Zasięg rzutu: porządny
Obr na obwodzie: tragiczny Kozłowanie: znaczący
Wejście na kosz: wyjątkowy Podania: tragiczny
Rzut z bliska: doskonały Obr pod koszem: doskonały
Zbieranie: imponujący Blokowanie: wybitny
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: solidny

Doświadczenie: solidny

Tak tak wiem ze OD ma marne , ale zauważ że jak kupiłem poprzedniego to tamten miał okropne OD a i tak w naszym meczu wiele punktów nie rzuciłeś :-) , więc wcale mnie ten jego bark OD nie przeraża . podanka troszkę też marniawka ale to podkoszowy jest więc jakoś to przeboleję ;-) Reszta już nie taka tragedia JS nawet jakieś ma , JR całkiem przyjemne ,
bloki bym lekko zmodyfikował kosztem ID no i ta kondycha moze też mogła by być lepsza . Więc za 2 tysie taki mutant nie całkiem najgorszy :-)

Last edited by Jax at 9/18/2014 7:30:01 AM

This Post:
00
260124.383 in reply to 260124.380
Date: 9/18/2014 7:45:31 AM
Overall Posts Rated:
773773
Będę vegetowal jak Pimpek ciagle w tej samej lidze?:-)

Pimpek jest ikoną tej ligi , chciało by się powiedzieć Pimpek na Prezydenta :-)

No i wreszcie po wszystkich rozmowach na czacie zmądrzał na tyle że zaczął trenować bloki :-) , w meczach już to powoli u niego widać więc ja bym go nie skreślał ze on tu będzie siedział długo :-))

Advertisement