אתה מעלה כאן שאלה גדולה מאוד.
קודם כל, אני חושב שאתה מעלה כאן נקודה חשובה מאוד. הקהילה שלנו אכן קטנה מאוד משמעותית ביחס לקהילות בטופ העולמי, ולכן גם מכסת הדראפטרים והשחקנים שלנו קטנה בהרבה. לכן אנחנו צריכים קודם כל לדאוג ולנצל כל פוטנציאל שיש בצורה מקסימאלית.
עכשיו בנוגע לבניית שחקנים לפי טקטיקות- העלת כמה נושאים:
קודם כל הצעת להדריך שחקנים בכיוון שונה, שלא לפי הספר- אני חושב שזה דבר חשוב שיהיו שחקנים מיוחדים שמיועדים לטקטיקות, אבל לא כל שחקן מתאים לכך, ובטח שלא כל מאמן מוכן לאמן בצורה כזאת. הרי בסופו של דבר כשמדובר על שחקן בן 23-4 שבדרך לנבחרת הבוגרת וכבר משתכר ב100 אלף בשבוע, הרבה פעמים הוא נמצא בקבוצה תחרותית מכדי להציב אותו בעמדה שאינה מתאימה לו באופן קבוע. בכל אופן, אני חושב שעם כל שחקן שנחשוב שאפשרי לקדם בכיוון שונה ומגוון- ננסה לעשות זאת. אני יכול להעלות כדוגמא את הצמד שלך שמתפתח בצורה מדהימה, ואני בהחלט חושב שהם לא רחוקים מתרומה רצינית גם לנבחרת. בכל אופן, אם אתה שואל אותי- אתה דיי המומחה לעניין, ואני בטוח שאתה תתרום לא מעט מהידע שלך בנושא, לכל מי שיבחר.
בנוסף, העלת את עניין התכונות הראשיות- שמאמנים בורחים לאמן משניות, וכך נוצר מצב שבו לשחקנים שלנו יש תכונות משניות בינוניות (ברמת נבחרות). שוב- קודם כל מדובר במאמן. לפעמים עדיף לנו שהנבחרת תורכב משחקנים עם ראשיות נמוכות קצת יותר, מאשר משחקנים עם משכורת של 350 אלף שעוברים כל 3 ימים מקבוצה לקבוצה ונמצאים באופן קבוע על כושר 4. אבל כמובן שהמטרה היא בדיוק כמו עם השחקנים המיוחדים שהצעת- בכל נבחרת צריך שיהיו גם שחקנים עם ראשיות גבוהות כמה שניתן, ואשאף להביא זאת לידי ביצוע.
בסופו של דבר, אני לא חושב שיש לי פילוסופיית אימון חדשה להביא לנבחרת, אלא בעיקר ניסיון עבר באימון שחקנים, הרבה זמן להשקיע, ואפילו עוד יותר מזה רצון טוב. לסיכום- במידה ואבחר, אני אהיה פתוח להצעות ספציפיות יותר בנוגע לכל שחקן ושחקן ואדאג להקשיב לכל פנייה.
מקווה שזה עונה לך על השאלה במידה מספקת.