BuzzerBeater Forums

Srbija - III.7 > Sezona 22

Sezona 22

Set priority
Show messages by
From: Lale

This Post:
00
230761.360 in reply to 230761.359
Date: 2/17/2013 8:26:21 AM
Overall Posts Rated:
136136
Slazem se sa tobom u svakoj reci vezanoj za Detlice. Mislio sam da ce on napasti neko trece mesto, ali eto... Nadam se da ce Detlici i Big team team ostati, jer imaju dobre timove, a Big tim je imao strasno losu sezonu zbog povreda. A mislim da bi bilo fer i da ne dodje niko iz druge...previse je dobrih timova i dobrih menadzera ovde. Stvarno dobra treca liga, i to je problem...mnogo se para potrosi, jer da je laksa liga manje para bi trebalo tokom sezone i ostajalo bi vise para za prolaz (playoff). Ja sada dajem 400k na platu, ako ne prodjem mogu da se slikam. Srecom pa puno zaradim na treningu jer nisam imao nedeljni plus vec sezonama :D

@mijusko I ja mislim da je tim zreo za prolaz, imam sve pod kontrolom, skok, odbranu, asistencije, sut, domaci teren, pr menadzera za uticaj domace publike (jer sve igram kuci). Sve sto je bilo do mene je odradjeno. Jos samo staviti najbolje defanzivce na najbolje protivnicke napadace i nista vise nije do mene. Kako engine odradi - to mi je.

PUNO SRECE SVIMA, I U PLAYOFF-u i OUT-u

From: mijusko

To: Lale
This Post:
00
230761.361 in reply to 230761.360
Date: 2/17/2013 9:43:22 AM
Overall Posts Rated:
3131
Cekaj, cekaj, kako zaradis na treningu? I koliko je to puno? Koliko bi bilo malo? Mislis na prodaju igraca koje si trenirao? Taj deo nisam razumeo.... I jos nesto. Mom treneru je plata 55k, a tvom?

This Post:
00
230761.362 in reply to 230761.361
Date: 2/17/2013 10:32:28 AM
Overall Posts Rated:
136136
Pa da, od prodaje...to mi je jedini prihod. Namirisem mladog dobrog i kupim za male novce i dignem mu nesto treninga i uzmem bar 500 za sezonu, na jednom igracu. To je neki prosek. Nekad vise, nekad manje. Sada sam imao mladog Turcina, kupio za 550k, prodao za 900..i to za mozda 4-5 nedelja treninga. Cilj je samo da mladi igrac ima naizgled lepe skilove i raspored. To prodaje igraca. Trener mi je lvl 5 i 46k plate.

Ono sto sam ja radio (do ove sezone, ove nisam imao vrem) jeste ako treniram recimo presing na jednoj poziciji, onda filtriram igrace do 21-22 god u sredu ili cetvrtak i trazim igraca da mi se svidja i da je odradio minute na pleju. Uzmem ga malo pre treninga i onda dodje kod mene i digne mu se skil a da ja nisam morao da se mucim da odradjuje min kod mene. Dignem taj skill i posle prodam i zaradim pedesetak hiljada. To je neka fora koja daje prihode, jer ako vec imas 2-3 svoja igraca koja treniras, ne postoji nacin da treniras jos - osim ako ne uzmes igraca koji je vec odradio trening.

P.s.ono sto prodaje mlade igrace jeste jedan skill "dobar". Neka mu je ostalo lose, ali ako ima taj dobar skil, neko ce se upecati sto posto! Svako ima svoje fore kada kupuje igrace, pa tako i ja...ja recimo izracunam koliko nedelja treninga mi treba da taj igrac izgleda onako kako ja hocu i onda gledam isplati se ili ne. Takodje, kada se dvoumis izmedju dva ili vise mladih - samo bitne skilove saberi i vidi koji od igraca ima veci zbir. Jer izgled zna da prevari cesto...a ovako nema sanse za gresku. Nadam se da si skontao sta sam hteo kazati, posto pisem sa telefona pa nemam bas pregled sta kucam :)

This Post:
00
230761.363 in reply to 230761.362
Date: 2/17/2013 1:11:09 PM
Overall Posts Rated:
3131
Razumeo sam. Star sam ja covek za toliku gimnastiku.... Mada cu da probam.....mozda. Pa dobro, ali neverovatno mi je da neko ko hoce da kupi igraca ne pogleda za koliko je prethodno kupljen...Ko bi od nas kupio igraca tako? Niko iz ove lige.....Ali, sto da ne-ovce su za sisanje-sve dok ne izumru, onda ce se vukovi pojesti medjusobno.....

From: Cone 94

This Post:
00
230761.364 in reply to 230761.363
Date: 2/17/2013 2:34:54 PM
Overall Posts Rated:
5757
e dobra ti je ova poslednja recenica..vala bas...sto se ovog laletovog tice ovog mog francuza niko nece ni za 100k ko da ima sidu pa beze od njega ko djavo od krsta..strasno ali cim mu dignem spoljasnju odbranu trebalo bi da ode za preko 100k jer ima svega osamnaest leta...takodje ja samo skoro poceo da primenjujem ovu njihovu metodu u vezi mladih igraca.Laki onaj poljak o kom smo diskutovali kog sam doveo za 70 k sada pise da su igraci slicni njemu prodavani izmedju 200-550k...a ovaj madjar ce tek da zablista..mozda ce cak biti i bolji od njega dogodine.

This Post:
00
230761.365 in reply to 230761.364
Date: 2/17/2013 5:05:14 PM
Overall Posts Rated:
136136
Mogu li da zamolim nekoga za objektivan pregled derbija? Ja otisao kuci kod svojih pa nemam internet i nisam mogao gledati...samo gledao rez s' vremena na vreme. Video sam da smo prokockali cistu pobedu, 12 razlike bilo u poslednjoj cetvrtini za Zvezdu. Cuo sam da je bila odlicna kosarka, i to me raduje...i zadovoljan sam koliko ovaj mladi tim ide ka boljem. Ne ocekujem nikakav trofej, nadam se euroligi, a ne bih bio previse nezadovoljan ni eurokupom...mada mislim da je partizan tim koji definitivno pripada El, bilo koji igraci da igraju, partizan bi morao da igra... Sada ce biti previse tesko do El, lakse cemo osvojiti aba ligu nego proci kroz one kvalifikacije. Jedina sreca sto cemo imati skoro ceo tim pred te kvalifinacije pa mozda se nekako iskobeljamo do El. Poz svima

This Post:
00
230761.366 in reply to 230761.365
Date: 2/18/2013 5:42:21 PM
Overall Posts Rated:
3131
Gled'o ja. Moja Zvezda (Zvezdas sam-NE DELIJA), dobila na silu. Vujosevic opet dobio na taktickom planu. Kostala ga mladost kod 6 bacanja promasenih na kraju druge cetvrtine. Vukoicic nije doneo nista novo u odnosu na prethodni derbi. Mozda Zvezda dobije i sve derbije do kraja ove sezone (sto nije bas realno) ali ako ostanu 100% isti sastavi sledece sezone-ne bi dobila ni jednu. Partizan gubi dosta utakmica ove sezone, ali igraci napreduju polako. To sam i ocekivao od Vujosevica. Da li se neko seca da je prosle sezone Bertans pravio prodore pod kos iz driblinga? Ne, jer ih nije bilo, a ove ih ima itekako.Kad bi neko merio trajanje njegovog suta za 3 u prosloj i sadasnjoj sezoni-video bi da se taj sut ubrzao za 30%, a visina ruku i luk se nisu smanjili. To znaci da neko radi sa njim. Za samo jednu sezonu napravio je od Lucica igraca koji kao pravi kapiten daje poene kad treba i kad niko drugi ne moze, zrtvuje faulove za tim, gine prvi i vice "za mnom" a ne "napred junaci". Vi ne znate kakav je Musli talenat bio u mladjim kategorijama. Upropastio ga je rani odlazak u inostranstvo (i blesavi otac koji ga je prodao kao meso). A sasvim korektno se radilo sa njim u FMP-u. Bio sam mu delegat jos kad je bio pionir. Skaj huk nije promasivao sve dok nije otisao iz FMP-a.Poslednje juniorsko zlato nam je on doneo, malte ne sam. Da je sve ove sezone proveo u Partizanu-sada bi Srbija imala centra koji bi glatko drzao onog ludaka Valuncionisa iz Litvanije. Bogdanovic je gotov sledeci kapiten Partizana kad prodaju Lucica. I njega sam gledao jos u kadetima i samo sam jedno pogresio-mislio sam da nece dovoljno da poraste i da je zbog toga limitiran. On ode u visinu da sada za nuzdu moze da odigra i trojku ponekad.Mislim da mu je Vujosevic dao prednost nad Andjusicem jer je veci Grobar od Andjusica. Ako gresim-na moju dusu greh. Milutinov je dugacak projekat, ali se vidi da ide polako. Nemojte se iznenaditi ako Djekic ponovo proigra krajem sezone-pratim ga odavno, greje klupu i sada kao i kod Jovanovica, ali mu je izraz lica sasvim drugaciji-ucestvuje u utakmici kao da igra.DA ne duzim, vecina igraca napreduje. A Zvezda? Jedini koji napreduje je Nelson. Ali ni to mi ne deluje kao plod nekog rada nego kao plod ogromnog potencijala koji decko ima. Katic samo vise igra nego u Partizanu, ali on svakako nije u godinama kad se napreduje. O ostalim starcima ne treba trositi reci. Sve odlicni igraci ali vecina je presla svoj zenit i nece napredovati vise. Pod tim ne podrazumevam vise poena ili skokova, nego neki nov kvalitet u igri, vidno poboljsanje odbrane, nov repertoar driblinga, promenu kvaliteta selekcije suta i slicne stvari.Sporadicna poboljsanja kao sto Simonovic sad ima slobodu i pogadja trojke nisu poboljsanja ako znas da on jos nije na nivou svojih najboljih igara od ranije-pre dolaska u Zvezdu.Da ne pricam o tome da je neko dozvolio da Skot onako pokvari mehaniku suta (gledao sam ga tri puta u KG dok je igrao-nije tako sutirao) i samim tim i sut. Onaj koji bi trebalo da napreduje (Cvetkovic) ne napreduje. Igra sve isto sto je igrao i pre dve sezone pod onih nekoliko trenera, samo je pitanje da li ce to imati uticaja na utakmicu ili ne. Ni jedan novi potez, rezon, ma cak ni hir u igri za dve godine. Pa sto ne radi sam na sebi kad vec ne rade sa njim. A izem ti igraca kome kvalitet partije zavisi od protivnika i polozaja zvezda na nebu. Bice on igrac kao N.Ilic-znam to sto znam i ako je to dosta za pobedu-u redu je, a ako nije-zao mi je-samo dajte redovno platu.
Dakle, sama utakmica je bila prilicno lepa za gledanje. Bilo je svega sto treba. Partizan je prerano dao gas, pa je preopteretio masinu i pri kraju ostao bez goriva. Zvezda je imala puniju klupu, (opet) bolje rasporedjene faulove i ostavila je gorivo u kantici za kraj. Sudjenje? Nije uticalo na rezultat. Floskula koja se upotrebljava kad delegat nije zadovoljan sudjenjem ali to ne sme da kaze javno jer ce ga neko kritikovati. Tanko, ali je izdrzalo. Ovu utakmicu. Videcemo za ubuduc

This Post:
00
230761.367 in reply to 230761.366
Date: 2/18/2013 6:30:36 PM
Overall Posts Rated:
3131
Da sam na mestu Vujosevica radio bih sa Gagicem na tehnici (sve iz pocetka-desni ulaz, pa levi, pa dalje), Sa Muslijem na repertoaru (da vrati neke stare specijalke koje je imao i da nauci roling na levoj strani od Divca, a na desnoj od Katica). Sa obojicom bih radio na pristupu utakmici i kosarci kao pojavi. Sa Gordicem bih radio na sutu za 2 i 3. Sa Bertansom bih u pauzi izmedju sezona uradio osnove centarske tehnike (ledjima ka kosu), Sa LUcicem bih radio na psihologiji u porazu. Jos uvek nije naucio da gubi dostojanstveno, puca polako i napravice neko sranje u nekom sledecem porazu.Militinov, Bogdanovic i Milosavljevic-snaga, to im fali. Cakarevic-sut spolja, posebno brzina suta, ako misli da zaradi par minuta vise. Gordona bih prodao i probao da vratim Lazmea. Vesterman? Prodao bih ga. Sto bih pravio igraca za konkurentsku reprezentaciju? On nigde ne bi ovoliko napredovao kao ovde. Cak je poceo da pogadja kad je vazno, kao pravi plej. Jbg, ipak se u upravi Partizana kunu da su (veliko)Srbi.
Zvezda? Kupio bih hitno Vasu Micica iz Mege.(ali Zalizani MIsko ce ga dati Partizanu-radice crnogorska veza). I ostatak prve petorke, bez Velickovica. Ne zato sto ne valja nego sto on ne bi dosao. Pa Bobi Marjanovic bi i u ovoj sezoni dao vise nego Braun, a za manje pare-sigurno. Celu spoljnu liniju bih tokom leta zakljucao u salu sa trenerom koga ja izaberem (ja znam jednog ali ga vi ne znate) i na pocetku sezone bih imao bar dva korektna sutera, a ne kao sad-svi sutiraju, ali kad ne treba i promasuju kad ne treba, dodaju kad ne treba...jbg. Rakocevic cini mnogo toga dobrog, ali zbog njega polovina igraca igra sa iskljucenim mozgom-alibi kosarku. Sutnem jednom. Ako dam, sutiram opet. Dok ne promasim. Kad i ako promasim-posle samo uvaljujem kosku Rakocu. Ako ga on ne da-pa to znaci da ni ja ne bih. Jer ako sad ne podmladimo ekipu-puci ce veza izmedju ovih koji igraju sad i tih navodno talentovanih klinaca koji stasavaju. a taj prazan hod bi bio konacan krah kluba. Ne vidim da iko o tome misli sada. Da, ima i onaj krilni centric iz Vrsca-njega obavezno kupiti. Vratio bih i Stimca, cim nakupi dovoljno para u Turskoj (kroz 3 sezone). Ko da ide? Rakoc na mesto direktora. Vuk na mesto direktora ml kategorija. N.Ilicu se treba zahvaliti i raskinuti saradnju. Skot se mora prodati, ma kako simpatican bio. Lazic i Subotic, takodje. Sad im je najveca cena-nikad nece biti veca. To je 5 igraca. I Braun 6. Toliko sam i "doveo". S tim da je to sledece sezone ekipa koja je u skoro istom polozaju i skoro iste snage kao Partizan ove sezone. I mene ne bi bilo sramota da kopiram njihov nacin rada kad je vec dobar. Pa necu da igram iste akcije kao oni, ali mogu valjda da selektiram igrace po istom kriterijumu. Zaboravio sam da kazem da ovakav scenario ostavlja mesta da se dovede ekstremno dobar stranac tamo gde se oceni da najvise fali i da se ceka do dve godine da se pojavi talentovan centar koji ce se kupiti i na kome ce se "zidati" dalje. Naravno-od svega ovoga nema nista jer Covic ne shvata kosarku na isti nacin kao ja. On to gleda kao publika iz serije "Vise od igre", ako znate o cemu pricam. Daj da mi pobedimo danas, kako tako, a sutra cemo misliti o buducnosti....

This Post:
00
230761.368 in reply to 230761.367
Date: 2/19/2013 6:13:01 AM
Overall Posts Rated:
5757
u jbt ispisa roman ti...slm..vi se bas przite na ovu nasu kosarku.a i ko da ce ovaj tim partizana da ostane isti..za 3-4 sezone pola ih nece biti..cim malo napreduju odose u beli svet.e da ostane ovaj tim partizana sezonama to bi vec bila druga prica.Nema da kazemo odanih igraca kod nas.Ameri su pravu stvar napravili sa ugovorima.i tamo nema da dodje neki Ahmed burzuj i pokupuje sve najbolje i strpa u jedan tim..nego lepo ti meni rodjace ponudi sto vecu platu kada mi istekne ugovor pa cu ja da razmislim.Znam da bi tako opao nivo Evrolige i uopsteno kosarke u evropi.Ali nzm meni je nekako mnogo bolji amercki rezim po pitanju ugovora i basketa uopste.Znam da su tamo veci prihodi i da bi mozda bez prodaje igraca mnogi timovi mozda propali.ima tu jos problema ali bilo bi lepo da za jedno makar 15-20 godina se to uspostavi i kod nas.

This Post:
00
230761.369 in reply to 230761.368
Date: 2/19/2013 7:23:11 AM
Overall Posts Rated:
136136
@mijusko odlicni postovi, slazem se sa skoro svim...cak i sa cim se mozda ne slazem - vidim rezon. Podugo cu da odg na oba posta cim se dokopam kompa, izuzetno mi je drago da neko osim mene i coneta pise duze postove. I postove u kome iznese neko svoje misljenje, o bilo cemu. Jer svi vole da procitaju, a niko nece da odvoji 5-6 min da nesto napise. A kad mozes ti stici, koji imas i klinca i verovatno radis - onda mogu svi. p.s.nikako da te pitam za naziv kluba, ima neko znacenje ili ?

@Cone Ja volim nas basket, nba pratim ali ne toliko... Imam averziju prema nba jer sam ubedjen da su na hiljadu stimulativnih sredstava. Stimulans je samo dozvoljeni doping. A i ne svidja mi se jer je to samo zabava, nema tu srca. Najbolji jesu, sve to stoji, ali previse se tu vrti oko reklama, a premalo oko same kosarke. A sto se tice kosarke u Srbiji, mnogo je tu veca slika od one koju to gledas. Da bi klubovi bili jaci, mora drzava da bude jaca jer ce tada godisnja karta biti 500-600e, a ne kao sada 120e. Kosarka ne zaradjuje kao fudbal od prodaje i to moras shvatiti, to moze biti samo delic budzeta...ostalo se nalazi na drugim stranama. Takodje, mislis da Partizan ne bi voleo da zadrzi ekipu? Dok se ekonomska slika ne promeni, nece ni odlasci igraca. A Evropska kosarka je oduvek bila posebna i takva bi trebala da ostane...ne bih voleo neko spajanje ili preuzimanje nba modela.

P.s.koji su to odani igraci u nba? LeBron? Ray Allen? Houward? KG? Svi lete za parama ili jacim timom da osvoje prsten lakse. Ja garantujem da nasi igraci dobijaju dovoljno para - ne bi se makli iz Zv ili KKP.

This Post:
00
230761.370 in reply to 230761.369
Date: 2/19/2013 8:22:55 AM
Overall Posts Rated:
5757
Ma znam ja da bi partrizan zeleo da zadrzi igrace.ali nzm bas kako je kod nas.ali u americi nema mrdanja do isteka ugovora.doduse ima preko trade-ova ali tu su da kazemo ,,sitni"igraci.retko kada velike zvezde menjaju klubove.Jednog Mc caleba nismo nikako smeli da pustimo,makar otislo pola igraca.Sto se tice ovih igraca koje si naveo.definitivno ne pratis NBA.sada cu da ti objasnim o cemu se radi.I Lebronu i hauardu i alenu su njihovi prvi NBA timovi ponudili iste ugovore ali niko nije zeleo da ostane od njih.Sva 3ca su sezonama (preko 7 sezona pa ti vidi) pokusavali da se izbore da njihovi timovi napreduju ali tog napredka nije bilo jednio mozda kod Bostona.Dwigha nemoj da mi diras,to je ko da me u srce gadjas(jedan od najhumanijih i najzabavnijih igraca u nba).Stalno su se na njima igre oslanjale a pomoci niotkuda.Evo recim sto se tice orlanda oni su u jednoj sezoni dali Pietrusa,rashrda Lewisa i brandona bassa a doveli glen dejvisa i andersona(tada je bio jako slab za razliku od sada)i redicka koji ne zna nista sem da gadja 3ke.Pogledaj sada orlandov tim smesno,jedan on najjadnijih i za njih ne navijam od kada nema dwighta,ja zapravo navijam za dwighta.I Dwight JE MOGAO DA OSTAVI ORLANDO NA CEDILU ALI JE POSLEDNJIH DANA RESIO DA NAPRAVE TRADE KAKO BI ZA NJEGA DOVELI STO VECI BROJ IGRACA.A moga je da ode u off seasonu.Koliko je sturcni stab orlanda strucan govori njihov sadasnji tim.Izbrali su lose igrace u tradeu a mogli su neku zvezdu sigurno da dovedu.Hjuston rokets je bio spreman da za Dwighta ponudi ceo tim,ali ceo tim.,nego fala bogu orlano ne bi imao para za izdrzavanje toliko igraca.iista stvar za dzejmsa.Lik je najbolji a da igra za najgore u ligi.nema smisla.jel ti ne bi hteo da pobedjujes da si jedan od najboljih..pare ne igraju toliku ulogu kazem ti da su dzejmsu ponudili istu sumu kao i miami ali nije bilo smisla igrati za tim koji ne kao da ne zeli da napreduje.I gledaj sada sta radi u majamiju pise istoriju..ko zna mozda bude i bolji od Jordana do kraja karijere.
Jedino govno je ispao Anthony koji je zinuo za parama a u denveru je imao solidane saradnike.CP3 je takodje imao los tim u hornetsima ali hornetsi su lepo profitirali on njegovog odlaska.Tako da nisu oni takvi kako ih ti zamsljas.Cilj svakoga od njih jeste da se izbori sa ostalima i da u istoriji kosarke stoji bas njegovo ime dok ce ostale vreme izbrisati!kapish

Advertisement