BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 18

Sezona 18

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
199821.36 in reply to 199821.34
Date: 11/28/2011 11:36:52 AM
Overall Posts Rated:
5555
За да го купам Arnaudovski, немав доволно пари, а и да си ја средам економијата, изгуби во длабочина мојот тим поради исцедените финансии. Ми беше криво што морав Рентеира да го продадам па ај си реков неко си оди и Касале. Ама ни на крај памет не очекував дека денес толку ефтино ќе се продаде без статусот репрезентативец на Италија. Значи имав шанса по една недела пак да го имам а при тоа ќе бев побогат за околу 2500К (разликата во сумата со која го продадов и отприлика сумата со која можев денес да го купам). Во наредниве недела-две ако не најдам нов бек по мој вкус со плата околу 150К ќе го продадам и Largoet па ќе собирам пари за следната сезона.

From: Onisifor

This Post:
11
199821.37 in reply to 199821.35
Date: 11/28/2011 1:13:10 PM
Overall Posts Rated:
203203
Nema sto da mu objasnuvame na Rahman i ostanatite. Se' si e taman,

From: Onisifor

This Post:
00
199821.38 in reply to 199821.36
Date: 11/28/2011 1:23:10 PM
Overall Posts Rated:
203203
I sega imas dovolno mokjen tim za natprevaruvanje, a so dosegasniot skor si 5ti po red.

Bek po tvoj vkus ... sega timot ti e mnogu porazlicen otkolku pred 2 nedeli. Ne menjas vkusovi?

This Post:
00
199821.40 in reply to 199821.35
Date: 11/28/2011 2:23:24 PM
Overall Posts Rated:
5555
Hehe,odkako si dobi paricki za da moze da mu dava plata si go sakase nazad,duri togas kako ke mu objasnevte na Rahman i ostanatite zosto nemase kazni pri transferot.Se vide koja mu e vistinskata cena a ostatokot trebase veke da go simnete od smetkata na Dadimo

Јас незнам каква врска има Рахман со муабетот, сега го гледам твојот пост и ќе мора да ти објаснам некои работи, шокиран сум што искусен менаџер како тебе треска вакви глупости на форумот. Јас кога го купив Касале, минатата сезона го купив за 2200К и тоа во недела, што значи дека плус сум ја платил неговата плата која тога му беше околу 196К без да одигра ниеден натпревар за мојот тим. Фактички ја Касале го купив за скоро 2400К. Тогаш не беше репрезентативец тука само потенцијален, јас го тренирав надворешна одбрана и пред една недела беше повикеан во НТ на Италија. Тоа му ја крена цената и имаше неколку тима кои дава понуди за него, последната нормална понуда беше 3100К за после некое време некој тим од Хрватска ги стави сите пари што ги имал 4600К. Се покрена истрага за овој случај, се дојде до заклучок дека типот од Хрватска планирал да се откаже од играта и при тоа парите што ги имал сакал да ги стави на играч што најмногу му се допаднал во случајот тоа бил Касале. Мене ми беа одземени 1000К од трансферот и со тоа е задоволена правдата, а кои се причините што толку ефтино се продаде Касале денес мене не ми е јасно освен што сега не беше во НТ на Италија за разлика од тогаш кога јас го продадов и времето беше понеделнички претпладне кога има помалку он-лине мнеаџери.

This Post:
00
199821.41 in reply to 199821.38
Date: 11/28/2011 2:54:07 PM
Overall Posts Rated:
5555
I sega imas dovolno mokjen tim za natprevaruvanje, a so dosegasniot skor si 5ti po red.
Bek po tvoj vkus ... sega timot ti e mnogu porazlicen otkolku pred 2 nedeli. Ne menjas vkusovi?

Убаво кажа, доволно моќен, но мојата цел е борба за титула и затоа не сун задоволен од сегашниот тим. Скорот претежно го направив со Рентеира и Касале, без нив тимот е далеку послаб, Arnaudovski и Lofton кој го купив релативно ефтино бидеќи беше во многу лоша форма се далеку од соодветни замени.
Да, тимот изгледа малку поинаку сега и се спрема за внатрешен напад но за надворешен напад очигледно е дека на тимот му треба и квалитетен бек- шутер кој плус ќе ја засили и надворешната одбрана :)

This Post:
00
199821.43 in reply to 199821.42
Date: 11/28/2011 4:05:48 PM
Overall Posts Rated:
5555
Не се тревожи бре Дадимо,и мојот пост е далеку од трескање глупости.
Не реков дека мамиш....

Извини но ова што е болдирано подоле за мене се глупости:
Hehe,odkako si dobi paricki za da moze da mu dava plata si go sakase nazad

Se vide koja mu e vistinskata cena
Ај за казната од 1 милион не знаеше, сега знаеш. Незнаеше ни дека играчот не е отпуштен туку е избришан неговиот газда бидеќи на одговорните кои го истражуваа случајот им кажал дека се откажува од играта. Причините поради кои го продадов Касале многу убаво ги објаснив во постот што беше за Бобанс. Не го сакав назад Касале заради тоа што добив пари да му ја плаќам плата (тоа за мене се глупости, успесите се градат долгорочно а не краткорочно),туку заради тоа што цената за која се продаде беше претерано ниска. Тоа што мислиш дека !000К е неговата вистинска цена исто за мене е глупост. Касале е еден од најдобрите бекови во ББ со слична плата и вреди многу повеќе, но многу менува дали е репрезентативец или не, и кога ќе биде ставен на ТЛ а ова како искусен менаџер би требало да го знаеш.

Друго, мене ми е многу глупаво што без ни малку вина бев вмешан во еден ваков случај а цел живот сум поштен и се што сум постигнал во животот па и тука во играта е со многу труд, љубов, знаење и посветеност. Баш затоа нема да имам ни трошка толеранција за секој што ќе го валка моето име. Само да те потсетам дека во финишот од претходната сезона ризикував влошување на односите со Тошка и Горге и застанав во корист на брат ти Ангел само затоа што мислев дека го наместија натпреварот а сакам фер-борба во елитата, иако јас не бев воопшто засегнат со тој натпревар бидеќи сум во другата група. Значи попрво би бил 10 сезони на 5 место со поштено играње отколку 5 сезони шампион со мамење. Толку од мене.

Last edited by Dadimo at 11/28/2011 4:10:01 PM

This Post:
00
199821.44 in reply to 199821.43
Date: 11/28/2011 5:30:15 PM
Overall Posts Rated:
203203
Uf temava se isprevrte. Mnogu seriozni recenici se iznapisaa, a nemase potreba za toa. Navistina transferot na Casale e vpecatliv sam po sebe i vo igra na zivi lugje kako BB normalno e da bide zabelezan vo ponekoj post, no ne mora da bide povod za da gi predimenzionirame rabotite. Ako dozvolite, da napravime time-out na temata Casale.

From: Xsago

This Post:
00
199821.45 in reply to 199821.44
Date: 11/28/2011 6:12:58 PM
Overall Posts Rated:
128128
Decki Casale veke e istorija vo Elitata i nema potreba od kavgi za nego. Sto kako se sluci bese objasneto i nema potreba od navrakanje. Nekogas igracite odat poskapo nekogas poevtino otkolku sto treba (primer Mumcu se prodade za dvojno pomalku otkolku sto bese procenet oti nikoj ne se pozali za toa).

Edno e jasno Casale navistina e eden od najdobrite bekovi vo BB i so PA trening ima sansi da stane i najdobar. I platata vsusnost mu bese mnogu solidna so ogled na ona sto go nudese. Bek so 18 JR prethodno nikogas ne sum videl.

This Post:
00
199821.46 in reply to 199821.45
Date: 11/30/2011 7:15:42 AM
Overall Posts Rated:
5555
Nekogas igracite odat poskapo nekogas poevtino otkolku sto treba (primer Mumcu se prodade za dvojno pomalku otkolku sto bese procenet oti nikoj ne se pozali za toa).

Edno e jasno Casale navistina e eden od najdobrite bekovi vo BB i so PA trening ima sansi da stane i najdobar. I platata vsusnost mu bese mnogu solidna so ogled na ona sto go nudese. Bek so 18 JR prethodno nikogas ne sum videl.

Се изненадив кога видов за колку пари се продаде Mumcu, речиси во исто време го купив Lofton за нешто помали пари. Да знаев, ќе го купев Mumcu, македонче си е македонче, иако морам да признам дека Lofton е и подобар и помлад. Колку што се сеќавам Mumcu имаше 14 на внатрешен шут а тоа му ја спушта цнатата, затоа не го најдов додека барав центри туку кога барав македонци.

2 недели пред да го купам и овие 2 недлеи откако го продадов Касале не најдов подобар бек од него на ТЛ. Се согласувам дека платата на Casale не беше толку голема ако се земат во предвид неговите скилови. Впрочем, јас после продажбата на Рентеира бев во можност да му ја плаќам платата но се изнервирав што Арнаудовски не добиваше тренинг можеби веќе пола сезона. Тоа логички може да се заклучи бидеќи играше само како плеј. Ако неговиот газда ја тренираше позицијата плеј тогаш ќе мораше да го игра и на друга позиција за да го ослободи местото за друг играч за тренирање.

До сите:
Значи за да го спасам Арнаудовски платив нешто повеќе од колку што реално вредеше на пазарот бидеќи е шутерски слаб, плус денес дадов уште 800К за идна македеонска звезда Hafiz Zuna. Ете за што ги потроши дадимо парите од Касале, за иднината на нашите репрезентации, се спасуваат играчи кои немаа тренинг а се голем потенцијал. Секако, ова е добро и за иднината на клубот, но со ова дефинитивно отпаѓа опцијата за бековско засилување, и ќе живуркаме резултатски оваа сезона.
Само уште еден интересен момент за тоа како играва ги креира минималната и максималната предлог цена за еден играч. Откако го продадов Касале на неговиот профил цената се движеше од 2100К до 4600К, што занчи дека еден трансфер макар е не регуларен ја поместува неговата граница (во случајов горната).

До скаутинг тимот:
1. На никој ли не му текна дека имам играч со истата висина на Hafiz Zuna и дека можам да го тренирам во пакет со Krenim Alizoti. Да не бвв слободен овие денови ненаше да го приметам и којзнае каде ќе завршеше.
2. Крајно време е да заврши одисејата со Sener Küntay. Царот ниту го тренира ниту го продава како што треба а третина сезона веќе помина. Сме имале и поголеми таленти од него ама не треба да дозволуваме вака да губат тренинзи играчи како Sener Küntay кој е добар матреијал и иднина за нашите репрезнтации.

Last edited by Dadimo at 11/30/2011 7:28:08 AM

Advertisement