No dobra napisze jeszcze coś bo widze że nie odpuszczasz :-)
Nie oceniaj obwodowych przez pryzmat rebsów bo tak jak mówiłem podbiły by tylko pensje i ich utrzymanie . Moim zdaniem rebsy bardziej trzeba rozpatrywać jako zespół . Po to BB-cy ten skil właśnie dali do każdej pozycji w pensjach aby nie tak łatwo było mieś w tym elemencie przewagę .
Bloki u obwodowych jeszcze pociągnę bo widze że też nie odpuszczasz . Wpisz w wyszukiwarkę na TL JR na poziomie 15 wyświetla sie 70 grajków w sezonie jest to najcześciej od 30 do 40 . Połowa sie najczesciej nie nadaje do niczego następni mają taki dół ze mnie nie interesują , więc wybór jest bardzo ograniczony . A ty chcesz aby bloki mieli , na jakim to poziomie sobie wyobrażasz ?? Pokaż mi takich to może kupię :-))
Teraz wpisz w wyszukiwarkę IS 15 dostajesz do wyboru 700 grajków 10 razy tyle !!! . Można sobie wybierac przebierać , filozofować wtedy czego ten albo tamten . To są ograniczenia na wysokim poziomie skili jakich sie szuka w wypadku JR które powoduja że nie tak łatwo znaleźć fajnego grajka . Po za tym cały skauting począwszy od U21 aż do NT nie tylko u nas nastawiony jest na raczej jeden rodzaj treningu , a wszystkiego wytrenowac niestety nie mogę :-)
Mówisz o nich zapchajdziury :-) Dobra porównajmy tego mojego SG o pensji 110 tysi do grajka który wygrał PLK , BBB niejaki rachański . Znasz zapewne . Jakie ma SS ?? Gwarantuję ci że nie większe , a grać bedą bardzo podobnie . Chyba rahcańskiego raczej nie nazwiesz zapchajdziurą ? :-)
Ocenianie grajków tylko przez pryzmat SS owszem jest fajne cos tam pokazuje ale to nie wszystko .
Mam nadzieje że spar jak sobie zagramy to troche bardziej otworzy ci horyzonty :-))