Gled'o ja. Moja Zvezda (Zvezdas sam-NE DELIJA), dobila na silu. Vujosevic opet dobio na taktickom planu. Kostala ga mladost kod 6 bacanja promasenih na kraju druge cetvrtine. Vukoicic nije doneo nista novo u odnosu na prethodni derbi. Mozda Zvezda dobije i sve derbije do kraja ove sezone (sto nije bas realno) ali ako ostanu 100% isti sastavi sledece sezone-ne bi dobila ni jednu. Partizan gubi dosta utakmica ove sezone, ali igraci napreduju polako. To sam i ocekivao od Vujosevica. Da li se neko seca da je prosle sezone Bertans pravio prodore pod kos iz driblinga? Ne, jer ih nije bilo, a ove ih ima itekako.Kad bi neko merio trajanje njegovog suta za 3 u prosloj i sadasnjoj sezoni-video bi da se taj sut ubrzao za 30%, a visina ruku i luk se nisu smanjili. To znaci da neko radi sa njim. Za samo jednu sezonu napravio je od Lucica igraca koji kao pravi kapiten daje poene kad treba i kad niko drugi ne moze, zrtvuje faulove za tim, gine prvi i vice "za mnom" a ne "napred junaci". Vi ne znate kakav je Musli talenat bio u mladjim kategorijama. Upropastio ga je rani odlazak u inostranstvo (i blesavi otac koji ga je prodao kao meso). A sasvim korektno se radilo sa njim u FMP-u. Bio sam mu delegat jos kad je bio pionir. Skaj huk nije promasivao sve dok nije otisao iz FMP-a.Poslednje juniorsko zlato nam je on doneo, malte ne sam. Da je sve ove sezone proveo u Partizanu-sada bi Srbija imala centra koji bi glatko drzao onog ludaka Valuncionisa iz Litvanije. Bogdanovic je gotov sledeci kapiten Partizana kad prodaju Lucica. I njega sam gledao jos u kadetima i samo sam jedno pogresio-mislio sam da nece dovoljno da poraste i da je zbog toga limitiran. On ode u visinu da sada za nuzdu moze da odigra i trojku ponekad.Mislim da mu je Vujosevic dao prednost nad Andjusicem jer je veci Grobar od Andjusica. Ako gresim-na moju dusu greh. Milutinov je dugacak projekat, ali se vidi da ide polako. Nemojte se iznenaditi ako Djekic ponovo proigra krajem sezone-pratim ga odavno, greje klupu i sada kao i kod Jovanovica, ali mu je izraz lica sasvim drugaciji-ucestvuje u utakmici kao da igra.DA ne duzim, vecina igraca napreduje. A Zvezda? Jedini koji napreduje je Nelson. Ali ni to mi ne deluje kao plod nekog rada nego kao plod ogromnog potencijala koji decko ima. Katic samo vise igra nego u Partizanu, ali on svakako nije u godinama kad se napreduje. O ostalim starcima ne treba trositi reci. Sve odlicni igraci ali vecina je presla svoj zenit i nece napredovati vise. Pod tim ne podrazumevam vise poena ili skokova, nego neki nov kvalitet u igri, vidno poboljsanje odbrane, nov repertoar driblinga, promenu kvaliteta selekcije suta i slicne stvari.Sporadicna poboljsanja kao sto Simonovic sad ima slobodu i pogadja trojke nisu poboljsanja ako znas da on jos nije na nivou svojih najboljih igara od ranije-pre dolaska u Zvezdu.Da ne pricam o tome da je neko dozvolio da Skot onako pokvari mehaniku suta (gledao sam ga tri puta u KG dok je igrao-nije tako sutirao) i samim tim i sut. Onaj koji bi trebalo da napreduje (Cvetkovic) ne napreduje. Igra sve isto sto je igrao i pre dve sezone pod onih nekoliko trenera, samo je pitanje da li ce to imati uticaja na utakmicu ili ne. Ni jedan novi potez, rezon, ma cak ni hir u igri za dve godine. Pa sto ne radi sam na sebi kad vec ne rade sa njim. A izem ti igraca kome kvalitet partije zavisi od protivnika i polozaja zvezda na nebu. Bice on igrac kao N.Ilic-znam to sto znam i ako je to dosta za pobedu-u redu je, a ako nije-zao mi je-samo dajte redovno platu.
Dakle, sama utakmica je bila prilicno lepa za gledanje. Bilo je svega sto treba. Partizan je prerano dao gas, pa je preopteretio masinu i pri kraju ostao bez goriva. Zvezda je imala puniju klupu, (opet) bolje rasporedjene faulove i ostavila je gorivo u kantici za kraj. Sudjenje? Nije uticalo na rezultat. Floskula koja se upotrebljava kad delegat nije zadovoljan sudjenjem ali to ne sme da kaze javno jer ce ga neko kritikovati. Tanko, ali je izdrzalo. Ovu utakmicu. Videcemo za ubuduc