Én végig lehalkitva néztem a meccset, és szerintem sem volt elfogult a bíráskodás. Mi keményebben védekeztünk a falból kilépve, és hát bizony néha ebbe becsúszik egy lerántás/ütés, bármi. Volt egy-két soft kiállítás nálunk, ez igaz, de nagyon nagy durvaságot a spanyoloknál viszont nem lehetett látni (szerintem). A bírók általi kompenzálás meg szerintem téves gyakorlat / szemlélet. Ha az egyik csapat durvább, akkor azt szankcionálni kell, de ettől még nem kell kevésbé komoly dolgokat a másik oldalon kompenzációképpen megfújni. Befolyásolhatja a meccset a kiállítások eltérő aránya? Hát nyilván. Megoldás? Nem kell annyit faultolni értelmetlenül. (Ld. az egyik esetet, amikor a védőnk mellett már elvitte valaki a labdát, betörve a 6osra, erre még azért jól visszarántjuk nyakánál fogva. Adnám neki a taslit az edző helyében. Gól és kiállítás, gratulálok fiam.)
Konkrét meccshez: nekem pl. nagyon pozitiv meglepetés volt, hogy befújták az utolsó 7est nekünk. Azt hittem, sima mellé, aztán annyi, amúgy magyaros végjátékként. Tovább lehetett volna engedni könnyedén. Ehhez képest volt egy szitu a végén, amikor Iváncsik kicsit meglökte a berepülő szélsőt, ő meg nagyot esett és lent is maradt egy darabig. Na, azt is meg lehetett volna 7esnek fújni, aztán mégse adták meg a bírók. Azon is jól meglepődtem.
Összességében nagy küzdés volt, tud harcolni ez a csapat. Bírózni meg szerintem általában felesleges, ez egy nagyon rossz beidegződés. (Vannak persze kivételek, ld. Örebro-féle meccselcsalások, vagy a koreai esetek a foci VB-n, nade az más lapra tartozik.)