Specem od treningu nie jestem (wogóle to słaby ze mnie menadżera), ale wątpię czy to możliwe. Ile wzrostu musiałby mieć ten PG/SG? I jakie skille początkowe? Jeśli wysokie, to ile taki gracz kosztuje? :)
Niech ma 5,5,5,7. Potrzebuje 16 skoków (zakładam że 2 skoki w ID wpadną później przy treningu OD). Zawodnik o wzroście 190 da radę tyle skoków zrobić w pierwsze 2 sezony - to wiem z doświadczenia własnego, zwłaszcza że z treningu powiązanego i tak dostanie pewnie z dodatkowe 2-3 skoki, więc startowe może mieć nawet niższe.. Jeśli chodzi o koszt takiego zawodnika, to ciężko powiedzieć bo największy wpływ na ceny mają jednak potencjał i staty główne. Z supergwiazdy jesteś w stanie zrobić super zawodnika na praktycznie każdy poziom klubowy, a ich ceny na TLu są dużo niższe niż historyków.
Czyli przez pierwsze 5 sezonów z zawodnika nie mamy korzyści, a wręcz przeszkadza (bo musi grać jako C), a dopiero potem możemy z niego korzystać, ale też nie w pełni (bo pilnujemy minut i formy). A gdybym kupił wytrenowanego, to grałby u mnie po 100 minut w tygodniu przy treningu formy i korzyść z niego miałbym większą.
Z kolei ja nie jestem specem od formy bo nigdy jej nie trenowałem. Chcesz powiedzieć że trenując formę możesz jechać tydzień w tydzień po 100 minut zawodnikowi a on będzie ciągle sprawny? Nie chce mi się w to wierzyć. Może to potwierdzić ktoś kto ma duże doświadczenie z treningiem formy?
A skoro trening jest opłacalny, to czemu wogóle istnieje lista transferowa? Albo ile teamów z PLK doszło tam dzięki treningowi?
TL istnieje bo efektywny trening to trening 3 zawodników więc pozostałą część składu trzeba kupić. Poza tym bez TL trening nie mógłby być opłacalny bo gdzie miał byś ten zysk wyrabiać skoro nie miałbyś gdzie sprzedać zawodników ? :)