No i wywołaliście wilka z lasu :)
Zamknąłem przed chwilą 6 zespołów - 4 z V lig, 2 z IV i... 1 z III. Żeby było weselej, to ten z trzeciej zajmuje w chwili obecnej pierwsze miejsce w swojej konfie (pierwsza 100 naszego kraju) i kto wie, może ugrałby awans w tym sezonie. Ale już nie pogra. Tym razem na strop "szajki" wpadliśmy dzięki zgłoszeniom dwóch menadżerów, którzy dość często tu się udzielają. Nie będę pisał kto, bo nie wiem, czy tego chcą, ale... dzięki chłopaki :)
W każdym bądź razie dwa zespoły z tej 6 grały już ponad 600 dni w BB (dokładnie 643 i 614), jeden trochę ponad 200, więc trzeba przyznać, że poświęcili nieco czasu tej grze. Nie wiem, czy gra im się znudziła, czy po prostu tak kiepsko im szło, że stwierdzili iż bez oszustw daleko nie zajdą. W każdym bądź razie podejrzewam, że te 6 ekip było prowadzone przez 1-3 użytkowników, którzy próbowali pomagać sobie wzajemnie. Jak widać, udawało się to przez jakiś czas, ale w końcu sprawa została załatwiona.
Tak jak pisałem już nie raz - wcześniej czy później 99% oszustw wychodzi na jaw. A my nie traktujemy łagodniej tych, którzy grają już dość długo, są w wyższej lidze, czy wykupili supka (miałem kiedyś taki przypadek) - wszyscy tracą kluby tak samo, jeżeli na to zasłużyli.
No dobra, starczy tego dobrego. Idę zamknąć dwa kolejne. Tym razem sprawa prosta - koleś dostał w lutym ostrzeżenie (+ grzywna) za posiadanie dwóch klubów, jeden stracił, ale widać był do niego tak przywiązany, że założył sobie kolejny (może po prostu bardzo lubi cyferkę 2). Teraz straci oba, więc powinno mu się to spodobać.