Kiedyś ktoś mi mówił, że Orest Lenczyk nam zrobi LM i jak było?
Smuda miał czynić cuda i jak było? ;)
Levy zrobi LM i będzie jak będzie czyli z Orestem i Frankiem.
Bez przesady panowie. Moim zdaniem Urban jest bardzo dobrym trenerem. To on zdobył mistrzostwo i puchar kraju i ma doświadczenie z Hiszpanii.
Co do formy to masz trochę racji, ale problem leży gdzie indziej. Mi się wydaje, że w głowie piłkarzy, bo media i kibice wywierają presję i stres jest trudny do opanowania.
Najgorzej ze stresem jest przez pierwsze dziesięć minut, potem ona schodzi.
Ja wiem dobrze sam, bo jestem piłkarzem w IV ligowym ekipie. Wychodzisz na boisko u Ciebie przechodzi myśl, żeby nie dać plamy, niczego spieprzyć. Bo piłkarz myśli tylko o meczu... będę bohaterem lub antybohaterem. Tak to jest.
Smutne jest to, że po raz kolejny nie potrafimy przygotować drużyny na najważniejszy mecz. Tyle jest warta polska myśl szkoleniowa. Powinniśmy się uczyć od Czechów. Coś czuję, że gdyby Stasiu Levy miał tak szeroką i dobrą kadrę do dyspozycji jak Urban w Legii to by zrobił LM;-)
Polska myśl szkoleniowa idzie moim zdaniem w lepszym kierunku. Coraz więcej stawiają na polskich piłkarzy, bo kiedyś był trend na cudzoziemców. Była przewaga cudzoziemców niż polaków i rzadko stawiali na młodego zawodnika ;)