BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt dziewiąty

czik cziak on de najt, akt dziewiąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244524.342 in reply to 244524.340
Date: 8/27/2013 6:54:02 PM
Overall Posts Rated:
9494

Kiedyś ktoś mi mówił, że Orest Lenczyk nam zrobi LM i jak było?
Smuda miał czynić cuda i jak było? ;)
Levy zrobi LM i będzie jak będzie czyli z Orestem i Frankiem.

Bez przesady panowie. Moim zdaniem Urban jest bardzo dobrym trenerem. To on zdobył mistrzostwo i puchar kraju i ma doświadczenie z Hiszpanii.

Co do formy to masz trochę racji, ale problem leży gdzie indziej. Mi się wydaje, że w głowie piłkarzy, bo media i kibice wywierają presję i stres jest trudny do opanowania.
Najgorzej ze stresem jest przez pierwsze dziesięć minut, potem ona schodzi.

Ja wiem dobrze sam, bo jestem piłkarzem w IV ligowym ekipie. Wychodzisz na boisko u Ciebie przechodzi myśl, żeby nie dać plamy, niczego spieprzyć. Bo piłkarz myśli tylko o meczu... będę bohaterem lub antybohaterem. Tak to jest.

Smutne jest to, że po raz kolejny nie potrafimy przygotować drużyny na najważniejszy mecz. Tyle jest warta polska myśl szkoleniowa. Powinniśmy się uczyć od Czechów. Coś czuję, że gdyby Stasiu Levy miał tak szeroką i dobrą kadrę do dyspozycji jak Urban w Legii to by zrobił LM;-)

Polska myśl szkoleniowa idzie moim zdaniem w lepszym kierunku. Coraz więcej stawiają na polskich piłkarzy, bo kiedyś był trend na cudzoziemców. Była przewaga cudzoziemców niż polaków i rzadko stawiali na młodego zawodnika ;)

This Post:
00
244524.343 in reply to 244524.342
Date: 8/27/2013 7:15:23 PM
Overall Posts Rated:
00
legia jest dobra druzyna w stosunku to polskiej ligi. Natomiast na LM za słaba. Mistrz Polski,zdobywca Pucharu Polski,w el.LM z trudem pokonuje TNS+dwa remisy z Molde+dwa remisy ze Steaua. Nie powiecie mi chyba,ze legia powinna awansowac. Z taka gra,forma?? W LM trafiliby na Real czy Chelsea i dopiero by było. B.dobry skład,wysokie pensje,reprezentanci roznych krajow,nawet głosne nazwiska piłkarzy mogacych przyjsc(saviola,lazovic czy nawet aimar). Za bardzo napompowano balonik. Ze jak legia nie wejdzie to juz nikt. A ja uwazam,ze gdyby w el.LM grał Slask to awansowałby to fazy grupowej. Genialne 3mecze Slaska w LE i 1 ciut słabszy w Czarnogorze.

Message deleted
From: oliwex

This Post:
00
244524.345 in reply to 244524.344
Date: 8/28/2013 1:48:40 AM
Overall Posts Rated:
1212
Ja podam inny przykład.Rok temu równo były organizowane mistrzostwa świata dzieci drużyn szkolnych pod patronatem danone.Impreza stadion narodowy wszedzie serki rozdawali i tak dalej.W finale grała korea pólnocna z chinami chyba i o dziwno śledząc te mistrzostwa okazało się że koreańcy wygrali cały turniej bez strzelenia lub stracenia bramki w regulaminowym czasie gry.Każdy mecz rozstrzygali w karnych i finał 5:3 w karnych.TO obrazuje też Polską myśl szkoleniową,że polacy jesli już mają myśl to w drużynach młodziezowych wystawiani są ludzie nie dobrzy technicznie,ale bardziej rozwinięci siłowo i szybkościowo,dzieki czemu owszem wygrywamy turnieje lub dochodzimy wysoko[patrz.U21,U18 w piłce nożnej] ale w późniejszych czasach już nasi ludzie nie mają techniki i nie mogą rywalizować na wysokim poziomie.

From: Mario
This Post:
11
244524.346 in reply to 244524.345
Date: 8/28/2013 2:09:21 AM
Overall Posts Rated:
605605
Legia remis Warszawa... i tyle.... kolejny nie zasłużony remis :/
Kiedy przestanę słuchać że nasze kluby grają z ambicją i to za mało? Kiedy się nauczą że w profesjonalnym futbolu, ambicja, wola walki i dobre przygotowanie kondycyjne to PODSTAWA za którą się nie chwali! Mamy słabsze umiejętności i tyle. To nie przypadek że 17 lat nie potrafi sie Polski klub zakwalifikować do fazy gr. LM.
Legia w 10 minut zawaliła cały szczęśliwy los z przed tygodnia.
Mówiłem że Rumuni nie mogą tyle pudłować.
To że Legia miała 60% posiadania piłki nie znaczy że grę prowadziła. Bo chyba w strzałach było 16 do 6 dla Rumunów.
Mecz ustawiony w 10 minutach i w 100% kontrolowany. Jak kozlik napisał... jakby chcieli to by strzelili goście 3 bramke, a sądzę że jakby chcieli to i kolejne :/
Jeden gracz Legi zagrał całe eliminacje na poziomie i wszyscy wiemy który... ale to fatalnie świadczy o drużynie.

This Post:
00
244524.347 in reply to 244524.346
Date: 8/28/2013 3:30:32 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
a ja tylko dodam że począwszy od Lesnodorskiego, Urbana i na piłkarzach kończąc to jak słuchałem wcześniejszych wypowiedzi to oni byli pogodzeni, że LM to nie dla nich a zagraja w LE. Trafiła sie naprawde duża szansa żeby grać w LM bo Stjeła wcale super nie grała i była do przejścia, moim zdaniem zaprzepaszczona szansa na kolejne lata :)

From: w4ldas

This Post:
11
244524.348 in reply to 244524.346
Date: 8/28/2013 4:17:14 AM
Overall Posts Rated:
2929
Jak kozlik napisał... jakby chcieli to by strzelili goście 3 bramke, a sądzę że jakby chcieli to i kolejne :/

Bzdura. Nie strzelili bo nie dali rady, a nie dlatego że taki mieli kaprys. Nie sądzę, żeby w ostatniej fazie eliminacji LM Steaua kierowała się kaprysami.

This Post:
22
244524.349 in reply to 244524.341
Date: 8/28/2013 7:29:35 AM
Overall Posts Rated:
455455
Widze, że trzeba czarno na białym :))

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71...

proszę...

a tu jeszcze dla przypomnienia sytuacja z Bukaresztu.

https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/s720x7...

From: Jax

This Post:
00
244524.350 in reply to 244524.349
Date: 8/28/2013 7:56:13 AM
Overall Posts Rated:
773773
dla fanatyka Legii nawet jak była spalony to go nie było i żadne obrazki tego nie zmienią ;-)

Oczywistym jest też że sędziowie przekręcili Legię :-))

Last edited by Jax at 8/28/2013 8:14:25 AM

From: Huanito

To: Jax
This Post:
11
244524.351 in reply to 244524.350
Date: 8/28/2013 8:19:39 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
wszyscy się w tym sezonie uwzięli na Legię - sędziowie ślepi i chyba jacyś przekupieni, widzą spalone, których nie ma, nie uznają dobrych bramek, gwiżdżą wybitnie pod rywali :/

w naszej ekstraklasie to samo...do tego faworyzowanie Górnika i Lechii, jakim cudem Legia ta najlepsza drużyna w PL jest na 3 miejscu? to są jakieś kpiny! grajkowie same sławy i indywidualności o technice Brazylijczyków, idealne przygotowanie kondycyjne, taktyczne, organizacja klubu na najwyższym poziomie, a wyników brak...ale to przecież nie wina Legionistów, to ten cały zaściankowy, prowincjonalny świat się na nich uparł...okradziono ich z w pełni zasłużonej LM, a teraz jeszcze chcą odebrać mistrza PL ;)

Last edited by Huanito at 8/28/2013 8:20:05 AM

This Post:
00
244524.352 in reply to 244524.347
Date: 8/28/2013 8:23:12 AM
Overall Posts Rated:
605605
a ja tylko dodam że począwszy od Lesnodorskiego, Urbana i na piłkarzach kończąc to jak słuchałem wcześniejszych wypowiedzi to oni byli pogodzeni, że LM to nie dla nich a zagraja w LE. Trafiła sie naprawde duża szansa żeby grać w LM bo Stjeła wcale super nie grała i była do przejścia, moim zdaniem zaprzepaszczona szansa na kolejne lata :)

Moim zdaniem od początku była poza zasięgiem... ale mega szczęście na wyjeździe czasem się zdarza... ale 2 mecze fartem nie przejdą:/ a szkoda...

a w mediach te wypowiedzi przed meczem że to najlepsza szansa od 17 lat na awans to mnie rozwalała:) Prawda taka że na papierze Wisła miała największe szanse na awans, gdyby Strąka i Majdana w składzie nie było.

Advertisement