Čudni ste. Niko nije rekao da trebaju novac dobijati prvoligaši, kao što ni sad ne dobijaju. Jedino prvoligaši i ne dobijaju. Sve ostale lige nagrađuju svoje pobjednike. I to je jako glupo. Srazmjerno kvalitetu lige treba da postoje i nagradni fondovi i šta je tu čudno.
KK Invalid ima platu od nekih 450k i ni to im nije smetalo da razvale Bosenske Tigrove oba puta i mnoge druge jače timove iz svoje lige. Hoću reći da nije sve u platama i da svakako ko je dobar menader može da složi ekipu za prve lige, a nekome ni bog ne može pomoći kao što je to Doc Holliday da uđe u nju.
Ja sam samo se trudio biti konstruktivan i nikako nisam rekao da je predlog savršen. U stvari to i nije bio predlog nego moje razmišljanje na glas.
Penta je ljudi 25:0 rezultati koji su postali simptomatični, a ne novac. Poenta je da igra postane zanimljiva, ne samo prva liga, nego sve ostale, pogotovo druga. A vi plata, pa plata. Ko sivonje.
Svaka tebi cast na razavljivanju oba puta ali nema potrebe da lazemo ko je imao kakve plate i koje drzao krkane sa po 250k u ekipi, da ne ulazim u druge detalje, nadam se da si moralno zadovoljen.
Nego da se vratimo na nagradne fondove.
Sta bise postiglo tim uvodjenjem? Evo npr. ko igra teamHB (rukomet) tamo isto imaju ta nagradjivanja, ali razlika izmedju prvog i sestog u ligi je 100k. Npr. prvak druge lige sad dobija 1m za ulazak, a u prvoj bi nekom logikom prvak trebao dobiti nekih 1,2m (da ne pretjeramo, a tako je slicno nesto i na rukometu, bar sto se tice druge i trece lige).
Po meni prvo sto bi se dobilo je rast cijena igraca, sto ne bi bilo lose, ali vjerovatno bi taj rast bio abnormalan i mozda bi cak dosao u rang onih cijena kad smo kupovali centra od 30k plate za 2 miliona. Mozda bi ovo bilo dobro a mozda ne bi ali eto.
Drugo, po meni bitnije, na tom istom rukometu vidi se velika razlika izmedju igraca iz prve lige i ostalih, upravo zbog tih nagrada, jest da taj novac utice kasnije na druge stvari, tipa dvorane sto tamo nije uredjeno ali eto, napravila se prevelika razlika, pogotovo prema nekom ko je tek poceo da igra.
I na kraju da kazem da se ta ideja meni ne svidja, mislim da bi donjela vise loseg nego dobrog za BB. Dok ideja oko subvencija reprezentativaca nije losa, ali bi se dalo malo to razraditi