BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Nedostaci Buzzer-a

Nedostaci Buzzer-a

Set priority
Show messages by
This Post:
00
198021.34 in reply to 198021.33
Date: 1/28/2012 10:26:52 AM
Overall Posts Rated:
12781278
Upravo tako...bilo bi glupo da novac dobijaju samo prvoligaši,koji su i onako već duplo jači od bilo kojeg tima iz nižih liga....
Kao što je i Gule rekao,u tom slučaju niko od nas ne bi ni prišao ovoj eliti iz prve;)...
Dajte lovu za sve i tako će svi biti bolji i konkurentniji:)

This Post:
11
198021.35 in reply to 198021.34
Date: 1/28/2012 11:02:29 AM
Overall Posts Rated:
437437
Nigdje ni u jednom postu ne piše da bi samo prvoligaši dobijali novac, kao nagradu, zavisno od plasmana u ligi. Naravno da bi u svim ligama trebalo uvesti novčani podsticaj timovima koji se takmiče. U suštini, ta vrsta nagrade postoji i sad, ali je dobijaju samo pobjednici nižih liga od prve. I to "samo" pobjednici, što je "po meni" nepravedno. Zbog tih razloga imamo sada timove koji namjerno ispadnu u drugu ligu, kako bi dobili milion povratkom u prvu (mislim taj milion je samo jedan u nizu beneficija, da ne nabrajam ostale, koji timovi u prvoj ligi dobijaju rasprodajom timova), i na taj način stalnim rasprodajama uništavaju draž takmičenja u elitnoj diviziji.

This Post:
00
198021.36 in reply to 198021.32
Date: 1/28/2012 11:04:56 AM
Overall Posts Rated:
876876
A kad bi prvoligasi dobijali novac za mjesta u ligi sta mislite koliko bi drugoligasa ili treceligasa uspjelo uci u prvu ligu poslje? I da li bi ikad ti drugoligasi bili konkurentni u prvoj ligi? Da je tako sta mislis da bi sad Party bio kod nas prvi na kraju ili da bi Leonida bio prvi, nego bi Dado, Muljito, Vuk, Bevzil i ostala kompanija ubjedljivo dominirala nad ostatkom lige.

Sad sta je po vama bolje, da istih 5-6 ekipa dominira, da durgih 5-6 ekipa se bori za play off i da svake sezone u prvoj ligi imamo po 3-4 ekipe koje ce se konstantno mjenjati, malo igrati u prvoj malo u drugoj bez tendencije napretka.

Lako je rec daj sad lovu za rezultat kad ga imam, pa da tu i ostanem, a da nije ovakvog sistema kakav je sad ne bi nikad ni imali rezultat, nego bi se gurali za eventulani opstanak i to ako imamo srece.

Kao prvo da sam ja rekao crno ti bi rekao bijelo i tako je to uvijek. Prava duša od čovjeka, milina te imati za sagovornika.

Naravno da sam i o tome razmišljao i nakon svega skontao sam da je to realnost, a u ovoj igri se teži relnosti. Znači dobri menadžeri se i nalaze u prvoj ligi, zato što su najbolji, a ne slučajno tako da se treba malo više pomučiti da bi ih istisnuo iz prve lige, kao što je i u stvarnom životu i svim normalnim žiotnim situacijama.
Mislim da je to normalnije nego što se ovo pretvorilo da smo ove sezone, a sigurno i sledeće, imali da ligaško kolo od 8 utakmica, 3 i više utakmica se završi sa 25:0 zato što je to po Guletu super taktika za ove lošije ekipe da za 4-5 sezona (kao što su mnogi uradili i rade) probali da budu prvi. Glupost da ne može biti veća
ali neka., Gule će mene već demantovati i pokazati kako je on pametniji. Čovjek je nevjerovatan, kad god se ja javim (bilo šta da je u pitanju) on mora da pokaže kako je pametan. Majstore pa pokaži mi to u utakmicama, a ne da te stalno odvaljujem!

This Post:
11
198021.37 in reply to 198021.36
Date: 1/28/2012 11:11:55 AM
Overall Posts Rated:
876876
Čudni ste. Niko nije rekao da trebaju novac dobijati prvoligaši, kao što ni sad ne dobijaju. Jedino prvoligaši i ne dobijaju. Sve ostale lige nagrađuju svoje pobjednike. I to je jako glupo. Srazmjerno kvalitetu lige treba da postoje i nagradni fondovi i šta je tu čudno.
KK Invalid ima platu od nekih 450k i ni to im nije smetalo da razvale Bosenske Tigrove oba puta i mnoge druge jače timove iz svoje lige. Hoću reći da nije sve u platama i da svakako ko je dobar menader može da složi ekipu za prve lige, a nekome ni bog ne može pomoći kao što je to Doc Holliday da uđe u nju.
Ja sam samo se trudio biti konstruktivan i nikako nisam rekao da je predlog savršen. U stvari to i nije bio predlog nego moje razmišljanje na glas.

Penta je ljudi 25:0 rezultati koji su postali simptomatični, a ne novac. Poenta je da igra postane zanimljiva, ne samo prva liga, nego sve ostale, pogotovo druga. A vi plata, pa plata. Ko sivonje.

Last edited by Partibrejkers at 1/28/2012 11:16:49 AM

This Post:
00
198021.38 in reply to 198021.35
Date: 1/28/2012 12:09:38 PM
Overall Posts Rated:
12781278
Naravno da nije,ja sam se samo nadovezao na Guletov post,u kojem je govorio o prvoligašima isključivo,i na JoccY-ev...JoccY je govorio o tome kako bi trebali biti nagradjivani svi timovi,a ja sam samo to potvrdio...

A sad par riječi za našu ljudinu i legendu Party-a.....
Ti nisi vidovit da znaš šta će biti u budućnosti ili možda jesi?!
Što se tiče moga tima,za njega tek dolazi pravo vreme....rezultati su mi u drugom planu,posvetio sam se nadogradnji dvorane,
i treniranju mladih igrača...kada dvorana bude imala kapacitet barem 20K i kada ovi igrači budu istrenirani,tada ćeš da vidiš ko sam ja!...A uostalom,tebi je mnogo vremena trebalo da dodješ do prve lige,čak si 8 sezona proveo u drugoj,ispravi me ako griješim....ja sam tek u svojoj drugoj sezoni u drugoj ligi,za mene ima još vremena....

Igraš toliko dugo na Buzzeru a tek si u zadnje dvije sezone i napravio neke rezultate....
Barem ti nemoj pričati o uspjesima i rezultatima,smiju ti se ljudi...Dadoni (Ajax Jazz),Punoglavci,Muljavci i mnogi drugi elitni BIH timovi mogu se pohvaliti i pričati o tome,ali ti ne.....

Last edited by Владимир Владимирович Путин at 1/28/2012 12:34:03 PM

This Post:
00
198021.39 in reply to 198021.37
Date: 1/28/2012 12:24:49 PM
Overall Posts Rated:
12781278
Zaboravio sam da ti poželim sreću u narednim sezonama i da te zamolim da ostaneš u prvoj...želim da budeš tu kad ja dodjem u prvu,želim da igramo u istoj ligi da ti objasnim neke stvari u medjusobnim utakmicama;)...

This Post:
00
198021.40 in reply to 198021.39
Date: 1/28/2012 12:32:04 PM
Overall Posts Rated:
876876
Kako se igra ova igra možeš da pogledaš kako to radi menadžer tima KK Naprijed iz tvoje lige, a ne kao ti 5 sezona treće lige. Jad i bijeda. Neka ti on bude uzor, ne treba ti neki prvoligaški menadžer.
Što se tiče mene, istina 7-8 sezona II.4 lige koja je po meni uvijek bila najjača i najzanimljivija, a vidim i ove sezone. Puno zanimljivija nego Prva liga BiH, ovakva kakva jeste gdje pola utakmica se završi sa 25:0.
I molim te da se ne nadovezuješ jer mi namjera nije svadja nego biti konstruktivan, a tebi je samo cilj da se praviš pametan i da imaš više postova nego svi drugi menadžeri zajedno. Molim te poštedi me replike, budi drug i idi na forum gdje se daju loptice jedan drugom, jer je to baš kul.

This Post:
00
198021.41 in reply to 198021.40
Date: 1/28/2012 12:50:02 PM
Overall Posts Rated:
12781278
Rado bih te poslušao ali moram odgovoriti...
Taj isti kk naprijed sam pobjedio u medjusobnom duelu prošle sezone,nije imao nikakvih šansi protiv mene...
To mi je bila debitantska sezona u drugoj,bez mnogo problema sam završio na trećem mjestu u svojoj konf....imao sam niz od čak 11 pobjeda....ali sam na kraju odlučio prodati najboljeg igrača i posvetiti se ovome što sada radim...
Naravno,svaka čast za menadžera tima kk naprijed,ostvario je sjajan napredak u veoma kratkom vremenskom periodu,i ako je to mjerilo onda je bolji menadžer i od tebe,zar ne?.....
Proveo sam nekoliko nepotrebnih sezona u trećoj,isključivo svojim pogrešnim odlukama...prvih nekoliko sezona nisam trenirao igrače na pravi način i nisam bio strpljiv sa novcem,trošio sam ga na loše igrače itd.....
Kroz greške se uči,zar ne?

Meni nije namjera da se svadjam,ti si mene spomenuo u jednom od svojih postova,i ovo je samo posljedica toga...
Priznajem,prijedlozi su ti veoma dobri,ali si ti to sve pokvario na sebi svojstven način,provocirajući druge!

Ne znam da li je cool djeliti loptice ali je svakako mnogo bolje dodjeliti nekome lopticu nego provocirati!

U buduće ako ne želiš moje replike,ne spominji me uopšte i problem riješen.

Last edited by Владимир Владимирович Путин at 1/28/2012 12:54:29 PM

From: ...
This Post:
00
198021.42 in reply to 198021.41
Date: 1/28/2012 2:27:54 PM
Overall Posts Rated:
104104
Jbt šta bih trebao reći ja koji ću biti još minimum 5 sezona u ovoj neizlaznoj III ligi

This Post:
00
198021.43 in reply to 198021.42
Date: 1/28/2012 2:44:26 PM
Overall Posts Rated:
12781278
Ma čovjek je smiješan...svaki put kada udjemo u raspravu,moli me da mu se ne obraćam...i tako iznova...spomene me i onda moli da ja prestanem hahaha

This Post:
00
198021.44 in reply to 198021.37
Date: 1/28/2012 3:37:41 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Čudni ste. Niko nije rekao da trebaju novac dobijati prvoligaši, kao što ni sad ne dobijaju. Jedino prvoligaši i ne dobijaju. Sve ostale lige nagrađuju svoje pobjednike. I to je jako glupo. Srazmjerno kvalitetu lige treba da postoje i nagradni fondovi i šta je tu čudno.
KK Invalid ima platu od nekih 450k i ni to im nije smetalo da razvale Bosenske Tigrove oba puta i mnoge druge jače timove iz svoje lige. Hoću reći da nije sve u platama i da svakako ko je dobar menader može da složi ekipu za prve lige, a nekome ni bog ne može pomoći kao što je to Doc Holliday da uđe u nju.
Ja sam samo se trudio biti konstruktivan i nikako nisam rekao da je predlog savršen. U stvari to i nije bio predlog nego moje razmišljanje na glas.

Penta je ljudi 25:0 rezultati koji su postali simptomatični, a ne novac. Poenta je da igra postane zanimljiva, ne samo prva liga, nego sve ostale, pogotovo druga. A vi plata, pa plata. Ko sivonje.

Svaka tebi cast na razavljivanju oba puta ali nema potrebe da lazemo ko je imao kakve plate i koje drzao krkane sa po 250k u ekipi, da ne ulazim u druge detalje, nadam se da si moralno zadovoljen.

Nego da se vratimo na nagradne fondove.

Sta bise postiglo tim uvodjenjem? Evo npr. ko igra teamHB (rukomet) tamo isto imaju ta nagradjivanja, ali razlika izmedju prvog i sestog u ligi je 100k. Npr. prvak druge lige sad dobija 1m za ulazak, a u prvoj bi nekom logikom prvak trebao dobiti nekih 1,2m (da ne pretjeramo, a tako je slicno nesto i na rukometu, bar sto se tice druge i trece lige).

Po meni prvo sto bi se dobilo je rast cijena igraca, sto ne bi bilo lose, ali vjerovatno bi taj rast bio abnormalan i mozda bi cak dosao u rang onih cijena kad smo kupovali centra od 30k plate za 2 miliona. Mozda bi ovo bilo dobro a mozda ne bi ali eto.

Drugo, po meni bitnije, na tom istom rukometu vidi se velika razlika izmedju igraca iz prve lige i ostalih, upravo zbog tih nagrada, jest da taj novac utice kasnije na druge stvari, tipa dvorane sto tamo nije uredjeno ali eto, napravila se prevelika razlika, pogotovo prema nekom ko je tek poceo da igra.

I na kraju da kazem da se ta ideja meni ne svidja, mislim da bi donjela vise loseg nego dobrog za BB. Dok ideja oko subvencija reprezentativaca nije losa, ali bi se dalo malo to razraditi

Advertisement