ostatní manžeři tu nejsou pro reprezentaci a pro vás, ale vy pro ně. Jakkoliv nevděčně to zní, je to prostě tak a vždycky to tak bude.
Nemyslím, že je to tak, a jsem rád, že jsi tu svůj pohled na věc takhle promptně vyjádřil, protože se tím leccos vysvětluje.
Já tady jako trenér U21 nejsem pro manažery, kteří se mnou nekomunikují a díky svému sobectví (nebo jak to jinak nazvat) kašlou na hráče, který by mohl být jednou v NT. A myslím, že jim kvůli tomu klidně můžu vynadat.
Naopak jsem tu (a rád) pro ty, kterým na obou českých národních týmech záleží a věnují se svým hráčům, jak to jde. Když to vezmu podle sebe - v době, kdy jsem nebyl kouč U21 - jsem měl za svou povinnost, abych trénoval svého prvního dobrého hráče Lorence tak, jak si tehdejší trenér U21 přál, a změnil jsem mu i trénovanou pozici, i když jsem si o tom myslel tehdy svoje (dnes vím, že to byl správný požadavek, samozřejmě). A byl jsem dokonce i hrdý na to, že mám v týmu kandidáta repre, i když tam nakonec odehrál jen pár zápasů.
Takže můj pohled je ten, že vztah manažeři - repre je obousměrný, a vždycky se rád potřebám NT přizpůsobím v klubu. Rozhodně to nevidím tak, že trenér NT, ať už to bude kdokoli, je tady kvůli mě. A doufám, že tak to vidí většina z nás, klubových manažerů. Nebo alespoň ti z nás, kdo vidí dál, než na svůj vlastní týmový dvoreček.