BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [U21] Diskusia [VI]

[U21] Diskusia [VI]

Set priority
Show messages by
This Post:
00
308917.332 in reply to 308917.326
Date: 4/2/2025 2:32:47 PM
Vidiečania
Extraliga
Overall Posts Rated:
8080
Second Team:
Vidiečania "B"
Vytvoriť silný NT tím je síce časovo náročnejšie, no taký tím má možnosť vydržať omnoho dlhšie ako U21. A dá sa ten tréning aj skombinovať. Ak máš hráča perspektívneho pre NT s pot min. 9, ideálne 10 (alebo je už súčasťou kádra) a vieš čo budeš najbližšie sezóny trénovať (a myslím že vďaka zajinovi to vieme úplne presne tí ktorí máme NT hráčov), tak tomu vieš na tých pár sezón nájsť a prisposobiť tréning hráča ktorý bude v U21.

A generuje ti to takto omnoho lepšie zisky ako ísť iba jednou cestou, plus nestrácaš na kvalite a výsledkoch.

Plus ešte jedna vec: tých 7-8 manažérov je málo. Na seriózny úspech s U21 sa bavme o min. dvoch generáciách hráčov, čiže sme na 15-16 ľuďoch (z ktorých isto všetci nebudú mať aj tím v utopii a uričte nebudú trénovať na 1 post troch hráčov). AJ teraz boli takí manažéri a asi nikdy nezmiznú, ktorí na to majú ideálne podmienky v III.lige, ale namiesto toho robia len 1, max 2 hráčov.
Ale späť k téme: Ak chceš urobiť poriadny výsledok na ME, tak najskôr je základ vyhrať Turnaj útechy, alebo byť najlepší z európskych tímov aby si ME organizoval doma. Bez toho to jednoducho v našom prípade je veľmi ťažko realizovateľné. A ak by aj hej a zvládol by si to (1.generácia hráčov, výsledok tréningu tých 7-8 manažérov dajme tomu), tak ideš na MS. Kde asi sa nechceš len zúčastniť, lebo možno už tam nemusíš nikdy byť. A kde sa ti samozrejme vymení generácia hráčov, ktorú bude trénovať ďalších 7-8 manažérov, keďže tí predošlí mali miesta na tréning plné pre predchádzajúci káder, ktorý si si plánoval vytvoriť inak, keďže základný skillset hráčov nepustil.

No a rátaj so šírkou kádra, ísť do toho s 12timi hráčmi v kádri ako je zvykom v kluboch je risk aby ti to vydržalo celú sezónu.

A realita: keď vyhráš voľby, tak to čo si si nastavil a dohodol, tak ovocie svojej práce uvidíš až o 3-4 sezóny.
Táto sezóna: 21-roční sú výsledok práce predošlého trénera.
Nasl. sezóna: aktuálne 20-ročných budeš dokončovať len 1 sezónu, čo je tiež práca predošlého trénera
Ďalšia sezóna: aktuálne 19-roční, už viac tvoja práca
Ďalšia sezóna: aktuálne 18-roční čerstvo draftovaní sa dostanú do U21, čo bude už tvoj káder. Ktorý ale nemusí byť, lebo môžeš prehrať ďalšie voľby

Last edited by jetomit at 4/2/2025 2:36:47 PM

Message deleted
From: Merimen

This Post:
00
308917.334 in reply to 308917.332
Date: 4/2/2025 3:44:43 PM
Merimen
II.1
Overall Posts Rated:
105105
Second Team:
XBS Somorja
Dám sem aj ja trošku, v prvom rade na slovensku je 7 líg, z toho 2 sú 3 div poloprázdne. Čiže máme okolo 40-50 tímov.
Z nich, niektoré trénujú pre NT, niektoré vôbec, niektoré na svoje potreby a veľa tímov stavia ešte len infraštruktúru. Tu je podľa mňa hlavný problém. Neverím, že nájdeme vôbec 10 trénerov pre u21 (dúfam, že sa mýlim). Ak by sme ich našli, dal by sa spraviť koncept, 2 sezóny trénovaní hráči a jedna odpadová, kde by proste ročník nemal kto trénovať. Ak by boli 2 tréneri na podkoš + 3 na perimeter obročník.

Ja som tu relatívne krátko a musím povedať, že mme si Ondy veľmi pomohol. Čo sa týka tréningov atď. Určite toto neber ako osobné útoky skôr snahu ostatných pomôcť.

Či už to bude Ondy, alebo hocikto sa na toto dá, máte moju podporu. Rovnako aj ak, viete o nejakom novom tíme, kľudne mi dajte vedieť, môžem skúsiť nadviazať kontakt. Sám viem, že pre nováčika je fórum trošku veľa naraz

This Post:
00
308917.335 in reply to 308917.334
Date: 4/2/2025 6:10:37 PM
Red Dragons BC
II.4
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
Junior Dragons
K poslednemu zapasu: nebola spravne nastavena taktika. Pre nedostatok casu, som taktiku nastovoval v praci cez mobil na 3-4 krat a posledne pokyny s 12 hracmi mi neulozilo. To, ze moj hrac odohral 48 minut na SF je len nahoda.

This Post:
33
308917.336 in reply to 308917.335
Date: 4/2/2025 7:11:48 PM
Red Dragons BC
II.4
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
Junior Dragons
O akej protekcii sa tu bavime? To snad toto nemyslite vazne.

This Post:
00
308917.337 in reply to 308917.334
Date: 4/3/2025 1:23:33 AM
DeividmanBB Team
II.3
Overall Posts Rated:
1616
Ja si myslim ze 10 manazerov sa najde. Ked sa im poradi co a ako maju trenovat da sa dosiahnut uspech.
Nie su tu vsetci debily, je tu aj dost skusenych manazerov.

This Post:
11
308917.338 in reply to 308917.329
Date: 4/3/2025 1:28:13 AM
Vidiečania
Extraliga
Overall Posts Rated:
8080
Second Team:
Vidiečania "B"
Ale som každú sezónu v úžase pretože už keď mi sám domáci manažér napíše že nechápe čo jeho hráč robí v U21, keď sám bol majiteľom alebo vlastní hráča o triedu lepšieho, ako ten čo je vo výbere a ten lepší sa nedostal ani len do kádra je nepochopiteľné. Všímam si to už nie prvú a ani druhú sezónu tak myslím že prišiel čas sa obrátiť na samotného Ondyho aby sme to pochopili..

Na toto možno ešte jedna reakcia: ak to tak je, prečo to tí manažéri píšu tebe? Nič osobné proti tebe, no nie si momentálne tréner u21 aby si im na to odpovedal. Ak taký pocit niekto má, na to je tréner u21 a úplne ideálne aj fórum. A vyriešia sa dve muchy jednou ranou, aj dostane konkrétny človek jasnú odpoveď a aj ožije fórum. A nie takto interne niečo živiť medzi sebou a rozoberať a potom po dvoch sezónach to tu vyhodiť na oči. Takto sa neriešia veci. Ak niekto má s niečim problém, tak to riešme sami za seba. Tiež si totiž tým nepomáhame ako komunita a veľkú motiváciu trénovať mladých hráčov pre u21 ste takýmito nepodloženými myšlienkami novým manažérom nedali. Nie je to hejt ale tak to pôsobí.

This Post:
00
308917.339 in reply to 308917.338
Date: 4/3/2025 1:34:36 AM
DeividmanBB Team
II.3
Overall Posts Rated:
1616
Dalsia vec je ta ze ti manazeri musia byt financne motivovani. Ja som to videl ako som za rok potiahol teraz dvoch hracov a to na obycajnej level 5 trenerovi a zarobil som pekne love.
Cize ten hrac co od 18 je trenovany je pri trenerovi level 6 a gym na level 2 napriklad velmi pekne spenazitelny. Teda nie je to zbytocne.
Nasledne je samozrejme dolezity koncept lebo potencial MVP a vyssi treba tahat aj smerom k NT.
Takze treba sa dohodnut kto bude co trenovat a koho aby to zas malo vyznam.

This Post:
00
308917.340 in reply to 308917.339
Date: 4/3/2025 1:47:17 AM
DeividmanBB Team
II.3
Overall Posts Rated:
1616
Dalsia vec na ktoru mnohy zabudaju alebo o nej nevedia je vlastnenie domacich slovenskych hracov. Ja som presedlal na koncept cisto slovenskeho timu a ti hraci a to este zatial nemam Ilcika mi generuju velmi pekne zisky na dresoch a tovaroch. Teda vlastnenie zahranicnych hracov nie je az take vyhodne ako vlastnenie kvalitnych slovenskych hracov. Najlepsie v NT aspon jeden az dvaja.
To je aj v sulade s tym ako je hra vytvorena.

From: chlebo
This Post:
00
308917.341 in reply to 308917.340
Date: 4/3/2025 2:12:33 AM
Gladiators Trencin
II.1
Overall Posts Rated:
5151
Second Team:
Trenchtown gangsters
Ak chceme niekde zacat, tak idealne hned.
Ako som pisal, ja aktuane trenujem 6ks 19r hracov, viem, ze sa niektori ku mne pridavali na zaciatku minulej sezony ... tak ak sa chce niekto pridat ku nam, tak sup pozriet 19r draftakov na trhu (ako sa tu uz pisalo, trening bude zamerany hlavne na podkos taktiky)
Ak by tento rocnik dosiahol dobry vysledok, bolo by super koncepcne vychovat nieco aj z aktualne 18r draftakov

Za mna, ak ma manazer team aj v utopii, vie do rocnika priniest 4-6 kvalitnych hracov, cize aj 4 manazeri vedia potiahnut jeden rocnik

This Post:
00
308917.342 in reply to 308917.337
Date: 4/3/2025 2:56:45 AM
Merimen
II.1
Overall Posts Rated:
105105
Second Team:
XBS Somorja
Ja som nikoho nechcel znevazovat, to vobec. Praveze opacne, ja tu mam dost velky respekt ku vsetkym. A presne ako pises, mozno staci len poradit ako trenovat co najefektivnejsie. Napriklad z pohladu elastics. Efektivne vyuzitie tohto "skryteho" modelu vie urcite vylepsit nedostatky napr trenerov a youth trenerov alebo absenciu gymu.

Ja sa k U21 budem realne vediet pridat dalsiu sezonu. Tuto som este potreboval zainvestovat do gymu, cize mi neostalo na nakup mladych hracov.

Tuto sezonu chcem hlavne potiahnut Zareckeho, ktory by mal byt dobry stavebny kamen pre buducosezonnu u21.

Dalsiu sezonu skusim dokupit k draftu mladych superstar a vytvorit nieco pre u21. Moja utopia je zatial v zaciatkoch, skusam tam spravit obranneho centra, ale este nemam zazemie, cize nejaka velka hviezda z neho nebude 🤣

Mohli by sme si to ale mozno trosku rozdelit, ze kto sa venuje akym hracom. Ja zlozenim mojho timu viem trenovat obvodakov. Podkos musim hravat na spravnych postoch.
Utopiu chcem spravit na podkosovu farmu.

Advertisement