BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt dziewiąty

czik cziak on de najt, akt dziewiąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244524.331 in reply to 244524.328
Date: 8/22/2013 5:43:16 AM
Overall Posts Rated:
9494
No miał szczęscie ;) Najlepiej w obronie grał Rzeźniczak-Dossa oni dużo spokoju wprowadzali i nie dali się uciec napastnikom z drużyny Bukaresztu. Może jedynie Dossa niepotrzebnie patrzył na sędziego, mógł biec i walczyć może jeszcze cośby dało.

W rewanżu musimy tak zagrać jak w II połowie. Biegać za piłką i zmusić rywala do strat a potem szybko i skutecznie atakować.

Kurczę szkoda, że Kosecki drugą bramkę spieprzył, ponieważ był minimalny spalony ;).

This Post:
00
244524.332 in reply to 244524.330
Date: 8/22/2013 5:53:13 AM
Overall Posts Rated:
9494
Niesamowite jest to, że Liga Mistrzów po 17 latach może się okazać osiągalna absolutnie minimalnym nakładem sił. Legii do remisu w Bukareszcie wystarczyło zaledwie 15 minut dobrej gry. W zasadzie to Legia nie zagrała jeszcze ani jednego naprawdę dobrego meczu (choćby takiego jakie grał Śląsk z Bruggią) w tych eliminacjach, ale ma wielką szansę awansować do wielkiej i nieosiągalnej LM.

Potencjał i możliwości Legii są według mnie dużo wyższe od tego co teraz pokazują i tak się zastanawiam kiedy odpalą...oby nie za późno;-) Chociaż nie wykluczone, że ten rewanż w Warszawie okaże się np. taki jak ten z Molde i Legia wcale nie będzie musiała się wznosić na wyżyny by awansować do upragnionej LM:D

Moim zdaniem tym razem nie będą grać mocno defensywnie, ale wierzę że mecz z Steauą było nauczką dla piłkarzy Legii.
Warto zwrócić uwagę, że środkowi obrońcy z Bukaresztu mieli ponad 190 cm wzrostu to Sagan czy Kucharczyk mieli dużo wygranych pojedynków główkowych.

LM będzie nasza!!! nikt jej nam nie odbierze.

This Post:
00
244524.333 in reply to 244524.332
Date: 8/22/2013 4:26:27 PM
Overall Posts Rated:
9494
Śląsk ja na razie ładnie remisuje z Sevillą 1-1. Ten Sobota po raz kolejny robi wielką różnicę i nie wiadomo, czy w rewanżu zagra ;)

This Post:
00
244524.334 in reply to 244524.333
Date: 8/27/2013 4:52:31 PM
Overall Posts Rated:
9494
No cóż moja ukochana Legia pokazała ambicję i charakter. Zostawili serce i zdrowie na boisku... a tu doświadczony sędzia i sędziowie za bramką wszystkiego nie ogarniają... W przyszłym sezonie będziemy bardziej ograni i zagramy w LM, bo dziś mecz był wspaniałym doświadczeniem dla drużyny z Warszawy, że mają duże umiejętności. Naprawdę podziwiam tych chłopaków i myślę, że potrafią grać. Cóż futbol bywa okrutny i nieprzewidzialny. Dobranoc i pozdrawiam z Ł3.

From: Thurin
This Post:
00
244524.335 in reply to 244524.334
Date: 8/27/2013 5:04:04 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Jedna wielka kupa. :)

This Post:
00
244524.336 in reply to 244524.334
Date: 8/27/2013 5:15:54 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Jak Wisła-Panathinaikos. Tam też nieuznany gol nas utopił.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
11
244524.337 in reply to 244524.334
Date: 8/27/2013 5:37:15 PM
Overall Posts Rated:
435435
No cóż moja ukochana Legia pokazała ambicję i charakter. Zostawili serce i zdrowie na boisku...
Naprawdę podziwiam tych chłopaków i myślę, że potrafią grać...

To ja chyba inny mecz oglądałem.
W obronie tragedia.
Nieudolny pressing.
Nieumiejętność gry pod pressingiem i utrzymania sie przy piłce.
Przeciwnik pokazał 10 minut gry, ustawił wynik i potem kontrolował przebieg meczu.
Czy któryś z zawodników Legi miałby szanse zagrać u przeciwnika w podstawowym składzie?
Nie licząc oczywiście bramkarza, który jest klasa dla siebie.
Podsumowaniem meczu powinny być słowa komentatora " mecz powinien rozpocząć sie od 10 minuty".

Last edited by Kac100 at 8/27/2013 5:48:10 PM

This Post:
22
244524.338 in reply to 244524.334
Date: 8/27/2013 5:37:49 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Zostawili serce i zdrowie na boisku... a tu doświadczony sędzia i sędziowie za bramką wszystkiego nie ogarniają...

Kurcze oglądałem mecz ale nie widziałem by sędzia lub któryś z sędziów bramkowych strzelił gola dla Rumunów....:) Teraz będzie gadanie, że przez sędziów Legła poległa ;) Jakby nie patrzeć to spalony przy bramce Kucharczyka był....podobnie jak Koseckiego w Bukareszcie....

Prawda jest taka, że Steaua była zdecydowanie lepsza w dwumeczu i w pełni zasłużenie awansowała do fazy grupowej LM. Tydzień temu jakby Legia przegrała 3-4 bramkami to też by nie byli za bardzo skrzywdzeni. Wywieźli szczęśliwy remis ( wynik zdecydowanie lepszy niż gra ) i już czuli, że mają awans w kieszeni....
Jednak Rumuni pokazali im już na początku meczu że "nie dla psa kiełbasa"...jak to mawiał mój dziadek Gdyby Steaua musiała strzelić trzeciego gola to pewnie by to zrobiła. Nie musiała więc umiejętnie się bronili....

Chociaż średnio przepadam za Legią to kibicowałem jej dzisiaj...jak każdemu polskiemu klubowi w pucharach. Ale teraz sobie myślę, że to chyba dobrze iż nie awansowali, bo na ten awans najzwyczajniej w świecie nie zasługiwali...no bo jak można inaczej określić ślizganie się po amatorach z Walii i przeciętniakiem z Norwegii? Teraz rywal ciut silniejszy i jest lipton. Ach strach pomyśleć co by było jakby wojskowi w tej rundzie trafili np na Milan, Ajax, Arsenal itd....

W przyszłym sezonie będziemy bardziej ograni i zagramy w LM

Taaaa....już 17 lat to słyszę

Cóż futbol bywa okrutny i nieprzewidzialny.

Okrutny? Tak.. .Nieprzewidywalny? Czasem tak....ale w tym przypadku było to do przewidzenia.

This Post:
00
244524.339 in reply to 244524.338
Date: 8/27/2013 6:23:30 PM
Overall Posts Rated:
00
Mnie wynik meczu wcale nie zdziwił. To co legia pokazała w meczach z Walijczykami a nastepnie z Norwegami i nawet ze Steaua to nie zasługiwało na LM. Rumuni awansowali zasłuzenie,chociaz dwumecz remisowy ,to Steaua kontrolowała to co działo sie na boisku,no moze pod koniec meczu Rumuni zluzowali co dało legii bramke. Nie sadze,zeby legionisci w przyszłym sezonie obronili mistrza i startowali w el.LM. Porazkami ligowymi z Ruchem,Lechia i odpadnieciem z LM,legia pokazała,ze niekoniecznie moze wyhrac lige w cuglach

This Post:
00
244524.341 in reply to 244524.338
Date: 8/27/2013 6:38:42 PM
Overall Posts Rated:
9494
Przy bramce Kucharczyka na 100% nie było spalonego. Na początku był przed bramkarzem, ale zanim Kosa jeszcze decyzji nie podjął, Kucharczyk wrócił na prawidłowe miejsca. Zobaczcie powtórkę, że obrońca Steauy z lewej strony słupka bramki (z Twojej strony jak patrzysz) był przed Kucharczykiem a po prawej stronie słupka bramki Kucharczyk był za obrońcą (myślę, że tylko taką sytuację widziałeś).

A co do Koseckiego w Bukareszcie był minimalny spalony (przyznałem się do tego i nie mam pretensji do sędziego), ale w Warszawie tego nie było.

Mam wrażenie, że nie ten mecz oglądałeś ;) Może za dużo piwa piłeś??? :P:P

W pierwszym meczu Steaua była lepsza, natomiast przy Ł3 to Legia była lepsza i gdyby sędzia uznał bramkę to awans by był.
Wogóle nie wiem dlaczego zmienili system gry. Ja jestem za tym aby była dogrywka i karne, bo taki mecz psuje dobro futbolu. Chodzi mi żeby było więcej emocji, dramatu itd.

Steaua umiejętnie się broniła? haha dobre bo straciła 3 bramki, którego sędzia jednego nie uznał ;). Moim zdaniem oni nie bronili się tylko mieli problem z stwarzaniem sytuacji, ponieważ środek boiska był zagęszczony. Legia grała twardo i prawie wszystkie piłki potrafili odebrać przeciwnikowi.

Jeśli Steaua w pierwszym meczu mogła wygrać wyżej niż zremisować to według Ciebie była lepsza? Mylisz się, Kuciak wykonał swoją robotę, bo rolą bramkarza jest pomaganie drużynie. Natomiast, to piłkarze Steauy powinni mieć do siebie pretensje niż do bramkarza, bo takie sytuacje trzeba umieć wykorzystać a oni zrobili kiepsko. Legia była skuteczniejsza... zaraz ktoś mi powie, że rumuni mieli kiepskiego bramkarza, albo fuksem trafili... ;)

Advertisement