Во едно се уверив дека издржливоста и тоа како влијае на резултатите,во купот со истите состави бевме и двајцата а јас изгубив со 16 разлика на неутрален терен а овојпат со 17 ама на негов терен и без помошта на Стојку.Сега да се играше финалето на купот сигурен сум дека ќе победам(се разбира да не се повреди Стојку)
Не знам зошто досега не си знаел. За стартер да може ефективно да одигра 30-35 минути мора да има 6-7 издржливост. Сите овие сезони јас мислев не ги тренираш издржливост бидејќи другиот тренинг ти е приоритетен (што е сосема ок). Исто многу пазете со играчи со 8-9 изржливост бидејќи се тешки за одржување на формата (знаат да претераат со минутажата а резервите зад нив да играат малку). Оптимално е издржливоста да се одржува меѓу 7 и 8 (за тоа треба еден тренинг на 1.5 сезона) откако ќе стигнат на тоа ниво играчите.
И не сега сите ова да го сфатите погрешно. Главниот тренинг има и мора да има приоритет. Издржливост се тренира еднаш во сезона кога ќе ти се утни тренингот или немаш три натпревари. Се надевам дека и ти Гари наскоро ќе се вратиш на тренирање репрезентативци, сега откако им ја среди издржливоста (што беше многу важно и за репрезентацијата).