BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Bazy roczników

[U21] Bazy roczników

Set priority
Show messages by
From: borczi

This Post:
00
247409.33 in reply to 247409.31
Date: 9/18/2013 4:15:46 PM
Overall Posts Rated:
593593
Kozlik...

Poza tym sprawdzanie grajków z potencjałem 6 to według mnie mija się z celem. Żaden allastar nie zbawi kadry.

Bardzo proszę, ale nie wprowadzaj w błąd ogółu co do rzeczywistości reprezentacji U21. Jesteś tu autorytetem, więc Twoje zdanie wiele osób może wziąć za wyrok.

Prostuję więc tę kompletnie fałszywą teorię!!! Wszyscy właściciele zawodników o potencjale Allstar - TRENUJCIE MOCNO!!! Nasz najlepszy zawodnik w SS10 w poprzednim roku to właśnie allstar! Jego SS10 to aktualnie 105 - wyprzedza następnych o cztery skoki... a ciągle jeszcze ma potencjał!!!

Wrzucam aktualne skille tego allstara:

12 5 17 16 17 7 13 10 3 5

Błagam - wytrebnujcie dla Polski w każdym roku takich trzech, a na pozycji SF będziemy ZBAWIENI:)))) hehe

A potencjał jest ważny dla wysokich (tu moim zdaniem jeśli się chce być najlepszym w roczniku, to supergwiazda to minimum).

Co do drugiej sprawy - sprawdzania zawodników o pensji 2000 ... w bazie od około 3000 jest aktualnie 400 zawodników. Uważam, że w pierwszym roku wysłanie przez skautów 400 maili z prośbą o dostosowanie treningu pod kadry, to naprawdę dużo. Oczywiście sprawdzam też zawodników z niższą pensją - ale tylko z potencjałem od MVP wzwyż - w tym wypadku robię to bardziej pod kadrę dorosłą... przynajmniej zrobiłem w zeszłym sezonie na prośbę Asty. Zawodnik z pensją niższą niż 3000 oczywiście ma spore szanse na występy w kadrze U21, ale musiałbym mieć niestety do rocznika 18-latków więcej skautów... tylko wtedy będzie miało sens ich wsparcie - jeśli jeden człowiek miałby wysłać 800 maili i potem pomóc tym ludziom w treningu, to taka "praca" będzie kompletnie nieefektywna. A na moje pytanie/prośbę o to, czy jest ktoś chętny do pomocy i skautowania nie dostałem ani PÓŁ maila:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)

This Post:
00
247409.34 in reply to 247409.32
Date: 9/18/2013 5:48:31 PM
Overall Posts Rated:
593593
Wprawdzie nie do końca zadowala mnie taka forma rankingu, ale rozumiem Twoje racje.

Napisz, jaki byś chciał.

This Post:
44
247409.36 in reply to 247409.35
Date: 9/18/2013 7:57:13 PM
Overall Posts Rated:
593593
Nie besztam Cię - masz prawo do swojego zdania z wyżyn doświadczenia wieloletniego - tak jak ja mam prawo bronić swojego.

Bardzo szkoda, że pominąłeś kolejny raz ważną rzecz, którą napisałem - powtórzę trzeci raz już na forum - sprawdzam (tak, jak rok temu) zawodników z niższą pensją. Powtórzę jeszcze raz - sprawdzam... i jeszcze raz - sprawdzam...

Masz rację co do jednego - obniżę potencjał tych sprawdzanych z niższą pensją - wcześniej jak pisałem szukałem od mvp.

Do tego coś co jest na tyle oczywiste, że nie pisałem - staram się codziennie sprawdzać całą TL i wyszukiwać graczy z Polski. Skauci niektórzy wspierają. Nie chcę przesadnie spamować wątku z "potencjalnymi kadrowiczami", bo i tak tylko ja tam piszę - chętnych do zakupu równie wielu, jak do pomocy w skautowaniu.

Co do Poradzisza... akurat Twoje zdanie kompletnie nie znajduje pokrycia w rzeczywistości. Wystąpił w sześciu meczach - raz był pierwszym strzelcem, dwa razy drugim, dwa razy trzecim, raz czwartym. Możesz znowu snuć fantastyczne rozważania, jakich skillów nam brakuje w kadrze U21, ale nie przekreślaj wartości takiego gracza dla kadry. Nie pisz bzdur o tym, że taki zawodnik "nie zbawi kadry", skoro był zdecydowanie najlepszym naszym zawodnikiem na SFie i jednym z najlepszych w każdym meczu. Dodam jeszcze słówko - w meczu z Francją Poradzisz był jedynym naszym zawodnikiem, który podczas swojego pobytu na boisku zanotował dodatni bilans +/-. Oczywiście super by było, gdybyśmy mieli pięciu lepszych od niego... ale nie mieliśmy ani jednego i w tym sezonie również nie będziemy mieli.

Piszesz o innych zespołach - i tu też wybiórczo niestety - jeszcze raz pokazuję, kto u Łotyszy grał na SFie w meczu z nami:

(26647537)

A u francuzów - oprócz Baude - jako podstawowy zawodnik na SFie grał w meczu z nami on:

(26358630)

Mówisz, że "pokonali Poradzisza głównymi skillami"? Ciekawe jakimi... akurat szukanie słabości w Poradziszu, to strzał kulą w płot.

Mam nieodparte wrażenie, że sporo Twoich uwag jest dlatego tak oddalonych od rzeczywistości U21, ponieważ patrzysz przez pryzmat wielkiego doświadczenia z dorosłą kadrą. A to jednak zupełnie inna bajka.

Last edited by borczi at 9/18/2013 8:08:49 PM

From: Pewu

This Post:
00
247409.39 in reply to 247409.37
Date: 9/19/2013 6:33:17 AM
Overall Posts Rated:
914914
Ok. Zgadzam się, że w tej rzeczywistości w jakiej byliśmy sezon temu Poradzisz był bardzo przydatny. Tylko jaka to była rzeczywistość skoro po 8 medalowych sezonach nie dość, że nie łapiemy się na pudło to nawet nie udaje się zająć 5-6 miejsca gwarantującego udział w barażach MŚ?

Chyba złej osobie zadajesz to pytanie.

From: Campos
This Post:
77
247409.40 in reply to 247409.39
Date: 9/19/2013 7:24:54 AM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Obserwując w ostatnim czasie forum, nasuwa mi się jedno spostrzeżenie:

kozlik - Naczelny Hejter Polskiej Sceny BB ;) zawsze coś znajdzie.. co mu się nie podoba.

Pomijając już po której stronie leży racja:) i czy hejty są zasadne czy też nie:)

Pozdrawiam
Campos

From: Pewu

This Post:
44
247409.42 in reply to 247409.41
Date: 9/19/2013 9:26:02 AM
Overall Posts Rated:
914914
kozlik - Naczelny Hejter Polskiej Sceny BB ;) zawsze coś znajdzie.. co mu się nie podoba.)

Bardzo mi miło:-) Człowiek chce pomóc i poświęca na to swój czas, a zostaje odebrany jako hejter...Niezmiernie się cieszę z tego zaszczytnego tytułu:D W takich chwilach wypada tylko powiedzieć: róbta co chceta i pójść w swoją stronę:P I tak też zrobię:-)

Zaraz, zaraz, czy mi to czegoś nie przypomina? Mam deja vu? Ależ tak! Przecież byłem atakowany w podobny sposób przez kozlika w innym wątku, jednak ja wytrzymałem 50 postów, a kozlik zaledwie 1. Teraz czujesz się jak ja kilka dni temu. Nie jest Ci teraz głupio? Ty zostałeś nazwany naczelnym hejterem (może pisać to należy z dużej, w końcu to jak tytuł), jeszcze raz, zostałeś nazwany Naczelnym Hejterem, a ja kłamcą i hipokrytą. W Twoim przypadku jest to uzasadnione, bo wiele Twoich "uwag krytycznych" to tak na prawdę jakieś dyrdymały. Dawno nie widziałem jakiegoś pomysłu z Twojej strony, siedzisz tylko z boku i komentujesz (a raczej atakujesz:)).

Ja traktuję Cie jak jakiś wielki wrzód na dupie, którego ciężko pozbyć się. Trzeba z nim jakoś żyć ;)

Last edited by Pewu at 9/19/2013 9:26:50 AM

From: Mario

To: Pewu
This Post:
00
247409.43 in reply to 247409.42
Date: 9/19/2013 9:34:29 AM
Overall Posts Rated:
605605

...traktuję Cie jak jakiś wielki wrzód na dupie...

hmmm innymi słowami nie potrafimy?

Advertisement