BuzzerBeater Forums

Poland - IV.29 > Sezon 13

Sezon 13

Set priority
Show messages by
From: Przemo

This Post:
00
149419.33 in reply to 149419.32
Date: 8/24/2010 12:42:05 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Draft jak draft, jeden lepszy drugi gorszy :-)
Ale tak naprawdę ten system draftu bardziej mi odpowiada...choć pewnie jak odbędzie się losowanie draftu to jak zwykle nie trafie na tych zawodników co chciałem)

From: sproket

This Post:
00
149419.34 in reply to 149419.33
Date: 8/24/2010 1:21:11 PM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
Liczę na szczęście, że mimo dosyć wysokiej pozycji, uda mi się zwerbować fajnych grajków:)

This Post:
00
149419.35 in reply to 149419.34
Date: 8/28/2010 12:54:14 PM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
Właśnie toczę ważny mecz, który w znacznej mierze zadecyduje o kolejności w GREAT8.

Początek jest wyśmienity, moi gracze nie pozwalają na wiele drużynie przeciwnej. Ale do czasu, niestety jeden z moich najlepszych graczy złapał kontuzje po niesportowym faulu niejakiego Alfredo Potiguar. Oby ona nie okazała się za poważna...liczę na to, że bez niego sobie poradzę. Będę wnosił o dyskwalifikacje zawodnika za takie niesportowe zachowanie :) (szkoda, że silnik gry nie przewiduje takich rozwiązań)

This Post:
00
149419.36 in reply to 149419.35
Date: 8/28/2010 2:40:49 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
No no, widać wyrastasz mi na głównego przeciwnika do finału, graty za wygrany mecz.

Ja dziś zaliczyłem kolejną spokojną wygraną, tylko w moim meczu trochę za bardzo system zamieszał, w pierwszej piątce miał grać Andrzej Dominko, ale system stwierdził że on będzie rezerwowym i za czym jego grał Loper, który miał być rezerwowym.

Coraz bardziej mnie ten silnik zaczyna wkurzać, nie dość że Ciesiek w sparingu złapał kolejną kontuzje i dzięki temu 2 treningi ma z głowy, to jeszcze takie cyrki w silniku meczowym wychodzą.

This Post:
00
149419.37 in reply to 149419.36
Date: 8/28/2010 4:48:40 PM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
Tak to już niestety jest, jak się ma ogromną przewagę nad przeciwnikiem. Trener częściej daje odpocząć pierwszej 5, z racji czego grają rezerwowi. Powiedziałbym to jest normalne w tym silniku gry, z mego doświadczenia.

Mecz wygrany, co cieszy...ale najbardziej to, że kontuzja nie okazała się groźna.

A co do przeciwnika w walce o awans...jeszcze daleka droga.

This Post:
00
149419.38 in reply to 149419.37
Date: 8/28/2010 6:02:42 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Tak to już niestety jest, jak się ma ogromną przewagę nad przeciwnikiem. Trener częściej daje odpocząć pierwszej 5, z racji czego grają rezerwowi. Powiedziałbym to jest normalne w tym silniku gry, z mego doświadczenia.

O tym to ja wiem, tylko że w moim przypadku było tak że w dzisiejszym meczu Andrzej Dominko miał zagrać w pierwszej piątce (nie zagrał nawet minuty w meczu), a podczas meczu okazało się że nie jest nawet ujęty jako gracz z pierwszej piątki. Za niego zagrał Loper, który miał siedzieć na rezerwie.

This Post:
00
149419.39 in reply to 149419.38
Date: 8/31/2010 8:54:34 AM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
Myślę, że jakoś rozsądnie ułożysz 2 najbliższe mecze, że żaden zawodnik nie straci treningu, bądź forma mu drastycznie nie spadnie...bo o tym, że wywalczysz kolejne zwycięstwo ligowe jestem spokojny.

2 ciekawe mecze szykują się w tej kolejce. Lider Great 8 z 4 zespołem w tabeli. Ostatnio zespół z Rybnika złapał zadyszkę, nie zanosi się, żeby zakończył serie porażek. A Wisła, myślę, że już jej nic nie powstrzyma od wygrania grupy. Tak trochę zbaczając z tematu, ale za to Wisła dołuje w Ekstraklasie (a szkoda). Jakby nie patrzeć "moja" Jagiellonia wygląda zdecydowanie lepiej:)
Mecz Wisły z Rybnikiem to tylko przedsmak tego co się będzie działo na Croatan Arenie:) Dwa zespoły które nie zaznały porażki od co najmniej 8 spotkań. Co tutaj dużo gadać, będzie ciekawie!!

This Post:
00
149419.40 in reply to 149419.39
Date: 8/31/2010 1:02:13 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Wisła ten mecz powinna spokojnie wygrać, choć powiem że ja czasami nie czaje posunięć taktycznych menadżera Wisły, on naprawdę dziwnie ustala skład, już nie wspomnę o taktyce. Ale widać że to się sprawdza, bo jakoś te zwycięstwa zbiera.
Twój mecz też powinieneś wygrać i to spokojnie, twój przeciwnik to raczej ma słaby skład, choć zemną wygrał ale to się nie liczy)

Co do piłki kopanej, to moje zainteresowanie nią strasznie ostatnio zmalało, reprezentacja gra totalną padake, kluby piłkarskie nie potrafią awansować do kolejnej rundy pucharów, dobrze że Lech miał farta i trochę broni honoru klubowej piłki.
Ale to i tak nie ma czym się delektować.

Podobnie robi też się w lidze koszykarskiej, reprezentacja pod wodzą wspaniałego kołcza Griszczuka przegrała dwa mecze, które spokojnie powinna wygrać. Do tego doszła jeszcze afera z Prokomem, który miał być zwolniony z części sezonu, dobrze że sponsor ligi postawił warunki, czyli Prokom gra w lidze i sponsor zostaje, albo Prokom nie gra w lidze i sponsor odchodzi.
Tutaj Roman czternesty miał ciężki orzech do zgryzienia bo Krauze naciskał i Tauron naciskał.
Ale skończyło się z happy andem, choć w cieniu tej afery przeszły inne rzeczy dość istotne dla przeciętnego kibica, ale o tym nie ma co się rozpisywać bo szkoda nerwów

This Post:
00
149419.41 in reply to 149419.40
Date: 8/31/2010 1:40:26 PM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
Wiesz co, czuję Twój ból z ostatniego meczu związanym z silnikiem meczowym. Mój najlepszy zawodnik wyszedł w pierwszym składzie, a zagrał przez 2 kwarty raptem 2 minuty. No to sobie nie potrenuje w tym tygodniu;/ Coś z tym silnikiem meczowym jest na rzeczy!!...a o tym, że dostaje lanie, to nie wspominając, ale jeszcze mecz się toczy.

Dokładnie nie wiem jak było z powołaniami przez Griszczuka, ale dla mnie jest zastanawiające gdzie są Logan, Ignerski?? Ale za to dobrze dzieje się, w młodzikach, ostatnio młodziki pokazali jak się gra:)

A przepraszam, akurat ten zawodnik złapał w ciągu tych 2 minut 3 przewinienia...trudno

Już po meczu.

Chciałbym pogratulować dla Menadżera Express Team świetnego widowiska, mecz miał kilka oblicz, ale się udało. Kiedy w ostatniej sekundzie 3 kwarty mój zawodnik cisną 3 z ponad połowy boiska wiedziałem, że musi ten mecz się skończyć dobrze.

Last edited by sproket at 8/31/2010 2:21:52 PM

This Post:
00
149419.42 in reply to 149419.41
Date: 8/31/2010 2:46:33 PM
Na Rowerze
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Tak jak się spodziewałem mecz spokojnie wygrasz, co lepsze zagrałeś mecz na luzie, wiec plus dla Ciebie.
Tak teraz patrze jeszcze na mecz Rybnika i Wisły, i stwierdzam że Rybnik popełnił kolejny raz ten sam błąd, czyli dał mecz na luzie, jak by dał normala, to by Wisłę spokojnie pykną. Normalnie menadżer Wisły ma naprawdę farta

Dokładnie nie wiem jak było z powołaniami przez Griszczuka, ale dla mnie jest zastanawiające gdzie są Logan, Ignerski?? Ale za to dobrze dzieje się, w młodzikach, ostatnio młodziki pokazali jak się gra:)

Logan, z tego co wiem to się wypią na reprezentacje, dostał to co chciał najbardziej, czyli polski paszport, a potem powiedział ja mam was gdzieś. Gdzieś był wywiad z Loganem na temat repry i tam się wypowiadał chyba krytycznie na temat grania dla naszego kraju.
Ignierski, to jest po operacji nadgarstka, teraz powoli zaczyna wchodzić w rytm treningowy, trenuje ostatnio ze Startem Lublin i czeka na jakąś ciekawą ofertę z zagranicy. Ostatnio nawet widziałem w centrum Lublina.

This Post:
00
149419.43 in reply to 149419.42
Date: 9/19/2010 3:22:23 PM
KilleRoy
II.4
Overall Posts Rated:
1313
No to faza play off można uznać za rozpoczętą.

Czyli teraz dopiero ujrzymy "prawdziwe" mecze. Będzie ciekawie...ale osobiście widzę, 1 głównego kandydata do zwycięstwa.

Z mojej strony, fajnie by było, powtórzyć wyczyn z ubiegłego roku, i zagrać w finale.

Advertisement