btw.miejsce dla mnie w lidze jest nie istotne.liczy sie tylko awans xd
Ewentualnie spadek. Tak na prawdę to są w lidze tylko trzy miejsca: dające awans, dające utrzymanie i spadek.
trafilem w drafcie mlodego jednego na tl'a drugi do treningu dla siebie nie wydawajac zadnych 50 pkt
Można i trafić nie wydając ani punktu, jest ponad 2% szans, że jak ktoś nie daje nic na draft to na pierwszym miejscu ustawi najlepszego zawodnika. Miałeś draft powyżej średniej, dostałeś 18-letniego MVP. Tymczasem to z tego co pamiętam, to w ponad połowie lig zwykle nie ma 18-latka z potencjałem większym niż supergwiazda. Więc ktoś może celować w draft a potem trafić wielkie nic. Za 30 punktów nie ma gwarancji, że wyłowisz najlepszego zawodnika w drafcie. 10 punktów na odkrycie wieku, i kolejne około 20 na skautowanie 18-latków. I nawet nie znamy ich oceny potencjału, wypadałoby wydać kolejne z 20 na odkrycie potencjału najlepszym 5- i 4-piłkowcom. A same 30 punktów kosztuje minimum 150k. A gdy ktoś chce je uzbierać szybciej, to nawet i 200k i ponad.
No i tego zawodnika z draftu sprzedałeś za 450k, czyli wcale nie jakieś wielkie kokosy, jakieś 200-300k. Czyli jakoś super opłacalne do podkładanie nie jest. Sporo tej kwoty można odrobić na lepszej frekwencji. A przecież z dalszego miejsca też można kogoś w drafcie trafić.
potankowalem budowalem hale i teraz jestem sobie w 4 lidze tankujac dalej.tankowac moge spokojnie z pensja na poziomie
A co szkodzi tankować i wygrywać? Zwłaszcza w V lidze, gdzie jest to najłatwiejsze. Dlatego uważam, że rada, żeby podkładać się w 5 lidze, nie opłaca się.