Czemu wysocy na TLu nie sprzedają się?
Może dlatego, że mają wysoką pensję? W końcu na całkowity koszt zawodnika w jakimś okresie składa się cena zakupu plus pensja wypłacana w tym okresie. Obecnie cena na TL-u kształtuje się na poziomie pensji płaconej przez sezon do dwóch. A więc jak ktoś planuje trzymać zawodnika dłużej niż sezon, dwa, to pensja zaczyna mieć większe znaczenie niż cena zakupu.
Jego staty :
Powiem tak - IS, RB, JS ma wyższe niż moi podkoszowi. ID oraz OD gorsze. Wg mnie w IV lidze jest on nieopłacalny.
Nie wiem co Ty mu trenujesz na PG/SG? Przecież JS oraz DV można trenować na pozycji PF więc nic nie trzeba kombinować. Trochę IS skoczy, co nie jest pożądane, ale tu wg mnie wychodzą błędy. Wg mnie zawsze należy zaczynać trening od obrony a nie od ataku. Przez to robią się zawodnicy nieproporcjonalni i mają przydatność nieadekwatną do pensji. Bo potem jeszcze rzuty skoczą raz lub dwa razy jako bok przez przypadek i nagle grajek ma rzuty wyższe o 3 niż obronę. Wg mnie lepiej tak prowadzić gracza, żeby obronę miał zawsze o poziom lub 2 wyższą niż rzut (ID>IS w przypadku podkoszowych, OD>JS w przypadku obwodowych).
Jak go już wystawiasz na obwodzie to trenuj mu OD oraz PS. A widzę, że te skille praktycznie minimalne.
JR nie jest taki ważny, w reprezentacji podkoszowi chyba mają gorsze ;-) Kozłowanie też można sobie darować (też ma chyba już wyższe niż reprezentanci). DV i JS można trenować na pozycji PF.