BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > PLK sezon 14

PLK sezon 14

Set priority
Show messages by
From: Joker

This Post:
00
158995.327 in reply to 158995.326
Date: 11/10/2010 7:59:14 AM
TOP TEN THUNDERS
II.3
Overall Posts Rated:
194194
Ktoś ich postrzega za silny zespół jeżeli odpuszczają notorycznie. Okazało by sie jak silne są Anioły jeżeli każdy by sie na nich spinał albo grał na poziomie co najmniej.
A to że wygrałeś u mnie tyle razy: ostatni mecz to szczęście, a poprzednio porostu Ci odpuszczałem, bo spinałęm sie na innych. Grając z tobą na poważnie można nawet wygrać u Ciebie w Wielkopolsce ;P Do zobaczenia w Twojej hali ;)

From: Big Z

This Post:
00
158995.328 in reply to 158995.325
Date: 11/10/2010 8:05:00 AM
Overall Posts Rated:
6363
ale z tamtej perspektywy zagrałem co było słuszne
Ja wiem, że nie zagrałeś tak, żeby mi specjalnie dokopać. Po prostu pilnowałeś swoich interesów. A przy okazji dostało się mnie (małe punkty) i hatchetowi (trudniejszy mecz z Astarotte).

Nieważne, było minęło. Wypomnę Ci to jeszcze kilka razy na forum i zapomnimy o wszystkim :)

Chodzi mi raczej o to, że tak jak Ty nie poczuwasz się do winy, tak samo inni grający TiE lub CT będą uważali, że realizują po prostu własną taktykę i nikt im nie będzie mówił, czy mogą odpuścić mecz czy nie (i w sumie będą mieli rację...)

Jedyne co BBcy mogą zrobić to wysokie przegrane przełożyć na duży spadek zadowolenia fanów, czyli mniejsze zyski w przyszłych meczach. Być może teraz to już tak działa, ale nie wiem, bo już dawno nie odpuszczałem :)

I jeszcze tylko jedno mnie ciekawi. Dlaczego tyle osób gra CT przeciwko Rysiom? Przecież Jax to taki sympatyczny menager. W sobotę na pewno zagra ze mną na luzie :)

Last edited by Big Z at 11/10/2010 8:06:45 AM

From: Big Z
This Post:
00
158995.329 in reply to 158995.328
Date: 11/10/2010 8:32:11 AM
Overall Posts Rated:
6363
Z ostatniej chwili:
Nowym asystentem selekcjonera U-21 został b] Czesław (55642).

No to Czesław się poświęcił. Teraz przygarnie paru reprezentantów i zlatuje do III ligi :)

From: korsarz

This Post:
00
158995.330 in reply to 158995.328
Date: 11/10/2010 10:57:38 AM
Overall Posts Rated:
202202

Jedyne co BBcy mogą zrobić to wysokie przegrane przełożyć na duży spadek zadowolenia fanów, czyli mniejsze zyski w przyszłych meczach. Być może teraz to już tak działa, ale nie wiem, bo już dawno nie odpuszczałem

na pewno wpływ na spadki nie jest dostatecznie duży i da się to szybko odrobić... za takie jaja jak przegranie w lidze -100pkt rzeczywiście kibice powinni przez miesiąc bojkotować mecze, wtedy nie byłoby problemu, bo nikt by nie chciał stracić kilkaset tysi i wreszcie prezesi musieliby nieco kombinować z minutami, a nie grać 5 czy 6 grajkami 2 mecze w tygodniu, a trzeci "strategicznie" olewać...

ps. był sobie kiedyś taki prezes co uznał że taką ma strategię ze wygrywając połowę meczów w sezonie się utrzyma w PLK, zostawił więc sobie 6 grajków i robił trening odpuszczając wszystkie wyjazdy... rzecz jasna wiadomo jaki miało to wpływ na spotkania z drugą confą

This Post:
00
158995.331 in reply to 158995.330
Date: 11/10/2010 1:43:44 PM
Overall Posts Rated:
112112
Heh...Dotychczas pisaliście dużo, ale można było przez to przebrnąć. Teraz zaś się zrobił prawdziwy festiwal napinaczy i strach się bać ustawiać cokolwiek na kolejny mecz, bo nie wiadomo jakie spiski zostały obnażone i komu trzeba honorowo dołożyć/od kogo oberwać :)

Chwili chyba brakuje tylko, do zrobienia wybiegu dla gołych klat i porównywania każdego meczu/drużyny z osobna w celu ustawiania "subiektywnej" tabeli, bo jakaś drużyna gra na większym lub mniejszym fuksie, jakaś ma problemy z otaczającym światem i jego użytkownikami, jakaś ma więcej fanów i propozycji 2TiE...

Widziałem znak firmowy mojego zespołu przytaczany powyżej kilka razy - którego miejsca mógłbym się spodziewać od loży powyższych decydentów? :)

Dygresja: Mnie już jakiś dość długi czas temu przestało obchodzić CO się w treści pisze na forach BB, a bardziej lubię obserwować JAK...w jaki sposób...w jakim stylu...jakimi słowami...I naprawdę można na bogato zebrać cały leksykon forumowych zwierzaków: "na napinacza", "na bohatera narodowego", "na filozofa", "na skrzywdzonego przez świat", "na skrzywionego przez świat", "na obłudnika", "na PRowego kłamczuszka", "na moralizatora"...

I chyba tylko dlatego, że ciągle szukam kolejnych postaci do tego pasjonującego zbiorku czytam te wszystkie posty to tu, to tam jak jakiś nawiedzony :D

PS. Szczerze od głębi trzewi nie chce mi się dołączać do rozważań, co, z kim, i dlaczego...Dość prosta zależność na przyszłość dla poszukiwaczy Graala - nie ma Litwina w pierwszej piątce - (wyjazd) Anioły odpuszczają/nie liczą na wygraną, (w domu) Anioły łudzą się, że wygrają niskim nakładem sił. Przepraszam, że tak brutalnie uświadomiłem wszystkich pogromców mojej cudownej, świetnej, mocarnej, pokrzywdzonej, niedocenianej, multiwszechstronnej, mistrzowskiej...eee...i w ogóle de best lepszej od wszystkich drużyny.

Wyjątek od reguły chyba tylko w drugim tygodniu rozgrywek - wtedy w zespole totalnie nie było formy, więc szło o dokładne ucelowanie w 60min każdemu grajkowi. Choć prawda - Rosomaki bolą do dzisiaj ;)

Ze strony leksykonu: "na ważniaka" :)

This Post:
00
158995.332 in reply to 158995.328
Date: 11/10/2010 1:56:24 PM
Overall Posts Rated:
112112
Och Ty beznadziejny tropicielu wszelakich spisków...;)

Jax dostawał z CT jako delikatnej formy perswazji, aby odpuścił w odpowiednim meczu całego sezonu - czyt. ze mną :) - co skutkować miało właśnie rozpaleniem zmysłów na forum u jednego Jeziorowca...

Ja korzeni dopatruję się jeszcze w zamierzchłych czasach, gdy po polach biegały smoki, a po niebie latały dziewice...czy coś w klimatach bliskim temu: (17659069)

Ze strony leksykonu: "na selektywnego historyka" :)

This Post:
00
158995.333 in reply to 158995.331
Date: 11/10/2010 2:33:32 PM
Overall Posts Rated:
88
Miałem to skomentować, ale że w odpowiedz pewnie znowu byłby elaborat (te 4k znaków powinni zredukować do tysiąca i od razu żyłoby się lepiej) podaruję sobie, a co do przykładu/ów to wiesz, że Jeziorowców i Anioły od zawsze łączy szorstka przyjaźń i jak tylko można się przyczepić to się przyczepiamy, także bez odbioru:).
Aha co do leksykonu to cholera sam nie wiem, dla jednych pewnie obłudnik, PRowy kłamczuszek też zapewne a i jakiś moralizator w połączeniu ze skrzywdzonym przez świat by przypasował także sam nie wiem osobiście czuję się jak zblazowany weteran, nie tylko dlatego, że czytanie długich postów, codzienne (w zasadzie jakiekolwiek) analizowanie rywali mnie nudzi na starcie;).

Last edited by al_said at 11/10/2010 2:40:05 PM

From: Jax

This Post:
00
158995.334 in reply to 158995.328
Date: 11/10/2010 3:42:22 PM
Overall Posts Rated:
773773
na zaczepki al_saida nie będę odpowiadał bo Szefcio napisał po prostu cudownego posta RIPOSTĘ :-)) , moze dlatego ze jutro ma takiego rywala w PP o takiej nazwie, miał taką wenę :-)) tak to na pewno dlatego :-)

dlaczego dostaje CT ?

to jest zagadka dla Colombo :-)) , Spółdzielnia i tyle :-)))

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
158995.335 in reply to 158995.334
Date: 11/10/2010 4:03:16 PM
Overall Posts Rated:
179179
Jaka spółdzielnia?;) chyba że mleczarska:)). Po prostu masz drużynę przełomową;) Już nie do spadku, a jeszcze nie na mistrza. Ct stosowane na Ciebie ma szansę powodzenia:)

nie wiem o co teraz wam chodzi widocznie to jakieś stare zaszłości. Moglibyście jednak ogółowi wszystko wyjaśnić?;)

From: Jax

This Post:
00
158995.336 in reply to 158995.335
Date: 11/10/2010 4:31:16 PM
Overall Posts Rated:
773773
spółdzielnia to pierwsze takie stadium :-))

jak się przepoczwarzycie w mafię to aż sie boję co będziecie wtedy wciskać :-))))

This Post:
00
158995.337 in reply to 158995.331
Date: 11/10/2010 7:17:26 PM
Overall Posts Rated:
6363
nie ma Litwina w pierwszej piątce - (wyjazd) Anioły odpuszczają/nie liczą na wygraną
Kurcze, nie mogłem załapać dlaczego uzależniasz wszystko od tego mutanta z Ronaldów. Dopiero po dłuższej chwili skojarzyłem, że Ty też masz Litwina :)

Ja na forum ogólnym już się niewiele udzielam, odkąd zaczęło pojawiać się coraz więcej menadżerów, z którymi dyskusja jest bezcelowa, bo uważają się za nieomylnych i piszą za długie posty :)

Advertisement