BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [U21] Diskusia [VI]

[U21] Diskusia [VI]

Set priority
Show messages by
Message deleted
This Post:
11
308917.326 in reply to 308917.325
Date: 4/2/2025 6:55:15 AM
Traverse City West HS
Extraliga
Overall Posts Rated:
3232
Ahojte,

tiež vyjadrím veľmi v krátkosti názor. Myslený je každopádne naozaj v dobrom.

Mne chýba akákoľvek koncepcia a vízia ako sa vedie U21 tím. Na druhej strane však nastaviť nejakú systematiku a víziu / stratégiu je veľmi náročné zo súkromného časového hľadiska. Bolo by však super ak by bol niekto odvážny a mal chuť tomu dať hlavu a pätu, pretože takto sa len vezieme z roka na rok.... Zároveň keby bol niekto schopný stmeliť 7-8 manažérov a vybudovať tím U21. Je to jednoduchšie ako vytvoriť silný NT tím v tak malej krajine počtom userov ako sme my. Preto si myslím, že by to mohlo byť cool a trošku aj "vzrúšo" pre manažerov , keďže úspech v U21 sa vie dostaviť za 3 sezóny. Netreba tomu venovať extrémne dlhý čas. Teoreticky je to aj jednoduchší tréning a koniec koncov aj finančný benefit pri prípadnom predaji v 22 rokoch.

Zároveň súhlasím vyššie, že dať svojmu hráčovi 48 minút je nešťastné a také podobné politickej situácii na SK)
Diky

Last edited by eddiemurphy77 at 4/2/2025 6:58:48 AM

Message deleted
This Post:
00
308917.328 in reply to 308917.326
Date: 4/2/2025 7:40:52 AM
Traverse City West HS
Extraliga
Overall Posts Rated:
3232
Týmto som však nechcel povedať, že NT by mala byť druhá kolaj alebo by toto malo ísť na úkor NT. To len na upresnenie

This Post:
11
308917.329 in reply to 308917.328
Date: 4/2/2025 7:52:41 AM
ŠBK Handlová
II.3
Overall Posts Rated:
6262
Taktiež som to nemyslel v zlom a takisto ani nepozerám len na výsledky lebo viem keď som bol pri U21 aké to je… hlavne keď bolo trénujúcich SK manažérov ktorý mi vedeli poskytnúť nejakú čo i len aspoň odozvu pri pláne tréningu asi štyria. Ale som každú sezónu v úžase pretože už keď mi sám domáci manažér napíše že nechápe čo jeho hráč robí v U21, keď sám bol majiteľom alebo vlastní hráča o triedu lepšieho, ako ten čo je vo výbere a ten lepší sa nedostal ani len do kádra je nepochopiteľné. Všímam si to už nie prvú a ani druhú sezónu tak myslím že prišiel čas sa obrátiť na samotného Ondyho aby sme to pochopili. Nikdy som nespochybňoval a ani nespochybňujem prácu kohokoľvek ktorý niečo robil alebo robí pre SK BB národne tímy avšak teraz sú voľby U21 a rád by som pred ich výsledkom dostal odpoveď na tieto nezrovnalosti a prebral si nejakú víziu do nastávajúcich dvoch sezón.

This Post:
00
308917.330 in reply to 308917.329
Date: 4/2/2025 12:32:33 PM
DeividmanBB Team
II.3
Overall Posts Rated:
1616
otazka je ci je niekto kto si najde cas, pretoze ja osobne to co robi Zajino a Ondy by som nerobil koli nedostatku casu.

From: jetomit
This Post:
11
308917.331 in reply to 308917.325
Date: 4/2/2025 2:14:01 PM
Vidiečania
Extraliga
Overall Posts Rated:
8080
Second Team:
Vidiečania "B"
Pridám svoj názor.

Práca pri U21 nie je jednoduchá. Zvlášť čo sa týka draftového obdobia, ale aj následného tréningu a starostlivosti o hráčov. A ak je na to človek sám, o to viac. Pamätám si za môjho predošlého fungovania na BB, že tréner bol obklopený pomocníkmi, ktorí sa jednak starali o skauting čerstvo draftovaných hráčov, a následne aj o ich tréning, hlavne pre 18 a 19-ročných hráčov. Je do toho síce zapojených viac ľudí, ale zároveň toho jeden človek nemá extrémne veľa.

Sám som chvíľu ten skauting robil, písal tým manažérom a ono to nie je úplne jednoduché, keď vám niekedy z 10tich opýtaných odpovie polovica. A to sa bavíme o časoch, kedy tu boja hojnosť manažérov, čiže viac práce, naplno fungovala III.liga a BOT tímy boli až v štvrtej. Časy, ktoré väčšina z vás zrejme nezažila a dobre si ich pamätajú len niektorí. Bavíme sa o dobe tak 30 sezón dozadu.

Dnes to majú zajino a Ondy náročnejšie, keďže je nás menej. Klobúk dole pred ich prácou. No bolo by dobré tiež nastaviť nejaké smerovanie, jasný plán. Ale k tomu musíme prispieť viacerí.

S tým, že by boli uprednostňovaní nejakí hráči na úkor iných som sa ja osobne pri Ondym nestretol. Ak som niekoho mal kto by mohol byť súčasťou U21, tak som tomu hráčovi venoval patrčiný čas a bol pevnou súčasťou toho tímu.

This Post:
00
308917.332 in reply to 308917.326
Date: 4/2/2025 2:32:47 PM
Vidiečania
Extraliga
Overall Posts Rated:
8080
Second Team:
Vidiečania "B"
Vytvoriť silný NT tím je síce časovo náročnejšie, no taký tím má možnosť vydržať omnoho dlhšie ako U21. A dá sa ten tréning aj skombinovať. Ak máš hráča perspektívneho pre NT s pot min. 9, ideálne 10 (alebo je už súčasťou kádra) a vieš čo budeš najbližšie sezóny trénovať (a myslím že vďaka zajinovi to vieme úplne presne tí ktorí máme NT hráčov), tak tomu vieš na tých pár sezón nájsť a prisposobiť tréning hráča ktorý bude v U21.

A generuje ti to takto omnoho lepšie zisky ako ísť iba jednou cestou, plus nestrácaš na kvalite a výsledkoch.

Plus ešte jedna vec: tých 7-8 manažérov je málo. Na seriózny úspech s U21 sa bavme o min. dvoch generáciách hráčov, čiže sme na 15-16 ľuďoch (z ktorých isto všetci nebudú mať aj tím v utopii a uričte nebudú trénovať na 1 post troch hráčov). AJ teraz boli takí manažéri a asi nikdy nezmiznú, ktorí na to majú ideálne podmienky v III.lige, ale namiesto toho robia len 1, max 2 hráčov.
Ale späť k téme: Ak chceš urobiť poriadny výsledok na ME, tak najskôr je základ vyhrať Turnaj útechy, alebo byť najlepší z európskych tímov aby si ME organizoval doma. Bez toho to jednoducho v našom prípade je veľmi ťažko realizovateľné. A ak by aj hej a zvládol by si to (1.generácia hráčov, výsledok tréningu tých 7-8 manažérov dajme tomu), tak ideš na MS. Kde asi sa nechceš len zúčastniť, lebo možno už tam nemusíš nikdy byť. A kde sa ti samozrejme vymení generácia hráčov, ktorú bude trénovať ďalších 7-8 manažérov, keďže tí predošlí mali miesta na tréning plné pre predchádzajúci káder, ktorý si si plánoval vytvoriť inak, keďže základný skillset hráčov nepustil.

No a rátaj so šírkou kádra, ísť do toho s 12timi hráčmi v kádri ako je zvykom v kluboch je risk aby ti to vydržalo celú sezónu.

A realita: keď vyhráš voľby, tak to čo si si nastavil a dohodol, tak ovocie svojej práce uvidíš až o 3-4 sezóny.
Táto sezóna: 21-roční sú výsledok práce predošlého trénera.
Nasl. sezóna: aktuálne 20-ročných budeš dokončovať len 1 sezónu, čo je tiež práca predošlého trénera
Ďalšia sezóna: aktuálne 19-roční, už viac tvoja práca
Ďalšia sezóna: aktuálne 18-roční čerstvo draftovaní sa dostanú do U21, čo bude už tvoj káder. Ktorý ale nemusí byť, lebo môžeš prehrať ďalšie voľby

Last edited by jetomit at 4/2/2025 2:36:47 PM

Message deleted
From: Merimen

This Post:
00
308917.334 in reply to 308917.332
Date: 4/2/2025 3:44:43 PM
Merimen
II.1
Overall Posts Rated:
105105
Second Team:
XBS Somorja
Dám sem aj ja trošku, v prvom rade na slovensku je 7 líg, z toho 2 sú 3 div poloprázdne. Čiže máme okolo 40-50 tímov.
Z nich, niektoré trénujú pre NT, niektoré vôbec, niektoré na svoje potreby a veľa tímov stavia ešte len infraštruktúru. Tu je podľa mňa hlavný problém. Neverím, že nájdeme vôbec 10 trénerov pre u21 (dúfam, že sa mýlim). Ak by sme ich našli, dal by sa spraviť koncept, 2 sezóny trénovaní hráči a jedna odpadová, kde by proste ročník nemal kto trénovať. Ak by boli 2 tréneri na podkoš + 3 na perimeter obročník.

Ja som tu relatívne krátko a musím povedať, že mme si Ondy veľmi pomohol. Čo sa týka tréningov atď. Určite toto neber ako osobné útoky skôr snahu ostatných pomôcť.

Či už to bude Ondy, alebo hocikto sa na toto dá, máte moju podporu. Rovnako aj ak, viete o nejakom novom tíme, kľudne mi dajte vedieť, môžem skúsiť nadviazať kontakt. Sám viem, že pre nováčika je fórum trošku veľa naraz

This Post:
00
308917.335 in reply to 308917.334
Date: 4/2/2025 6:10:37 PM
Red Dragons BC
II.4
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
Junior Dragons
K poslednemu zapasu: nebola spravne nastavena taktika. Pre nedostatok casu, som taktiku nastovoval v praci cez mobil na 3-4 krat a posledne pokyny s 12 hracmi mi neulozilo. To, ze moj hrac odohral 48 minut na SF je len nahoda.

Advertisement