S-a incheiat si sezonul regulat al sezonului cu numarul 32, si situatia se prezinta in felul urmator din punctul meu de vedere.
In conferinta noastra Jibou a castigat toate meciurile mai mult sau mai putin usor (in principiu mai usor), avand o echipa solida in spate plus rezerve care pot castiga meciuri cu echipele de pe locurile de retrogradare. Ceea ce parea a fi un dezastru pentru el (a iesit devreme din cupa), s-a dovedit un avantaj, dominand copios campionatul.
Brigada locul 2, un obisnuit al PO. Dupa achizitia de ieri dovedeste ca intentioneaza sa se lupte pentru inca un campionat. Sunt convins ca la un moment dat strategia lui va da roade. ramane sa vedem ce va face dupa ce va trebui sa-l inlocuiasca pe Miroslav Jehlička, care mai mult s-au mai putin ia carat multe meciuri, si nu am vazut sa fie oprit cu succes de nici o EXF adversa. Cel putin eu am incercat 3-4 jucatori si am tras concluzia ca decat sa-l opresti mai bine pun un jucator care sa dea cam la fel de mult ca si el. Deci era post Miroslav Jehlička va fi una critica daca nu va gasi un inocuitor care sa se ridice la valoare predecesorului.
La mine nu sunt multe de sus. Inainte cu antrenamentul, din fericire sau nefericire, ma apropii de final, si nu ma incanta ideea de antrenanment de rezistenta de libere sau de forma, dar cateva sezoane ma voi stradui sa fac performanta (a se intelege un campionat si eventual un loc cat mai sus in BBB, la modul ideea al fi un o cupa B3), si apoi ma apuc de facut jucatori de nationala.
Reghin cum a spus si el, e varful lui de performanta. Ramane de vazut daca reuseste sa isi inlocuiasca cu succes batranii, si sa aduca jucatori de valoare apropiata sau chiar mai buni.
Nankatsu e o enigma. Dupa 2 finale pierdute in acelasi sezon in fata lui Pistons nu mai inteleg care e obiectivul lui.
Smar2 sunt de parere ca are nevoie de 2-3 jucatori noi ca sa ridice din nou pretentii de PO si poate chiar de campionat. Mi se pare ca e o echipa care si-a irosit potentialul, in sensul ca a avut jucatori de valoare dar nu a reusit sa ii tina in forma si sa castige meciuri cruciale. Cu echipa care o avea Smar2 cand am promovat eu, sunt convins ca as fi jucat cel putin o finala de cupa sau de campionat. Ramane o echipa imprevizibila cum sunt si Defenders, Danube si Carbo. Castiga meciul de RL.
Atomics nu cred ca poate catiga RL in fata lui Quasar. Ramane totusi o echipa imprevizibila in sensul ca omul se risca sa ghiceasca chiar si cu echipele care pot aborda mai multe tactici, si de suficiente ori ii si iese. Ma bucur ca nu a investit in jucatori.
Csu Resita stand la prag tot sezonul cred ca a strans ceva finante. Interesant va fi cand va promova a doua oara. Cred ca va pune probleme serioase, daca va reusi langa nucleul lui de interior sa aduca jucatori de valoare. Una peste alta o echipa de urmarit pe viitor.