Wyrazik (20,0) -
moja ocena: 10 - najlepszy zawodnik świata moim zdaniem!!! 20 punktów i 10 zbiórek. W takiej formie to raczej nie do zatrzymania w ataku. Suma JS/IS=30!
Żmudka (17,0) -
moja ocena: 9,99 - jak tylko zobaczyłem, że obok Wyrazik w maksymalnej sprawnej jest też Żmudka, to wiedziałem, że będzie dobrze! Nasza ostoja... właściwie taki Wyrazik-bis... fajna góra (trzy razy "6" w JS, OD i PS) powoduje, że Żmudka przydaje się nam we wielu elementach. Do tego "18" w IS powoduje, że to, czego nie rzuci Wyrazik, to dobije Żmudka;) Odjąłem 0,01 za faule... trochę to denerwowało;)
Karlinski (16,5) -
moja ocena: 20! - zawodnik meczu! Jak już pisałem, nie wiem ile zasługi w treningu JS, ale dziś Karlinski nie był tym Karlinskim z poprzednich spotkań... wtedy nie rzucał, a jak rzucał to pudłował. Asysty rozdzielali inni, a Karlinski pozostawał w tle. Dziś od początku meczu wejście smoka! Przez długi czas tyle samo punktów co Wyrazik... a do tego asysta za asystą. Pewnie osiągnąłby double-double, ale niestety przeszkodziła mu w tym kontuzja. No ale 16 punktów, 9 asyst, 3 zbiórki to wynik rewelacyjny... zwłaszcza gry gramy taktykę podkoszową.
Talaska (19,0) -
moja ocena: 10 - kolejny genialny występ... 14 punktów, 10 zbiórek... świetna skuteczność i obrona (2 bloki). A to tylko wieloletnia...
Woźniak (16,5) -
moja ocena: 9,5 - dzisiaj wszyscy grali tak świetnie, że nasz rodzynek na SFie jakoś nie mógł się wybić. Zrobił oczywiście swoje (12pkt, 4as, 4zb), ale koledzy byli bardziej błyskotliwi. W finale pokaże klasę!
Borski (16,0) -
moja ocena: 9 - jak zwykle trudne zadanie, bo musiał grać na SFie mimo tego, że jest typowym centrem (no może z tym typowym przesadziłem:P)... i jak zwykle wykonał je świetnie! Zaliczył nawet 3 bloki:)
Wackowski (15,5) -
moja ocena: 9 - ostał nam się jeno jeden SG... "Wacek"... IS na oszałamiającym poziomie równym "1", a mimo to nawet przy Low Post daje sobie całkiem fajnie radę. Nie spodziewałem się szczerze mówiąc, że będzie z niego aż tyle pożytku. Niespodziewanka:)
Najbor (18,0) -
moja ocena: 10 - w pięć minut sześć punktów (3/3)... trudno oceniać występ Julka... ale pokazuje jaka szkoda, że nie dociągnął do sprawnej. Trudno mu się przebić przy tak dobrym składzie, który posiadamy.
Kielin (14,5) -
moja ocena: 7 - wziąłem go do "12" w ostatniej chwili... pierwotnie miał zagrać jeszcze jeden center. Jednak stwierdziłem, że gdyby Hiszpanie zaskoczyli nas czymś obwodowym, to przyda się ktoś na zastępstwo w razie problemów z faulami. Dziwnym jest, że grał sporo dłużej od Ościłowskiego... czy mówiłem już, że bunga-srunga?:))
Dominiak (15,0) -
moja ocena: 8,5 - hmmmm... skuteczność niestety mocno obniża ocenę:( 0/7 z gry... to pokazuje, jak trudno zagrać na SG będąc PG i do tego przy taktyce podkoszowej. Na szczęście 6 asyst i 5 zbiórek bardzooooo podnoszą moją opinię o jego występie. Szkoda, że te rzuty... ehh
Ościłowski, Jur... grali po minucie, dwie... aż dziwne:/
A w drugim półfinale bardzo długo Węgrzy stawiali się Rosjanom. Domi wymyślił pacjenta z odwrotką (SG na PFie) i o mały włos okazałoby się, że zaskoczył rywala. Niestety w końcówce faworyci odskoczyli i ostatecznie pewnie wygrali 98:87 (
(27995)). Niestety Rosja ma enta właściwie na identycznym poziomie jak my... a może nawet troszeczkę wyższym. Finał więc zapowiada się na trudny mecz! W porównaniu do dzisiejszego półfinału jedna zmiana - sprzedany został dziś Alexey Kopyltsov (28787792), a więc spadł do "porządnej". Jeszcze raz w tym miejscu
BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim Szefom za SUPER robotę!!! Dziś na moją prośbę kilku specjalnie włączyło trening formy;) I dało to efekt!
No to ostatni kroczek po złoto...
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)