skoro wolisz, żeby poszedł po starej cenie i żeby być fair wobec innych współligowców to kup za nadwyżkę jakiegoś zawodnika (po normalnej, rynkowej cenie) a następnie go zwolnij.... będzie uczciwie?
Z tego co mi wiadomo przeprowadzanie takich transferów jest nielegalne i za takie postępowanie można nawet dostać karę pieniężną. A powiem szczerze, że nie chciałbym dostać kary za taką głupotę. Do tego wciąż liczyłbym się z tym, że część pieniędzy za transfer tego nieszczęsnego zawodnika mogłaby zostać odjętych z mojego konta i wyszło by na to, że za odjętą kasę z wcześniejszego transferu plus nałożoną karę wyszedłbym tak jakbym po prostu zwolnił tego zawodnika, który mimio wszystko jest coś wart.
Znalazłem więc wydaje mi się najbardziej optymalne, a zarazem sprawiedliwe rozwiązanie. Przed chwilą wysłałem prywatną wiadomość do jednego z polskich GM-ów gry (GM-Kaznodzieja) w którym opisałem cała sytuację. Na potwierdzenie tego, że kontakt z mojej strony nastąpił poprosiłem go, aby na naszym forum ligowym zamieścił post jako potwierdzenie moich słów. Jak już pisałem GM-Kaznodziejowi mam nadzieję na sprawiedliwe rozwiązanie tego problemu, tak aby każdy był zadowolony. Chciałbym uniknąć sytuacji w której przez najbliższe sezony moja osoba będzie kojarzona z oszustwem i przekupstwem. Przede wszystkim zależy mi na dobrych relacjach z pozostałymi managerami ligi.