Eh doslo je vrijeme da BB zajednicu obavijestim o treningu mladih centara - sada devetnaestogodisnjaka.
Tokom prosle sezone se insistiralo na treningu odbrane, to ce ostati i tokom ove sezone kako bismo imali jake odbrambene "balvane".
Ponavljam - odbrana se trenira kod igraca kada imaju 18, 19 ili 20 godina - tacnije dok su mladji, jer tada skillovi brze rastu!Molio bih vlasnike treniraca da trenutno izbjegavaju dizanje skoka jer skoku i unutrasnjoj odbrani mozemo posvetiti paznju kada igraci budu nesto stariji.
Zbog toga, nemojte se cuditi ako Vas igrac sa velikom platom ne igra za repku jer nabildan skok, bez ostalih skillova, moze donijeti napucanu platu - cisti primjer je ovaj igrac
(4801772). On nikad nije bio u reprezentaciji jer ima skok oko 16-17, a ostale unutrasnje skillove oko 12-13.
Par igraca je dobijalo treninge na vanjskim pozicijama, dakle vanjske odbrane prije svega jer zelimo praviti jake krilne centre i centre sa jakim sekundarcima.
Eh sada da pocnemo sa igracima koji su skautirani, ovo su krilni centri :
(16897394) - Igrac sa jakim sekundarcima ali slabim unutrasnjim ocjenama, prije svega unutrasnje odbrane i unutrasnjeg napada, ovaj bi igrac mogao biti jako krilo ako se trening nastavi po planu.
(16895710) - Igrac koji na pocetku nije dobijao treninge po planu, medjutim dolaskom skauta je menadzer Mili13 odradio sjajan posao, ovaj igrac ima JS, JR i OD jake uz solidne skok i unutrasnju odbranu kojoj cemo se nesto kasnije posvetiti. Branimir bi mogao biti dobar za KC, lagano se dizu njegovi skillovi, ubrzo bismo mogli dobiti njegov limit na vanjskim pozicijama zbog visine od 208 cm.
Ovo su centri, pohvalno je da je u toku treninga od 8 treniranih igraca cak 7 bilo iz nase zemlje, dok je jedan talent otisao na Island i ne dobivamo nikakve znakove zivota od njegovog menadzera -
bitno je da domaci menadzeri preuzmu trening jer oni bolje treniraju domace igrace.
(16896828) - Njegov menadzer je slusao nase upute, dizao je ID i ona se sada istice u odnosu na druge skillove, nadamo se da ce menadzer nastaviti sa ovim treninzima.
(16897346) - Igrac sa solidnim JS, i njegov menadzer je dizao ID, imao je par propusta u vidu neodigranih 48 minuta u sedmici, medjutim mi smo se dogovorili u vezi daljeg treninga kako nam se te stvari ne bi desavale.
(16896800) - Igrac sa solidnim passingom, losim IS ali dobrim ID. Bitno je da je, kao vecina menadzera slusao moje upute jer su one date od selektora i ovaj bi igrac uz dobar trening mogao uspjeti nesto u buducnosti.
(16896427) - Ja o ovom igracu nemam nikakve informacije, njegov menadzer mi se nijednom nije javio uprkos brojnim porukama i upozorenjima. Ovdje ce u krajnjem slucaju morati intervenisati selektor.
(16896203) - Ovo je jedini momak iz ove generacije centara koji se trenirao kod stranog vlasnika, ovdje je izgubljen kontakt zbog neaktivnosti Bendera, nisam dobio nijednu poruku od ovog menadzera i zato bih volio da vidite zasto insistiramo da domaci vlasnici treniraju nase igrace. Po plati se cini da je dobijao nekakav trening - bolje ista nego nista.
(16896562) - Sa ovim sam menadzerom imao najvise komunikacije, bio je redovan sa slanjem updatea, ovdje smo dobili igraca sa jakim ID i RB, te malo slabijim IS i SB. Ovaj igrac takodjer ima solidan passing. Zamolio bih menadzera da nastavi sa treningom, po mogucnosti ID.
Dakle to su nasi mladi centri koji su se trenirali tokom sezone, nisam pretjerano zadovoljan ali me ipak ohrabruje cinjenica da u ovoj skupini ima domacih menadzera koji su voljni da nastave treninge. Volio bih kada bih ja nastavio i ispratio ovu generaciju draftera.