BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > PLK sezon 14

PLK sezon 14

Set priority
Show messages by
This Post:
00
158995.315 in reply to 158995.310
Date: 11/10/2010 1:26:23 AM
Overall Posts Rated:
179179
Czuję się poniekąd wywołany do tablicy:). Jak niektórzy również uważam, że to rodzaj taktyki. Jeden kupuje mutantów, drugi umawia podwójny TiE, a trzeci spina się tylko u siebie. Nie widzę w tym problemu, dlaczego nagle ta taktyka miałaby być be? Rozumiem, że może to być irytujące, ale to też można grać. Co prawda minusy są - duży bilans ujemny małych punktów, itd.
Dlaczego chcesz odbierać słabszym drużynom możliwość gry? Chcesz karać takie zespoły, ok. Ale dociskajmy też umawiających się na podwójne TiE, tym że przy takim nastawieniu entuzjazm każdej z drużyn wzrasta o połowę obecnego przyrostu.
Nie może być tak, że obowiązuje tylko jeden sposób gry, czy to się komuś podoba czy nie. Poza tym zawsze istniej rozwiązanie, spuścić mnie z ligi, albo dać zdobyć mistrza;)))

To co Zrobił Prezes Leszczy to dwie zupełnie inne sprawy, nie wiem, być może chodziło o jakieś osobiste animozje, być może kibicuje Clippersom albo Celtom ? ;)

This Post:
11
158995.316 in reply to 158995.315
Date: 11/10/2010 1:51:02 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
To co Zrobił Prezes Leszczy to dwie zupełnie inne sprawy, nie wiem, być może chodziło o jakieś osobiste animozje, być może kibicuje Clippersom albo Celtom ? ;)

Albo mi....;)

From: Joker

This Post:
00
158995.317 in reply to 158995.315
Date: 11/10/2010 1:56:37 AM
TOP TEN THUNDERS
II.3
Overall Posts Rated:
194194
... Poza tym zawsze istniej rozwiązanie, spuścić mnie z ligi, albo dać zdobyć mistrza;)))
...

Nikt CI specjalnie nie broni zdobyć mistrza, każdy ma równe szanse. Do dzieła !! :P

Chyba że chcesz żeby każdy odpuszczał mecz z Tobą, ale co to by była za satysfakcja z takiego mistrzostwa??

This Post:
00
158995.318 in reply to 158995.315
Date: 11/10/2010 2:18:02 AM
Overall Posts Rated:
88
O ile rozumiem twoje odpuszczanie spotkań na wyjeździe, to wybacz ale robienie tego w meczach u siebie irytuje mnie jak cholera;) Co do przykładu to wiesz mnie osobiście bardziej zabolał joker, który zamiast szykować się na baraże napiął się na mnie i... nic mu to nie dało w dłuższej perspektywie, naszemu LA też kilka ciepłych słów mogę przesłać, gdyby nie te trzy mecze mogłem być nawet 1 a tak skończyłem w barażach.
A i co do całokształtu, piszecie o małych punktach, owszem one bolą, ale bolą w 2 strony i mam wrażenie, że więcej zyskuje ekipa która gra normalnie z odpuszczającym, niż ten który odpuszcza, zwłaszcza że u nas w PLK wytworzyła się bzdurna sytuacja bo tabelę drukują w większości ekipy z G8 i im te straty w małych pkt nie wiele ciążą bo prawie każdy ma takie "gry" na swoim koncie.

From: Jax

This Post:
00
158995.319 in reply to 158995.318
Date: 11/10/2010 2:40:02 AM
Overall Posts Rated:
773773
każdy z Prezesów ma różne cele , jeden chce być miszczem ( Czesław ) :-) , drugi chce dokopać trzeciemu bo mu gdzieś za skórę zalazł . czwarty chce być szósty w tabeli :-) (Joker ) , piąty chce nie spaść , szósty chce trenować swoje gwiazdy , siódmy chce jak najdłużej grać w PP i nabijać entuzjazm , ósmy chce zdobyć siedemnaste mistrzostwo z rzędu ( tmac) :-)
, dziewiąty chce mutantem wszystkich nastraszyć ( Rawo) :-) itd itp

niestety nic w tym temacie sie nie zrobi każdy ma różne spojrzenie na grę cele swoje sezonowe itp .

This Post:
00
158995.320 in reply to 158995.318
Date: 11/10/2010 2:47:08 AM
Overall Posts Rated:
179179
Patrząc z Twojego punktu widzenia, to rzeczywiście nie wygląda to pięknie. Jednak to już bardziej indywidualna sprawa Prezesów, dlaczego tak a nie inaczej zagrali. Może odpowiedzą?;)
Co do jednego się zgadzam, takie wyniki jak w ostatniej kolejce, gdy Korsarze wygrali z przewagą +100, mogą budzić kontrowersje, dla kogoś kto w tym samym czasie wymęczył +10 np. Big_Z i Ty.

Korsarz to mógł się tego spodziewać skoro, tak nastraszył Rawo, że ten jak głosi plotka dostał TransferListfobii oraz mutantofobii;))

Jednak będę konsekwentny, widocznie taki sposób na grę mają niektórzy. Cóż nie podoba się, jeżeli będzie skuteczny?
W G8 mam już od dobrych paru sezonów, mamy na starcie trzy nowe drużyny. Nowi nie są w stanie od poczatku rządzić i dzielić. Dlatego często wybierają taką defensywną, wyrachowaną taktykę. Być moze impulsem będzie ten sezon i beniaminki, ( na to się zanos, a w poprzednich sezonach różnie z tym bywało ) nie poddadzą się po 10 kolejkach, tylko będą walczyć na całego. Co zmusi tych z większym stażem do podjęcia walki. Co również przełoży się innym poziom pojedynków z B8.

Z drugiej strony to B8 przyłożyła rękę do takiej sytuacji;)), od kilku sezonów nikt z was nie daje pokonać się w barażach. To dopiero jest skandal ;)))

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
158995.321 in reply to 158995.319
Date: 11/10/2010 2:50:41 AM
Overall Posts Rated:
179179
każdy z Prezesów ma różne cele , jeden chce być miszczem ( Czesław ) :-) , drugi chce dokopać trzeciemu bo mu gdzieś za skórę zalazł . czwarty chce być szósty w tabeli :-) (Joker ) , piąty chce nie spaść , szósty chce trenować swoje gwiazdy , siódmy chce jak najdłużej grać w PP i nabijać entuzjazm , ósmy chce zdobyć siedemnaste mistrzostwo z rzędu ( tmac) :-)
, dziewiąty chce mutantem wszystkich nastraszyć ( Rawo) :-) itd itp

niestety nic w tym temacie sie nie zrobi każdy ma różne spojrzenie na grę cele swoje sezonowe itp .

nic dodać, nic ująć;))

....no może tylko to: a dziesiąty ( Jax ) ;-) chce tylko, aby Głuszek dotrwał do PO;))

From: Jax

This Post:
00
158995.322 in reply to 158995.321
Date: 11/10/2010 3:08:49 AM
Overall Posts Rated:
773773
jeszcze zapomniałem dopisać ze są różne strategie dążenia do tego co wyżej napisałem a dwie najbardziej mi znane :

1. słynna już " przyczajka" :-))

2. taka bardziej bokserska " doskocz , przypieprz , odskocz " ;-))

From: Joker

This Post:
00
158995.323 in reply to 158995.318
Date: 11/10/2010 4:04:55 AM
TOP TEN THUNDERS
II.3
Overall Posts Rated:
194194
Długo jeszcze będziesz rozgrzebywał swoją porażne jako gospodarz z 13 sezonu na 2 mecze przed końcem?? Chciałem powalczyć o lepsze miejsce barażowe co jak dobrze wiesz robi różnice czy sie gra u siebie czy na wyjeździe 2 mecze. Czego tu nie rozumieć.Lepsza własna hala niż + 1 ent. Odpuściłeś Twoja sprawa, ja powalczyłem bo taki miałem plan, a że wyszło inaczej w końcowym rozrachunku to trudno.
Silnik BB odpłacił CI za to wygraną w tym sezonie w cięzkiej do zdobycia hali MVP Garden i tu ja moge mieć żal do... siebie że nie dałem normala. Ale plan była taki zeby spróbować 2 mecze pchnąć. W obydwu meczach łącznie przegrałem różnicą 4 pkt. Grając te mecze jeszcze raz mogło być w drugą stronę ;] Gdyby ta kolejka przebiegła jak planowałem to ja bym sie opychał sławą będąc w czołówce tabeli B8.

Czyli co proponujesz, nie można sie napinać na mecze grając przeciwko Tobie??
Co do odpuszczanych meczów: liczą sie mecze w tygodniu grając łącznie w PP i na taki układ i to w PLK ja nie widze np siebie zebym zagrał świetne spotkania. Jeżeli jeszcze na przeciwko mam zdecydowanie lepszą drużynę, a w PP trafi sie poważny przeciwnik to na co mam sie napinać zeby w lidze na wyjeździe przegrać nie 30 a np 60pk?? Wiadomo trace małe pkt, ale trzeba brać pod uwage inne spotkania. Zeby grać na 2 fronty to min 13 zawodników na poziomie, a nie jak większość 7-8, a reszta jakies zapchajdziury, liderzy VI ligi :P

From: Big Z

This Post:
00
158995.324 in reply to 158995.318
Date: 11/10/2010 5:14:50 AM
Overall Posts Rated:
6363
No, odpuszczanie meczów zawsze trafia rykoszetem w tych, którym nie odpuszczono. Widać to po małych punktach w naszej konferencji.
Jednak chyba jedyne co można zrobić to apelować o przyzwoitą motywację: odpuszczam, bo to jest lepsze dla mojej drużyny np. chcę wygrać w PP, lub i tak nie mam szans na wyjeździe.

W ostatniej kolejce jestem w stanie zaakceptować odpuszczenie Narwii. Nie wiem dlaczego tak odpuściła (PP czy kłopoty z ustawieniem składu?), ale przynajmniej widać że nie było to umówione, bo Szefciu zagrał Normala :)

WSPOMNIENIA:
Pamiętam jak byłem beniaminkiem w 8 sezonie i do końca walczyłem o baraże, odpuszczając na wyjeździe i grając normale u siebie. Miałem zdecydowanie najsłabszą drużynę w konferencji (Zelek trenował zazwyczaj jako PG lub C), ale udało mi się wygrać 6 meczów, nie używając przez cały sezon CT i na koniec mając ent. ok. 7.
Moim rywalem o 7 miejsce był Astarotte (Soulcrashers), który na 3 mecze przed końcem sezonu miał taki sam bilans, ent. koło 3, trudnych rywali (JW, WKS, Pssycho) i przegrywał sporo w małych punktach. W przedostatniej kolejce sezonu odpuściłeś mu i zagraliście obydwaj na luzie (!) - nadrobił dzięki temu 31 pkt (11057727). Pamiętam, że na otarcie łez dostałem wtedy kilka pocieszających bb maili od prezesów oburzonych tym meczem :)

Do wszystkich: Na koniec sezonu Rosomaki i Soulcrashers miały bilans 6-16. Jak nie wiecie kto zajął miejsce 8, to otwórzcie sobie tabelę ligi z sezonu 8.

PS Nie, żebym miał do Ciebie jakąś wielką urazę (zresztą Astarotte to też sympatyczny gość), to bardziej post z cyklu: "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci piłką" :)

From: al_said

This Post:
00
158995.325 in reply to 158995.324
Date: 11/10/2010 7:28:38 AM
Overall Posts Rated:
88
Ale ja wiem, że nie masz nam za złe, pewnie dlatego wyciągasz nam (a zwłaszcza mi), to przy każdej okazji;P no ale przepraszam Cię bardzo ten mecz był pod koniec sezonu i może patrzenie na niego jako jednostkowy pojedynek to mega szwindel i w ogóle jest... ale z tamtej perspektywy zagrałem co było słuszne, ty masz swoje spojrzenie na ten pojedynek, a ja swoje, walczyłem o 2 miejsce w tabeli i w perspektywie czekały mnie pojedynki z Pssycho i WKS Lakers, przecież nie mogłem odpuścić bezpośrednim rywalom, a i Astarotte mi pomógł grając później CT z hatchetem, że ja tego nie wykorzystałem to inna sprawa. Ale jeżeli miałem do wyboru grać na luzie z CT Asty i i tak przegrać, to wolałem mu oddać spotkanie na luzie, żeby miał szansę w pojedynku z hatchetem (który to pojedynek wygrał). Poza tym gdyby nie faule jednego z grajków na pewno nie byłoby tylu punktów różnicy, a już za to, że jeden z moich faulował jak głupi mnie winić nie możesz;).

Advertisement