Evo prva sezona je gotova, od 16 timova najbolji su bili Punoglavci. Na početku mnogi su bili skeptici i mogli su se pročitat komentari da će liga trajat max tri kola, ali evo priveli smo kraju prvu sezonu. Na početku nije bilo lako oko zakazivanja PR mečeva pa su mnogi mečevi završavali sa 25:0 ali toga kasnije nije bilo. Mnogi su ovaj turnir omalovažavali no bili smo svjedoci da su u nekim utakmicama i najbolji igrači pojedinih timova nastupali nebili napravili razliku i doveli svoj tim do pobjede. o mi je naravno bilo drago vidjeti jer je to samo pokazalo da je bilo određenog rivalstva među timovima.
Od sledeće sezone u projekat uključujemo Srbiju i Hrvatsku, već je sve spremno. Dakle od sledeće sezone BiH, Hrvtaska, Srbija i Makedonija, Pobjednici pojedinačnih takmičenja se sastaju u završnici Balkanskog turnira. Mislim da će stim biti još interesantniji turnir.
To su moje riječi oko turnira i nadam se da smo vam barem malo učinili interesantnijim prijateljske mečeve i da ste barem jednom ušli da odgledate uživo svoj prijateljski meč!
Nadam se još uzbudljivijoj drugoj sezoni Balkanskog turnira. Još jednom prvak prve sezone Balkanskog turnira za Bosnu i Hercegovinu je tim Punoglavci Čitluk!