Mislim da sada po novom botovi uopste ni ne biraju na draftu nego idu na zadnje mesto i umesto njih ide pik aktivnim timovima koji su sta izabrali.
Tako je, ukoliko si sam u ligi sa 15 bot timova, 3 igrača koja staviš na vrh liste ćeš da dobiješ, ostali će biti nasumice razbacani po bot timovima, čisto da vidiš šta si propustio da pronađeš.
Kada ima više aktivnih timova, isti princip, samo što onda prvi ne bot tim koji bira sigurno će dobiti igrača sa vrha svoje liste, a ostali će zavisiti koga pokupi ostatak aktivnih timova u prvoj rundi. Tek kad svi aktivni timovi izaberu po 3 igrača, ovi što su ostali će biti raspoređeni po bot timovima.
Razmišljao sam da predložim selektoru U21 tima da kontaktira sve menadžere koji su u ligama sa puno bot timova i da im predloži da se isplati da ulažu u skauting, ako treba i ponuditi im pomoć kako skautovati igrače, jer će im se sigurno isplatiti. U retko kojoj IV ligi se neće pronaći jedan 5x5 ili 5x4 igrač starosti 18 godina, takvog igrača u zavisnosti koji potencijal im se zalomi mogu prodati odma posle drafta za sigurno veću sumu nego su potrošili na skautovanje. A jako puno će doprineti zajednici i imaće od čega da se prave buduće generacije.
Ali evo možda je bolje ovako javno, pa nek se sami prepoznaju i zatraže pomoć ukoliko im je potrebna.
Last edited by Matya at 1/12/2014 10:05:52 AM