BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122418.31 in reply to 122418.30
Date: 12/16/2009 4:06:48 AM
Overall Posts Rated:
3636
No jestli muzu, tak bych mel dotaz k repre.....
V uvodnim projevu jsi psal ze chces mit spise tym z vyrovnanych hracu. osobne si ale myslim ze duvod nizsiho platu v reprezentaci neobstoji. Nerikam ze mas mit tym slozeny z 400 000(plat) journeymanu, ale nevidim duvod proc by kazdy prvoligovy tym (a nektere druholigove) nemohly mit spickove hrace (treba i realne mirne preplacene), ale podavajici lepsi (o neco) vykony nez jejich levnejsi a skillove vyrovnanejsi kolegove.

This Post:
00
122418.32 in reply to 122418.31
Date: 12/16/2009 4:44:06 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Já chci mít tým (ať již v klubu nebo reprezantaci) složený z hráčů, kteří mají plat úměrný tomu co umějí. Takže samozřejmě rád budu mít v repre hráče, co mají 200k plat, ale má to ten předpoklad, že jejich schopnosti budou tomu platu odpovídat.

Pro názornost, když budu mít hráče skillů
hráč A - 1 1 1 1 1 1 16 16 16 10 - plat cca. 213k
hráč B - 12 7 8 12 12 7 12 14 15 6 - plat cca. 96k
Tak si určitě vyberu toho hráče B, který má ani ne poloviční plat, ale z mého pohledu je obecně užitečnější.
A když už mám vytvořit hráče srovnatelného platem s hráčem A, tak by mohl vypadat třeba takto:
hráč C - 15 10 10 15 15 10 14 15 17 6 - plat cca. 215k

Z mého pohledu hráči B a C si svůj plat zaslouží, hráč A nikoli.

Takže abych to shrnul, možná jsem ty nižší platy myslel trochu jinak, než si je pochopil - hlavní myšlenka je ta, že hráč by měl mít vlastnosti odpovídající platu - to je spíše pohled manažera klubu. Jako trenér reprezentace samozřejmě chci, abych měl k dispozici co nejlepší hráče. Ale aby se mnou byli manažeři klubu ochotni spolupracovat, musím brát ohled i na jejich potřeby. Tak, jak zatím sleduji příjmy klubů mimo první ligu, si myslím, že reálně není schopen kromě týmů první ligy třeba hráče s platem 200k dlouhodobě nikdo v klubu mít. A i pro tým první ligy, chce-li mít nějaké ambice, je ten 200k hráč problém, protože mu zbývá docela omezený rozpočet na zbytek hráčů na soupisce.
Jeden z důležitých faktorů pro úspěšnou reprezentaci je pro mě nízká fluktuace reprezentantů (a pokud už přestup, tak ideálně do předem domluveného týmu, kde je předpoklad dobrého zacházení) a extrémně vysoké platy znamenají vyšší fluktuaci, protože týmy nejsou schopny tyto hráče dlouhodobě držet. A ve chvíli, kdy hráč začne takto nekontrolovatelně přestupovat se zvyšuje riziko nepoužitelnosti pro reprezentaci, protože nového majitele je potřeba naučit hlídat formu.

Jen pro názornost, např. moji hráči – Žalud má plat 57k a součet vlastností 105 (119), zatímco Banobre bere skoro 82k a součet vlastností má 82 (94), Lekovič bere přes 91k a součet vlastností má 107 (114) – první číslo je 10 základních skillů, v závorce včetně kondice a trestných hodů. Takže z mého pohledu např. Lekovič si svůj plat zaslouží, zatímco Banobre ne.

This Post:
00
122418.33 in reply to 122418.23
Date: 12/16/2009 4:49:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Takhle jsem to "velký" rozhodně nemyslel. Spíše jsem použil nevhodný přídavné jméno.

Ještě jednou a naposledy bych tedy shrnul celé téma DB a realizačního týmu a pak bych byl rád, kdyby se diskuze posunula na jiná témata, protože si myslím, že je dostatek zajímavých (ba řekl bych zajímavějších témat) ohledně reprezentace.

1. přístup do databáze hráčů, kteří opustí z věkových důvodů U21, nebude mít nikdo jiný než já, neboť počet sledovaných hráčů za účely použití pro NT je zvládnutelný jedním člověkem
2. realizační tým NT - úzce budu spolupracovat s realizačním týmem U21, hlavně ohledně rozvoje mladších talentů, případné aktivity realizačního týmu směrem k NT nebudou souviset se přístupem do DB hráčů z bodu 1. A to se týká i případných nových členů realizačního týmu U21 nebo NT, pokud by v průběhu volebního období nějací přibyli.
3. realizační tým U21 - dlouhou dobu jsem agendu okolo U21 dělal sám nebo průběžně vždy s jedním pomocníkem, až v poslední době se povedlo zapojit více lidí. Podle mne zajistit chod realizačního týmu bez přírůstků během období jde, když budeme mít na začátku cca. 5 členný tým, pak se dá i případné "ztráty" během období zacelit přehozením určité části agendy na zbylé části realizačního týmu. Do této pozice jsme se zatím nedostali a než tomu tak bude, tak si myslím, že nové členy realizačního týmu v průběhu období nelze vyloučit. Zatím jsme vděčni za těch několik jedinců, kteří svůj čas U21 věnují.
4. poskytování údajů získaných z pozice NT/U21 trenéra třetím stranám - na žádost majitele je možno data neposkytovat nevoleným členům realizačního týmu (týká se U21, agendu NT budu řešit sám)

Last edited by rwystyrk at 12/16/2009 5:51:53 AM

This Post:
00
122418.34 in reply to 122418.2
Date: 12/16/2009 5:11:51 AM
Overall Posts Rated:
3636
Ok v pohode. Ja se ptal i z duvodu jestli bys zase nechtel jit uplne opacnou cestou nez manager USA21. Ten v tymu nema PF, ale samy centry :(. Je fakt,ze jsem asi spatne pochopil c orikal. Pro nej je zaklad ID,IS,REb na 36 z toho by se melo vychazet. Ted jsem se dival jeho starting PF (realne je to centr) na konci 21 let nemel ani jednu outside vlastnost nad inept (4). Ja sel v podstate tvoji cestou, soucet skillu ma 77 (87). no nic uz jsem se zase rozkecal o nicem.

This Post:
00
122418.35 in reply to 122418.34
Date: 12/16/2009 5:33:47 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
No, ono to tak možná bude, že postupně naši podkošáci budou inklinovat k tomu, že to budou spíše PF, případně to budou hráči, kteří budou někde na hraně PF/C a podle tréninku budou oscilovat mezi PF/C, budou mít podobný plat pro obě pozice. Ono i ten můj Banobre, co si nezaslouží ten svůj plat, má podle vzorů C plat 85k a PF plat 76k, což je docela blízko sebe.
Každopádně v blízké budoucnosti bychom se měli dostat k tomu, že naši podkošoví hráči v reprezentaci by měli základní podkošové skilly mít IS 12+, ID 14+, REB 15+, BLK 6+. Někteří už tohle mají teď, někteří tomu jsou blízko a ti, co právě odrostli z U21, by se měli do nejrychleji dostat na tuto úroveň.
Současně ale očekávám, že pro PF by hráči měli mít JS 10+, JR 5+, OD 7+, HAN 10+, DRI 10+, PAS 7+, pro C bych to viděl hodně podobně, jen JR by se dalo pominout a OD by se dalo tolerovat i 5+.
Jinak tahle čísla nejsou žádná utopie, sice ještě nemáme hráče, který by všude splňoval jak vnitřní, tak vnější vlastnosti, co jsem vypsal do posledního puntíku, ale někteří jsou tomu hodně blízko. Plus někteří mladší mají velkou šanci cca. do 2 sezon se na tato čísla dostat.

A jinak se vůbec neostýchej se rozkecat, přesně tohle je žádoucí.

This Post:
00
122418.36 in reply to 122418.34
Date: 12/16/2009 5:45:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
A co se týče těch případných podkošových hráčů, kteří mají hlavně vyjeté podkošové skilly a nemají třeba žádný vnější skill nad 4.
Samozřejmě se dá hrát i s takovýma hráčema, ale pak se hra stává trochu hrou na náhodu, zvlášť v kombinaci s vnějšíma hráčema bez vnitřní obrany apod.
Protože pak má tým několik možností, jak hrát v obraně:
1. hrát osobku a doufat, že soupeř nemá hráče, kteří jsou schopni využít tyto nedostatky
2. hrát zonu a snažit se „trefit“ stranu, kde soupeř bude útočit, což vede ke hře s vysokou míru náhody, navíc proti zoně je hodně účinný i Push the Ball (rychlá hra) s ofenzivně vyváženým týmem, i když proti osobce, která má díry je ještě mnohem účinnější
A svá negativa mají nižší vlastnosti vnějších vlastností podkošových hráčů i v útoku. Např. podkošová střelba bez vnějších vlastností, které umožní hráči se dostat vlastními silami do střelecké pozice, je málo efektivní a hráč je odkázán pouze na akce, které mu vypracují spoluhráči, případně na střely po útočném doskoku. A taky hlavně proti osobní obraně může i podkošový hráč proti slabšímu soupeřovému hráči využít střelby ze střední a delší vzdálenosti.

From: Amare

This Post:
00
122418.37 in reply to 122418.33
Date: 12/16/2009 6:39:02 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646

3. realizační tým U21 - Podle mne zajistit chod realizačního týmu bez přírůstků během období jde, když budeme mít na začátku cca. 5 členný tým, pak se dá i případné "ztráty" během období zacelit přehozením určité části agendy na zbylé části realizačního týmu. Do této pozice jsme se zatím nedostali a než tomu tak bude, tak si myslím, že nové členy realizačního týmu v průběhu období nelze vyloučit. Zatím jsme vděčni za těch několik jedinců, kteří svůj čas U21 věnují.
4. poskytování údajů získaných z pozice NT/U21 trenéra třetím stranám - na žádost majitele je možno data neposkytovat nevoleným členům realizačního týmu (týká se U21, agendu NT budu řešit sám)

Nechci už tady dále otázku realizačních týmů rozviřovat, všechno asi už bylo řečeno, tak jen krátký dovětek.
S oběma výše uvedenými body bych plně souhlasil. Ve více lidech máme možnost sledovat mnohem více hráčů než dříve - např. vloni osmnáctiletých bylo v databázi kolem 100, tedy prakticky všichni z draftu, kteří byli jen trošku dobří nebo měli vyšší potenciál. Momentálně jsme na to 3, a to je opravdu málo vzhledem k tomu, kolik času zabere jen prosté udržování databáze tak, aby byla aktuální, + komunikace s manažery ohledně tréninku.
Pokud někdo z majitelů hráčů má problém se sdílením skillů mezi více členy realizačního týmu - napište mi to. Technicky je snadné z databáze tyto hráče vyjmout, aby je skauti "neviděli" /upřímně doufám, že mi nenapíšete všichni :-)/.

Spolupráce mezi trenéry NT+U21 je nutná, a v podobě, jakou představil rwystyrk, by to myslím mohlo dobře fungovat.

From: MarVaD

This Post:
00
122418.38 in reply to 122418.30
Date: 12/16/2009 6:46:40 AM
Overall Posts Rated:
00
Pokud to nebude vadit tak se k tomu jeste vyjadrim nebo spis odpovim. takze heslovite

to Amare : Jak jsem psal poprve me ten mail spis (jake slovo pouzit) "rozladil". Nebylo to nic kvuli cemu bych ti hned musel psat a zadat Nightwalkerovu hlavu, ale taky dvakrat stastnej jsem z toho nebyl. S docentem udrzujeme cilou komunikaci skrze BB mail, tak jsem se mu o tom zminil.

To Nightwalker : Nebylo by lepsi misto prazdne fraze radsi napsat konkretni taktiku nebo pripominku? Beru to tak ze mas na starosti jen ty "neposlusny" managery tech snad neni 100 ze 150 celkovych ne? Nebyl by lepsi mail ve stylu "U21 potrebuje nekoho na doskok, ty mas hrace se solidnima doskokama a kdy budes v tom tak muzes rovnou vylepsit....." ????

This Post:
00
122418.39 in reply to 122418.38
Date: 12/16/2009 7:03:18 AM
Overall Posts Rated:
33
Mozem aj ja nieco ktomu povedat ako NT trener viem sa citit do situacie. Su rozne tipy hracov, u niektorych je jasne vidno, ze kde maju svoje nedostatky, co by mali trenovat atd. u nich nie je tazke naordinovat trening. Iny pripad zas ked mam hraca ktory je vsestrannejsi a vedel by som ho predstavit na roznych poziciach preto nechcem vopred urcovat smer jeho treningu a opytam sa najprv majitel, ze ake su jeho plany. Zas ja som dostal od nasich NT trenerov podobny mail ale nepovazoval som to za spam, rad som im napisal moje plany potom my na to poslali mail kde to este doplnili zo svojim nazorom. A ked sa ti tento stil nepaci tak mu odpevadaj podobnym napr. ake mas plany? ty ma napises ja neviem povedz ty :D ale hlavne aby si mu nieco napisal a nezaluj sa niekomu inemu ze ten je zas aky nepuslusny a ake spamy mi posiela hehe

This Post:
00
122418.40 in reply to 122418.28
Date: 12/16/2009 7:16:08 AM
Overall Posts Rated:
154154
Nejprve jsem jim napsal normalni vitaci zpravu, kde se mi ozvalo tak 8 lidi, po tydnu kdy jsem nedostal odpoved(a vedel ze se prihlasili), jsem napsal trochu ostreji a hned zacali reagovat at uz negativne nebo ne. Dostal jsem ty hrace na starost kvuli jejich nekomunikaci s LA-Punkfloidem a tudiz jsem zvolil tvrdsi metodu a zkousel je popr donutit k prodeji, ne vzdy se to dari, kdyz clovek nekomunikuje nebo me posle do haje, co nadelam, ale jak jsem zminil tak tretina spolupracuje, posila skilly coz povazuji za uspech a muj pristup za nutne zlo.

Možná by stálo za tpo se občas zastavit, vydechnout a uvědomit si, že ostatní manžeři tu nejsou pro reprezentaci a pro vás, ale vy pro ně. Jakkoliv nevděčně to zní, je to prostě tak a vždycky to tak bude. Nemáte prostě legitimní důvod být nepříjemní na někoho, kdo nesdílí vaše nadšení pro národní tým. Je to nevděčná role, jen tak vás někdo nepochválí, ale kritika vždycky dříve nebo později přijde, s tím je třeba počítat, bylo bvy naivní se domnívat, že to bude jinak. Ona i ta kritika, oprávněná či neoprávněná, konstruktivní či dewstruktivní, je projevem zájmu, že někomu není reprezentace lhojstejná.

This Post:
00
122418.41 in reply to 122418.32
Date: 12/16/2009 7:24:09 AM
Overall Posts Rated:
33
hráč A - 1 1 1 1 1 1 16 16 16 10 - plat cca. 213k
hráč B - 12 7 8 12 12 7 12 14 15 6 - plat cca. 96k

Vidim, ze SB je slabsi o -6 skillov vs dalsie inside skilly vlastne v pripade hraca B je to najslabsi skill. Nechcem teraz, povedat ze preco si nedal vacsi doraz na SB vseobecne sa podcenuje a tento pripad sa stahoval nato ze si chcel ukazat cenovy rozdiel ale PF/C by mohol mat aj lepsi SB. Mne osobne taky tip hraca v Ceskom NT chybal aj preto som zobral do timu Friedla a nesklamal ma. Urcite by to zvysil naklady u hraca ale ked uz podkosovy hraci vedia blokovat vsetkych hracov na palubovke + ked vezmes, ze je potom prilezitost na protiutok tak ti vyjde ze SB je celkom uzitocne + sa to neodzrkadluje v ratingoch takze je to akasi skryta zbran :)

Advertisement