Chciałem tylko, żeby mój nick świecił i przypominał o sprawie odwracania i czekałem czy któryś z kandydatów ten temat poruszy. I generalnie przetestować ten guziczek, ponieważ nie lubię mieć nieprzeklikanych linków i nie wiedzieć co za nimi jest ;-)
Obowiązki selekcjonera składają się z kilku rzeczy:
- aktualne wyniki, selekcja, taktyka i takie tam różne
- robienie otoczki i generalnie dobrej atmosfery, pijaru - to się kadrze też przydaje
- zabezpieczenia kadry na przyszłość tak żeby następcy mieli jak najlepiej, no bo w końcu selekcjoner gra zawodnikami, którzy trenowani zaczęli być kilka kadencji wcześniej.
- współpracy z wieloma przychylnymi userami i urabianie obojętnych na przychylnych a negatywnych na obojętnych ;-)
- i pewnie jeszcze trochę innych rzeczy.
Mój pomysł dotyczy tylko trzeciego elementu, i to nie w stu procentach, tylko w pewnym zakresie. W pozostałych nie mam nic nowatorskiego do przekazania, więc nie widzę sensu brać się za całość i wszystkie elementy, gdy interesuje mnie zmiana tylko jednego.
Selekcjoner powinien zająć się wszystkimi tymi rzeczmi a nie tylko jedną. Więc nie byłbym dobrym selekcjonerem jeślibym ograniczył się tylko do tematu odwracania. Jeśli kogoś interesuje tylko produkcja opon to nie powinien być kierownikiem całej fabryki samochodów.