Pozdrav zajednici,
Veceras od 19.00 nase momke ocekuje susret prvog kola druge faze Evropskog Prvenstva u Njemackoj, a rival ce nam biti vrlo kvalitetna selekcija Grcke. Grci su se, poput nase reprezentacije, u ovu fazu plasirali sa maksimalnim ucinkom i to ostavivsi iza sebe izuzetno kvalitetne reprezentacije poput Rumunije, Estonije, Ceske i domace Njemacke.
Naseg vecerasnjeg protivnika sa klupe predvodi Cobra Kai kojem je ovo vec sesti uzastopni mandat i cetvrti put u ovoj fazi EPa, sto ukazuje na njegovo veliko iskustvo igranja ovakvih meceva. Na njihovu zalost, Grci jos uvijek nemaju osvojene medalje u U21 kategorijama, ali s obzirom na snagu tima u ovoj sezoni i ostatak nase grupe mislim da imaju puno pravo da se nadaju da ce se upravo na ovom prvenstvu okititi svojim prvim odlicjem.
Danas se medijima u najavi za ovu utakmicu obratio Zaim Vasiljevic, jedan od najzasluznijih igraca za pobjedu protiv Slovacke u proslom kolu:
Mislim da nas veceras ocekuje jedan paklen okrsaj, sa jednom od najjacih selekcija u nasoj grupi i na to nas upozorava i strucni stab jos od prosle sedmice. Grci su medju rijetkim ekipama cija se unutrasnja linija moze mjeriti sa nasom, i mislim da su i vani usporedivi sa kvalitetnim ekipama sa kojima smo se susretali u proteklim sedmicama. Ipak, smatram da nismo bez sansi i dacemo sve od sebe da jos jednom obradujemo nase fantasticne navijace.
U nasem timu za ovaj susret nece konkurisati Gruban zbog povrede te Bukumirovic i Sladoljev zbog slabije forme, a Grcima ce po svemu sudeci na raspolaganju biti svi igraci.
Pozelimo srecu nasim momcima - pobjeda u ovom mecu bi bila zaista ogromna stvar!
Naprijed Bosno! 🇧🇦